Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 19 948
  • 682
  •   1
Отговори
# 600
Напълно ви разбирам :/

Аз вчера бях на изпит (международен професионален сертификат), трети откакто е роден. Уча вечер, след като заспи, учила съм и по пейките, докато беше по-малък и спеше в.количката. Конкретно за този бяха над 900 стр., научени от телефона, тъй като абсурд да стигна до компютър. Буквално съм заспивала с телефона. Не знам как ще е ако трябва да работя вечер.

Ние сме много зле със съня обаче. Буди в 02 и в 04 и 30. Върнахме 1 нощно хранене, да не би пък да е от глад. Буди се с плач, надига се от кошарата, взимам го, започва да говори, пак да иска да се изправя. Чудо е.  От 2 месеца го приучвам да си спи там и днес се предадох, вчера чак на петия път успях да го поставя, иначе заспива на ръце и в момента, в
който го сложа, рев. Сега спи  до мен на спалнята. Ами. Предадох се. Ужасни са тия нощи. Започва да ме боли главата още след първото събуждане, над половин час се боря.да го приспя.

Аз вероятно ще се върна на работата март. Предимно хоум офис сме и двамата, ще сме гъвкави при колове и вечер ще се наваксва. И двете ни баби са пенсионери, но са извън София. Мисля си и по седмица в месеца да гостуваме там за по едно рамо, както и за детегледачка, по 4 часа дневно.

Предвид как всичко поскъпва, не си представям да не работя. :/

На времето просто не стига. Той не иска да остава сам в стая, буквално едва му приготвям неговата храна на прибежки.  Имаме и кучо, който си иска своето. Цирк.

Вие как сте с нощния сън?

И при нас има въртене от 4 до 6,но не се буди от глад ,просто много се върти и си сменя позицията .Октомври месец беше ужас.Будеше се в 3.30 и няма заспиване после,изправя се,сяда ,тренираше новите умения.Сега е по-спокойно ,само се върти,от време на време проплаква на сън ,но бързо се успокоява

# 601
Ние, разгеле, минахме на 2 дремки от около 5 6 дни насам. Сега съм се заинатила зорко да му следя интервали, дремки и часове. И да си възстановя съня, че вече изпитвам страх от нощите. Не може да няма начин да ги улуча.

# 602
Моят от доста време вече е с 1 дневна дрямка, но храненията му са на 3 часа, денонощно. Приела към го за нормално и не ми прави впечатление. Днес за първи път му дадох и храна за вечеря, освен мляко и ще видя какво ще стане.
Аз не съм спирала и да работя. През деня, обаче не се и опитвам. Само ако нещо спешно. Вечер от 21 до към 01 и перфектно ми се получава. Всеки следобед спя. Рядко пропускам. Дадох всичко от себе си, бях и продължавам да съм скромна в разходите, защото целта беше да си спестя за втората година. Плановете ми са да започна работа следващата есен. Също съм с кредит.
Аз понеже ще търся нова работа, ако ми излезе някаква добра оферта, бих го пуснала на частна ясла.  Някъде ми попадна информация, че и без да са минали през генералното класиране за ясла - имат право на компенсация. Освен това май при прекъсване на майчинството ще се вземат по 75%.
Първоначалният ми план е да си продължа с майчинството, да изкарам една хубава лятна почивка и после...
Сега съм вече с празнично настроение. Хванах се днес с основно почистване. Мисля до петък да съм приключила и сложила част от украсата. Самата елха ще я сложа на по-късен етап, защото не ми се украсява по няколко пъти на ден.

Случи ми се нещо неприятно, споделям ако на някой ще му е полезно. Бях сложила едни протектори на ръбовете на мебелите. Реших да махна от някои места, но с тях се махнаха и части от мебелите. Върнах прожекторите и ще седят там до някой основен ремонт...

# 603
KPP, аз идеално ти влизам в положение, защото също си работя по-голямата част от майчинството. Какви ли не схеми въртя сутрин, вечер, по време на дневния сън, когато ММ я гледа и тн. Изморително е и стреса е голям на моменти, когато работата се трупа, а не можеш да стигнеш до нея. То не е като да ме пресират много, но аз самата се натискам себе си, за да не изоставам много. Искам да се върна на пълен ден, но обмислям вече варианти за 6 часа, защото вероятно няма да смогна.

Ние, обаче, спим нощем и това помага адски много. Да е жива и здрава, поспалана е и нощем въобще не става. Мина на 1 дрямка сама от скоро и е малко зор с дневния сън, защото се бори да си го напасне, но й е трудно още. Идеалното е като заспи от 14 до 16 ч. 2 часа дневен сън й стигат да не е кисела. Ама има дни, в които не успява, буди се и спи само час. После вечер преди заспиване е много кисела и вече изморена. GNA2021, вашата 1 дрямка кога е?

# 604
Аз няма да се връщам на работа, ще карам и втората година майчинство. Предвид ситуацията 780 или 900лв, не е като без нищо. Малко са факт, но ще разчитаме на ММ. Дори и по време на първата година имах опция да си избера заместник или да работя хоум офис, но за съжаление естеството ми на работа е свързано с много концентрация- чертежи, разплащания на много големи суми. Едно забавяне от мен спира целия процес на работа и просто няма как да стане с бебе вкъщи.

