Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 13 369
  • 434
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, на тези от вас, които кърмите, на всички ли ми дойде цикълът? И ако да, малко тъп въпрос ама как го различихте от лохиите? На мен преди седмица ми спряха лохиите и бях на преглед в петък, като АГ ми каза, че може и да не ми дойде, ако не правя големи паузи с кърменето, като останах с впечатление, че и от дебелината на матката излиза, че скоро няма да ми дойде. Днес обаче имам започване на зацапване и се чудя цикъл ли е или лохии.

Също така, намаля ли ви кърмата по време на цикъла и ако да, драстично ли, възстанови ли се след това самостоятелно или трябваше да цедите повече / взимате добавки?

А самият цикъл как го изкарахте, особено родителите нормално? Защото аз преди бременността бях с изключително болезнен цикъл с продължителност от по една седмица. Много се надявам да е истина това, което казват, и вече да се нормализира и да не ме боли.

Благодаря ви.

# 31
Момичета, на тези от вас, които кърмите, на всички ли ми дойде цикълът? И ако да, малко тъп въпрос ама как го различихте от лохиите? На мен преди седмица ми спряха лохиите и бях на преглед в петък, като АГ ми каза, че може и да не ми дойде, ако не правя големи паузи с кърменето, като останах с впечатление, че и от дебелината на матката излиза, че скоро няма да ми дойде. Днес обаче имам започване на зацапване и се чудя цикъл ли е или лохии.

Също така, намаля ли ви кърмата по време на цикъла и ако да, драстично ли, възстанови ли се след това самостоятелно или трябваше да цедите повече / взимате добавки?

А самият цикъл как го изкарахте, особено родителите нормално? Защото аз преди бременността бях с изключително болезнен цикъл с продължителност от по една седмица. Много се надявам да е истина това, което казват, и вече да се нормализира и да не ме боли.

Благодаря ви.

И аз имах зацапване така и не дойде цикъл, но ми намаля кърмата. Като почнах с помпата по 5-6 пъти изчезна и зацапването . Иначе дори и да дойде цикъл намалява кърмата но после се възстановява

# 32
За звуците ги чува, стряска се на по-силни, но не се обръща в посока звука ако не е пред нея. Иначе светлината я превлича, заглежда се в лампи, прозорци. Картите ги гледа много, следи ги, ако ги местя.

# 33

Благодаря ви.
На мен ми дойде вече за втори път. Първия път ми намаля кърмата, малкия не искаше да суче, дърпаше се и ревеше и реших да си спра кърмата, изцеждах около 20-30мл. и нямаше смисъл да се мъчим. Опитах се да я увелича, цяла седмица бях все с помпата и нищо.

# 34
На мен цикъла не ми е дошъл, имам още остатъчни лохии, а малката е само на кърма. Даже непрекъснато са ми препълнени гърдите, та цедя малко за облекчение, че доста се дави.
Относно болката при цикъл - с каката след като родих наистина вече изобщо не ме болеше при цикъл, а преди бях със страшни болки. Сега не знам как ще е, надявам се да си остане безболезнен, а не да се върне наобратно.

# 35
Родих на 27.01., цикъл още нямам, надявам се и скоро да нямам Grinning  с баткото ми намаляваше малко кърмата по време на самия цикъл и после сама си се възстановяваше. Идваше ми на 4-5 месеца веднъж, възстанови се напълно чак като прекратих с кърменето.

Малкият още е хремав, много ми е жал как му хърка носът Sad иначе се усмихва, радва си се на играчките, вече и главата си държи доста стабилно. Имам едно приложение Milestones на CDC, там следя грубо какво би следвало да може да прави.

# 36
И нашето бебенце има сополи вече около 10 дена. Увеличихме влажността вкъщи, капем физиологичен разтвор два пъти на ден и два пъти на ден ги изсмукваме, ама не спират и хърка като диша, особено като я кърмя. Мога ли нещо друго да направя :/ личната каза просто да ги изсмукваме и това е..

[/b]
Родих на 27.01., цикъл още нямам, надявам се и скоро да нямам Grinning  с баткото ми намаляваше малко кърмата по време на самия цикъл и после сама си се възстановяваше. Идваше ми на 4-5 месеца веднъж, възстанови се напълно чак като прекратих с кърменето.

Малкият още е хремав, много ми е жал как му хърка носът Sad иначе се усмихва, радва си се на играчките, вече и главата си държи доста стабилно. Имам едно приложение Milestones на CDC, там следя грубо какво би следвало да може да прави.

# 37
Нашата почна да се усмихва в будно състояние след 6 седмица, тогава наистина като че ли имаше скок в растежа. Говорете й с лигав и тънък тон, на този винаги се радва.
Maria878, кога почна да отговаря и да се закача, помните ли?
Аз мисля, че в момента съм в цикъл, родих на 10.02 и се цедя, но имам малко, средно около 150 мл на ден, нямам промяна в количеството. И аз се чудех цикъл или лохии са, те ми бяха почти спряли, имах жълто-кафяво накрая. А цикълът сега си е ярко червен, не ме боли грам, не е и толкова силен, но не е и слаб, както бяха лохиите последните седмици, затова реших, че е цикъл, превръзката се цапа по-бързо, ще видя дали ще свърши до няколко дена.

