Фентъзи и фантастика - 26

• 16 419
  • 258
  •   3
Отговори
# 195
Аз съм голям фен на Хоб, но имам старите издания и ще чакам коментари дали наистина има значителна разлика в превода и редакцията. Иначе с тези цени вече съвсем прекалено ми идва...

# 196
  • Разпиляна във въображението
След "Алхимизирани" преди време сега подхванах „Един тъмен прозорец“ на Рейчъл Гилиг. Допада ми. Чета с интерес, интересен подход за магия.

# 197
Прочетох Империята на вампира. Хареса ми, чете се леко. Чакам продължението и стискам палци то да ме изненада.
Скрит текст:
The last of us с вампири - изгубеното семейство, покровителството над детето, жертвопринушението на въпросното дете. Сестра му ме изненада приятно.
Продължих с Децата на времето на Ейдриън Чайковски, също ми върви много леко. Мислех, че ще ми е малко гнусно с тия буболечки, но не. Това е моята Порша Stuck Out Tongue Closed Eyes много си я харесвам и си я чета с удоволствие.
Скрит текст:

Има нов кикстартер - 35 разказа от 36 автора. Дано го преведат и на български, ако не ще се дъвче на английски Laughing Изглежда интересно, има любими автори в гювеча, а е и за благотворителност.

# 198
Аз сега чета последната 4та книга от тази серия на Чайковски, определено добра фантастика, макар и далеч от нивото на Три тела, например.
Относно антологията, за съжаление не се сещам за антология, дето да не ме е разочаровала, даже Марк го беше казал някъде навремето, като ти предложат да напишеш разказ за антология, няма как да откажеш, щото просто са прекалено добри пари за малко часове работа Grinning

# 199
  • София
На мен Трите тела определено не ми харесаха. Има заиграване с отчаянието като екзистенциален изход. Чайковски ми предстои, даже се чудя дали да не си го купя сега, че е почти на 50%.
Иначе дочитам Реката на боговете на Макдоналд. Мои тип конструкция на разказа е, както и има богат език. Слабостта на книгата е, че емоционално не ми резонира. По-скоро вярното е, че превес е даден на научно-фантастичната реалност. Много описателен свят, но по един логичен и отчасти любопитен начин. Може би на мъжете им допадат повече тоя тип книги.
Все пак я довършвам. Не е малко 😉

# 200
  • Разпиляна във въображението
Чета в момента "Децата на времето" на Ейдриън Чайковски, но сякаш не е моето.

# 201
Срам не срам, чета Дюн. Забавих го заради филмите през годините, хубави, ама не съвсем. И сега съм в плен.

# 202
Аз прочетох разказите от "Странстваща земя" на Лиу Цъсин. С малко смесени чувства съм. Имаше някои оригинални идеи, други неща ме подразниха леко. И тук подобно на повествованието в "Трите тела" авторът остава дистанциран от героите си и съответно и аз като читател се чувствам така - не предизвикват някакви силни чувства в мен. Нито ги харесвам, нито ги мразя, съответно оставам безразлична и към съдбата им. Сякаш единствено в разказа "Проклятие 5.0" имаше някакъв живец, а не само лишен от емоции разказ.

# 203
  • България
Най-после дойде редът на "Кулата на шутовете" от Сапковски.
В самото начало съм, още нямам мнение.

# 204
Аз сега чета последната 4та книга от тази серия на Чайковски.
Цялата ли е такава, като информационен бюлетин. Започнах с такъв ентусиазъм, надъхана, готова за нови приключения. Хайпа в интернет е много голям. Виждам нови герои и стари теми, познати до болка. На 70% и... хората не ги харесвам, нехората - са ми като хората.

Spensa, сподели за Дюн. Разбрах че има моменти на разговори между няколко героя, без да е обозначено кой говори и вече на второ четене "усещаш" кой говори.

# 205
Относно Чайковски, ами да, то това му е похватът в тази серия от 4 книги, продава ни 4 пъти повече от същото, като най-лошото е, че най-добрата книга е първата. Но не е лоша поредица, не съжалявам, че ги прочетох всичките, както съжалявам за Джон Гуин, например. Нормални 3 звезди за Чайковски в гудрийдс от мен, нот грейт, нот теръбъл.

Относно Кулата на шутовете, за мен това е по-добрата поредица на поляка от Вещера, но аз съм фен на историята, и обожавам книги с много имена, места, събития, взаимовръзки, Малазан ми е най-високата летва евър. Така че, който не обича такъв стил неща, няма да хареса тази трилогия на Сапковски.

# 206
  • България
Точно историческо фентъзи търся и харесвам.
Не се намира много от това, особено в последно време.

# 207

Spensa, сподели за Дюн. Разбрах че има моменти на разговори между няколко героя, без да е обозначено кой говори и вече на второ четене "усещаш" кой говори.
Още съм на 10% от първата книга, че имам време да чета само за приспиване вечер. Всичко ми е познато [нали съм гледала филмите], но преживяването е съвършено различно. Ще пиша пак като напредна.

# 208
.... Разбрах че има моменти на разговори между няколко героя, без да е обозначено кой говори и вече на второ четене "усещаш" кой говори.
Аз такова нещо не си спомням да има.

# 209
  • Майничка
Точно историческо фентъзи търся и харесвам.
Не се намира много от това, особено в последно време.
То не е чак фентъзи, но и аз го харесвам. Едно такова пак историческо не-фентъзи е "Книга на Страшния съд" на Кони Уилис, препоръчвам.

Общи условия

Активация на акаунт