Евровизия (Тема 31) - Basel 2025

• 18 944
  • 698
  •   14
Отговори
# 675
  • Варна
Има ли някъде качено снощното предаване? Не успях да догледам.

# 676
От представилите се снощи реален шанс има единствено Мона. Силен и чист глас, който да я отличи. Дано й напишат добра песен и се представи достойно с представянето й.

# 677
Мона снощи беше много зле вокално, ако не и най-зле от всички. Сама го усети, пролича си по изражението ѝ.

Не я харесвам, банална ми е с фолк мотивите. Интересно ще е, ако тя е избраницата, а ѝ напишат песен в друг стил, как ще се справи.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 19:50 от IriS`

# 678
Ако ще изпращат Мона, най-добре да я оставят сама да си напише песента или да работи, с когото работи досега, за да запази стила си.
Същата ми е надеждата и ако изпратят Innerglow или Прея.
Но както е тръгнало, май ще изпратят някоя от Дарите или Михаелите, така че няма значение.

# 679
Врабец, гледа ли снощи? Защото ако си, щеше да знаеш, че само една Дара и само една Михаела се класираха.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 17:41 от IriS`

# 680
Врабец, гледа ли снощи? Защото ако си, щеше да знаеш, че само една Дата и само една Михаела се класираха.

Благодаря, да, сега проверих и аз. Десетминутният съспенс при обявяването на класираните ми уби и последната нервна клетка, която се бореше да гледа вече няколко часа БНТ, така че си признавам, че не проследих съвсем.
Разбрах за класираните, които са ми интересни и ще гледам нататък Евровизия, ако продължи някой от тях - Мона, Прея и Innerglow. А другите са останали в общата суматоха.

# 681
Почти всички пеят добре, така че зависи от песента. Кой ще им пише песните, не разбрах. Дано улучат това, което ще се хареса и грабне публиката. Но е много трудно. Интересно, че се сещам за 3 от песните, които съм слушала през годините, помня ги и те са абсолютно различни- тази на Монескин , "Молитва" на Шарифович и Руслана.

# 682
Аз пък си мисля, че ще пратят Мария Илиева или Графа и само моето мнение е правилно.
Има ли някъде качено снощното предаване? Не успях да догледам.
Не намирам, за съжаление. Ама защо им е на БНТ да качват - човек ще каже, че на международен конкурс с международен интерес ще участваме.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 17:23 от Moderator1

# 683
Ето тук намерих качено, ако някой друг търси да види как са се справили:
https://www.youtube.com/watch?v=c0UCPa-vQGI

# 684
Аз отворих вчера някакъв сайт на английски, където пишеше, че ще има етап 2 следващата седмица и етап 3 на 28.02. и на 28.02. всеки изпълнител ще представи по три песни (написани за Евровизия) и тогава ще избираме и песента. Като се замисля, и снощи водещите май споменаха нещо за дата 28.02., но тогава не успях да чуя добре подробностите.

# 685
Ако напишат подходяща песен за Михаела, която да има заряд и да не е супер кахърна балада, може и да имаме шанс.

Правилно ли разбирам, че сега избраният изпълнител ще има един месец да подготви/напише трите си песни?

Харесвам и Дара, но не знам как ще е с вокалите на полуфинала и евентуално финала.

# 686
Десетминутният съспенс при обявяването на класираните ми уби и последната нервна клетка
Това беше наистина нелепо.  Виктория в сутрешния блок на БНТ1 днес каза нещо много вярно. "Това са утвърдени вече изпълнители. Не е формат за нови таланти. Да ги изправяш един срещу друг по двойки на сцената по двойки и да им казваш "Ти ставаш, ти не ставаш" е нелепо и обидно".
Можеше просто да дадат класирането отзад напред (като на Санремо например), едно по едно да се отварят имената и това е.

Ама защо им е на БНТ да качват - човек ще каже, че на международен конкурс с международен интерес ще участваме.
Може да е заради авторски права. Този клип може и да не се задържи дълго в тубата:

# 687
И мен ме загубиха с "Имаме две пети места, а също и две втори...".🤪 Въпреки че се опитвах да гледам какво пише и на екрана, пак нищо не можех да схвана - и накрая ги изправиха един срещу друг...🙄 Наистина е обидно и нелепо.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 18:37 от dolce miele

# 688
Да, трябваше просто да казват точките и това е. Обявяването беше зле...
И Любенов на два пъти каза "този, който директно ще ни представи на финала на Евровизия във Виена". Ми не, няма гаранция, първо трябва да мине през полуфинала Grinning

# 689
  • sofia
А на мен ми беше нелепо, хора, които пеят по-зле от всички участници, да ги оценяват. Визирам Руши и Тони Димитрова. И двамата са доста самодейни. Единствено Васил Петров има подходяща квалификация, опит и капацитет да журира и буди респект.

Общи условия

Активация на акаунт