# 38
Звуковите играчки я плашат, има едно слонче със записани мелодии, много се стряска от него. Но по разни дрънкалки се заглежда.
Цикъла ми дойде на 40-я ден. Преди е бил регулиран, редовен,кратък, много рядко съм имала болки. Сега беше обилен, с по-ярко червена кръв и имах спазми. Продължи по-дълго, но за първи цикъл е нормално, АГ каза, че ще се регулира до 6месеца.

# 39
Аз нямам цикъл. Бебето не е изцяло на кърма.
С баткото ми дойде скоро след края на лохиите и си влезе веднага в графика. Сега лохии нямам от около 3 седмици и цикъл нямам, и кърмата не е ок. Не ми липсва, но ми се ще поне веднъж да ми дойде. Имам чувството, че ще ми "олекне".
Моето бебе се усмихва, но не е привлечен от играчки. В картите се заглежда. Закачила съм му на люлеещата кошара. Там напоследък става голяма забава. Рита, ръкомаха и накрая си заспива.
Много интересно гледа кучето. Все едно му казва: "пак ли ти, досадницо?" Няма желание да го погали. А тя вече свикна с него. Не скимти. Намери си ново място за спане. Отново спи на нашето легло, но не плътно до мен. В началото се мишката между мен и бебето, и съвсем не можех да спя.
Памперс през нощта сменям веднъж. Когато е за смяна. И първо му давам да яде малко. Задължително повечето е за срлед смяната, за да заспи хубаво.  По 5-6 памперса на ден ползвам.

Вашите бебета пият ли вода? Много трудно се съгласява моето да пие. След хранене е невъзможно. Евентуално на някое хълцане ако се навие.

# 40
Водата чак след 6м се препоръчва по принцип, въпреки че ние ще ходим на море и тогава ще е 4-5 месец и вероятно ще дам вода, заради жегите. Иначе в кърмата има достатъчно вода, както и в АМ, но това е бил вечния спор винаги дали са дава вода на бебе. Сега ми се струват много малки, че да давам, а също и ако не наддава добре знам, че не е хубаво да му се дава вода.

# 41
Не обича вода, само като хълца пие, но аз понякога капвам след ядене, нали трябвало всеки път, за да не хване млечница....

# 42
Знам, че така се препоръчва, но не съм съгласна с тази препоръка. Водя се по детето. Баткото пиеше и вода, и чай. От самото начало. На това не мога да му изплакна устата. На моменти езикът му е толкова бял, че чак ми е едно леко гнусно.
За препоръката, преди 13години ми я дадоха. Било много важно за изключителното кърмене. Нещо като да не пие от биберон, защото после няма да иска да сече от гърда. После и други причини съм чувала, но винаги ми е било пресилено. Очевидно е, че живеят и без, ама да питам 😄

Водата чак след 6м се препоръчва по принцип, въпреки че ние ще ходим на море и тогава ще е 4-5 месец и вероятно ще дам вода, заради жегите. Иначе в кърмата има достатъчно вода, както и в АМ, но това е бил вечния спор винаги дали са дава вода на бебе. Сега ми се струват много малки, че да давам, а също и ако не наддава добре знам, че не е хубаво да му се дава вода.

# 43
На мен също не ми е дошло още,а минаха почти 2 месеца от секциото.Не я кърмя,защото не ми слезе кърмата,но би трябвало вече да е дошло.Лохиите отдавна спряха,сега усещам отвреме на време менструални болки ,като чели всеки момент ще ми дойде,но още го няма Sad
Аз давам вода понеже е изцяло на АМ,наддава добре,обаче понякога и се мръщи,все едно е отрова 😄

И искам да ми дойде,че да се успокоят хормоните малко.При вас незнам как е,обаче напоследък едни топли вълни ме обливат,потя се много,пък преди не е било така.Рано ми е за критическата още,пък съм на 38 .

# 44
  • Варна
На мен също не ми е дошло още,а минаха почти 2 месеца от секциото.Не я кърмя,защото не ми слезе кърмата,но би трябвало вече да е дошло.Лохиите отдавна спряха,сега усещам отвреме на време менструални болки ,като чели всеки момент ще ми дойде,но още го няма Sad
Аз давам вода понеже е изцяло на АМ,наддава добре,обаче понякога и се мръщи,все едно е отрова 😄

И искам да ми дойде,че да се успокоят хормоните малко.При вас незнам как е,обаче напоследък едни топли вълни ме обливат,потя се много,пък преди не е било така.Рано ми е за критическата още,пък съм на 38 .
И аз съм така с цикъла, скоро мсй ще го бъде, имам болки.
За потенето още след раждането се оплаках, че много се потя и ми е топло. Сега малко се регулираха нещата, но още ходя без чорапи 😄, а спях с тях преди бременноста 😁. И аз на 38.

Общи условия

Активация на акаунт