Фентъзи и фантастика - 26

• 6 446
  • 92
  •   1
Отговори
# 60
Силоз и на мен ми е грабнала вниманието, обаче като знам какво имам непрочетено, засега само бегъл поглед хвърлих на идеите в поредицата, ако имах повече време сигурно щях и тях да подхвана.

# 61
Прочетох "Гласът на острието", книга първа от поредицата "Първият закон" на Джо Абъркромби.
Книгата не е това, което очаквах. Очаквах нещо по-брутално, а получих "Задругата на пръстена" с по-малко пръсти и зъби Joy
Хареса ми много. Дано в следващите книги да не изгрубява, ама каквото това, хванах се на хорото. Все пак и Кинг съм яла Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 15:05 от bubolecheseleche

# 62
Ти май си първата дама, която казва подобно нещо за Джо, мненията обикновено са, че е прекалено брутален Grinning
Но да, първата трилогия + Монца са му най-добрите неща до момента, на мен лично втората трилогия ми малее малко.
Точно започнах новата му, между другото, The Devils. So far, so good, доста обещаващо започва Simple Smile

# 63
  • Пазарджик/Лондон
Много завладяващо пише, но на мен малко в повечко ми дойде, особено Монца:). Дадох си почивка от него след героите, сега нещо приказно ми се чете:).

# 64
  • София
Леле, Абърчо и Толкин в едно изречение!!
Аз съм пробвала Абъркромби много отдавна, дори не си спомням кое съм започвала и защо не ми е харесало... Да взема да опитам пак освен 📚

# 65
Да скоча и аз в темата. Grinning

Аз също приключих "Гласът на острието", много съм доволна, голям смях падна, е, вярно че всички мрат като пилци, ама като му свикнеш...Grinning Допадна ми, че няма 'нашият герой е най-добрият', всичките са с някакви дефицити, проблеми и провали.

Мисля да продължа с останалите две книги, после се мятам на Спиращият войната, скоро прочетох Мъглороден 1 и издирвах ред на четене, този май ми допадна най-много, но съм отворена за предложения де.

# 66
  • София
Чета Войната на маковете по препоръки от тук. Четивна е, с интересни герои (главната е малко тийн). Не познавам изобщо китайската история и вероятно пропускам дълбочина (федерацията с нейната монотеистична религия вероятно е асоциация на Англия по време на опиумните войни... Дотам) Провинциите с техните специфики... Но няма да задълбавам и да търся инфо за сега, освен ако някой от прочелите книгата не каже, че е важно.

# 67
  • България
И аз не познавам китайската история, но покрай гледането на техни фентъзи сериали научавам някои работи, а и допълнително чета.
Не съм сигурна, че всичко което прочета отговаря на истината, но в един момент авторката подчерта, че героинята е влязла на събрание с широко отворени очи.
Може би не на всеки това изречение ще му направи впечатление, но при китайците широко отворените очи били признак на ярост.
Поредицата ми допадна, приготвила съм си и на други китайски автори, но сега препрочитам Пиер Певел.

# 68
  • Разпиляна във въображението
Тъй като изчетох книгите, които си носех за ваканцията, настана суша и посегнах към нещо старо, пропуснато от мен - "Червеният Марс" на Ким Стенли Робинсън.

# 69
Прочетох Изгревът в деня на Жътвата. Повече ми хареса от Балада за пойни птици и змии. Дава отговори на някои въпроси от Възпламеняване. Хареса ми книгата, очаквах една идея повече обаче. Всички, чели оригиналната трилогия са наясно, че животът на Хеймич е прецакан от Капитола/Сноу и си го представях по-различно.

Видях, че е излезнала Ламя ЕООД на Марин Трошанов, обаче не разбирам, трите книги са събрани в изданието на Сиела? Или трябва да диря първата книга?

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 22:13 от bubolecheseleche

# 70
  • Разпиляна във въображението
- Трилогията в ЕДИН ТОМ С ТВЪРДИ КОРИЦИ от най-голямото българско издателство - Ciela Books
- Нова редакция, по която работих месеци
- Нов разказ "Нощем горите живеят", в който отново ще срещнете любимите си герои
- 32 графични илюстрации от вълшебника Veselin Chakarov - някои от тях ще видите за първи път
- И дори малко нови стихове

Това е от страницата на автора

# 71
За Вещерът и аз реших да се спра предимно на първите три книги, но взех и последната (макар че знам в общи линии какво става 😓), за да имам и нея.

Според мен си струва да се прочетат и всичките, дори не-хепиендът си заслужава.

Сапковски има един разказ за майката на Вещера, звучеше като да излезе чудесна история от него, но май не го е доразвил като роман, някаква предистория до появата на Гералт или до момента, в който му започва обучението.

# 72
Сапковски е достатъчно добър автор, че да заслужава прочит цялата поредица, това в случая при мен е само продиктувано от необходимостта за отделяне на време и за други книги (които имат малко повече приоритет след първите три от тази поредица, няма как всичко набелязано да се изчете 😀).

# 73
Аз се мъча с "Мечът на истината" на Тери Гудкайнд. Нещо не ми върви, прочетох първите няколко, разгеле, успяха да се оженят Ричард и Калан, че няколко книги се мъчиха, морещиците ме дразниха като образи, и някакви други неща, тегаво ми вървеше четенето... и спрях, започнах други неща да чета.

# 74
Като видях, че се задава и втората книга на Фонда Лий съм хвърлила око вече и на нефритената поредица, ама ще е по-нататък, че кое първо да бъде при толкова книжни изкушения …. А наесен се очаква и още една да излезе на Сапковски от света на Вещера (предистория доколкото си спомням), така че не като да няма и предстоящи нови книги.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 10:51 от fenyx

Общи условия

Активация на акаунт