Евровизия (Тема 31) - Basel 2025

• 6 957
  • 219
  •   1
Отговори
# 90
  • България
Този полуфинал беше по-слабият, Финландия можеше да участва в другия и да закрием този. Говоря без да включвам своите пристрастия за песните.

# 91
За гост-изпълнители трябваше да поканят тези участници от 2020, които не участваха през 2021. И четиримата от тази вечер вече ги видяхме през 2021.

# 92
Не и Датското копие на Еуфория Joy
Ужасни избори днес .

# 93
  • в сърцето на един мъж...
Аз тази година тотално пропуснах, но поне финала може да гледам. Дават ли го по някоя бг телевизия или гледате по западните?

# 94
Не го дават по български телевизии.  Аз лично гледам от youtube.  Излъчват наживо

# 95
  • в сърцето на един мъж...
Много благодаря, ще го потърся.

# 96
# 97
  • България
Закопаха моите хора от Литва.

# 98
Закопаха моите хора от Литва.
Аз харесах и тях, но най-много снощи ми хареса арменецът. Донякъде и чешката песен. Яд ме е, че Чешката република не продължи напред. Но за сметка на това гръцката чалга се класира, израелската простотия също и най-вече австрийската гняс и гнюс (в потрес съм от това отвратително пищене), не знам кой нормален човек е гласувал за Австрия.  Сърбия и Черна гора бяха пълна скръб.  Малтийката ми напомня на нашите попфолк певици. Финландката... каква беше тази песен? Какви рок традиции имат в тази държава, пък с тази електронна простотия направо ме убиха. Интересни бяха латвийките, нещо като фолклорна песен. Защо не?

Защо обявяваха резултати по тройки? Някой има ли обяснение? Всяка една песен се конкурира с конкретни други две (което е доста нечестно) или всяка една си е част от 1/16 и е равнопоставена? Дано само така са ги представили накрая, заради самия съспенс. А не, че при гласуването е трябвало да избираш от някакви тройки по жребий.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 12:49 от diziler

# 99
  • Наблизо
Не,гласуването си беше за конкретна песен,според мен беше заради съспенса.

И на мен Австрия хич не ми хареса,за Израел нямам думи защо изобщо участват,като са на едно ниво с руснаците (лично мнение)
Черна гора беше ужас,самата певица хич не можеше да пее и песента доста зле.На мен Сърбия ми хареса,певеца имаше много Коцето Калки вайб на младини,но ми беше ясно че няма да минат.
Моят човек австралиеца не се класира.Жалко.
Малта е някакъв ужас,кич и супер слаба песен.
Финландия...хич не ми хареса също.

# 100
И на мен Австрия хич не ми хареса,за Израел нямам думи защо изобщо участват,като са на едно ниво с руснаците (лично мнение)
Eстествено, че е така. Иначе се получава двоен аршин. Единия агресор го банваш, а другия не.

https://en.wikipedia.org/wiki/Eurovision_Song_Contest_2025#Final
При тези, които останаха на финала... засега съм за:
1. Швеция
2. Армения
3. Испания
4. Латвия
5. Украйна

Яд ме е за чехите.

# 101
  • Наблизо
На всичкото отгоре натъртиха (аз гледах франкофонските телевизии),че израелката била на фестивала,който беше нападнат.
Много се ядосах.
Аз съм за Швеция,Естония,Люксембург,Армения,Германия и Франция.

# 102
Голям шок за Чехия, но алтернативните решения попречиха на песента.
В момента виждаме, че публиката иска точно обратното на миналия победител или е пренаситена от пера и перли и бута по-обраните представяния поне щом се свежда до мъже изпълнители.

От подредбата виждам:
Швеция е тотално благоприятствана, а Естония не е била толкова уау откъм вот. Финландия явно си е спечелила полуфинала.

Австрия е на идеална за журитата позиция - Лорийн спечели от 9-то място.

# 103
  • България
Според мен финалът ще е между Финландия, Швеция и Швейцария. Армения имат шанс за топ 5 при слабата конкуренция.
Литва е сложена след Израел, а много хора ще спрат да гледат след като Естония приключи изпълнението и ще пропуснат началото на Tavo Akys. А самата литовска песен много разчита на обстановка, за да събере точки.

Вчера Украйна и самите Ziferblat призоваваха да се гласува за Литва и Латвия, защото имат общ враг.

# 104
Букмейкърите:

Зрителско гласуване в Еurovision World

извадка: 208 хиляди гласа

Общи условия

Активация на акаунт