# 605
Моят е на две дремки и ляга между 21:30 - 22:30. Много се ядосвах, но осъзнах, че с две дремки няма как да ляга по-рано. Като стане 1, ще коригирам. Освен това и той си върна едното нощно хранене, а хем си изяжда всимко от кухнята (порции по 180-200 грама готвено), има и още 4 хранения с мляко (едното, от които нощното). В действителност, само сутрешното е с 200 и няколко мл, другите са 100 и няколко и вероятно затова се буди и вечер, така си ги разпределя. През деня гредам през 3 часа да го храня (така ме посъветва и Маги Пашова). Обядът си го хапва изцяло сами, като има две хранения със solids,  а десерта го давам заедно с тези две хранения. Накрая винаги давам и плод суров. Пюрета и като цяло храна от буркани отдавна вече не давам. Искам да се храни с прясна храна. Ние сме с Tasty Lab, за мен най-добрата кухня, останалите са ми буламачи, бъкани с нишесте и вода. Само там са си истински порции, като за възрастен човек. Абе, хората имат отношение.взимам от вторник до събота, неделя и понеделник му готвя аз, пак по три ястия - основно, супа и десерт. Почвам сега да добавям и сирене през ден, два, за калций. Мисля средата или към края на 10ти месец да добавя още едно хранене със solids. Вероятно ще е закуската - сутрешна или следобедна.

Иначе, той си спи в нашата стая, даже доскоро беше без решетки на леглото. Леглото му е залепено да моята страна на спалнята. Искам да спи до нас, да си го гушкаме, обаче ме е страх, че ще го смачкаме, покрием с одеяло или ще падне от леглото. Нямам търпение да дръпне малко на размери и да знае как да слиза сам, за да си го взема да си спинка до нас. Аз съм изключително против измислените консултанти по сън. Правих няколко срещи в началото и единствено ми създадоха още повече стрес. Най-нормалното нещо за едно дете е да се гушка с майка си вечер. Не позволявай на разни соц лели и измислени консултанти да те карат да се чувстваш виновна затова, че си гушкаш детето. Децата са деца до максимум 8 години в съвремието. После започват с пубертета. След години ще съжаляваме, че не сме ги гушкали, защото някой си така казал. Ние още го приспиваме на ръце и нямаме намерение да спираме. За мен това е едно от най-прекрасното и интимно време заедно. Освен това, го ползвам и за тренировка - всеки ден по три пъти правя клекове. Вече изкарах мускул на крака, изобщо не се шегувам Grin

Google трудно е с работата, ей досега работих и още има толкова много работа за отмятане. Не се оплаквам, нека има, това си е моята работа, обаче като знам, че е за мен си и стои и се бави, още повече ми е напрегнато. Но знам, че ще се справя. Временно и период е. Иначе за София 900 лв са пари за няма и 2 седмици, напълно честна съм. При нас всяка седмица има Покупки за малкия и то не глезотии. На себе си не съм си купувала нищо от юни месец. Ходя на един фризьор и едни мигли. Бях свикнала дето се казва, всяка седмица да сэм на някаква готина процедурка, почивчица, нещо да си купя и т.н. Е проблемът не е само и в малкото пари, които взимаме, а и защото цените са безобразни вече. Убиха средната класа, това е. Но да не вкарвам такива теми тук хаха

Нашият вече си бърбори на негов език и постоянно имитира. Сега се научи като го питам: Как мама става луда с теб и Арти (кучето) и показва (правя си бр бр бр с пръста върху устните) Grin Днес си стисна пръстчетата на шкафа, та сега търся стопери за шкаф в Тему

# 606
Здравейте, да се включа и аз Simple Smile
При нас нощния сън е нещо, за което гадая по звездите - 1 път може да спи 10часа непробудно, друг път на всеки 2 часа да се буди с рев и или е за биба, или да го взема,гушна и приспя. Оставила съм се на течението - буквално!
Дневния съм е все още по-често на 3 дремки, опитва се да мине на 2 дремки. Но то и неговите дневни дремки.. 3х30-40мин 😆 като се пробва за 2 дремки, там прави едната да е 1ч, което за мен е суупер много време (като все са били по30-40мин). Никога не съм следяла интервали на будуване, режими, графици.. само колко време спи, за да знам какво мога да свърша през това време.
С захранването сме назад, както бях споменала преди време. Още сме на глутена. В мина овесена каша, сега давам нялалъв микс с 3 вида, и другата седмица почвам заветната пшеница.  След нея ще почна тепърва със сиренето.
ЛЛ каза, че мога да започна тази седмица и с жълтъка - не е вкаран изобщо още. Да дам 1 ден жълтък,чакам 3дни за реакция и ако няма да дам пак.  Яде на 3часа към момента, общо 5 хранения за деня. Едно заместено - с пюре 190гр. И кашата повече от 80-90гр не иска да я яде, и си додавам мляко. Като цяло искам млякото да не го спирам до годинката. И да си остане поне 1 млечно ядене за деня.
За работата - аз съм безработна и не мога да се включа в дискусията. Освен да подкрепя, че цените на всичко скачат главоломно. По-бързи са май от скоростта на светлината 😆

Доколкото помня, има бебета с повече зъби вече. На моят господин се мъчи централен горен да избие. Вчера беше с неистов рев, и не можех да го успокоя близо 1ч (до сега не ми се беше случвало) и дадох Камилия денто - успокои се. Днес, сутринта се почна със същия рев и не чаках изобщо и дадох пак Камилия, и заспа 30мин по-късно. Някоя давала ли е Камилия и да е забелязала такова успиване? Иначе зъбчето от 3дни белее единия му край, но не е избило, не драска. Като цяло е доста спокоен, спрямо първите 2 зъба, като избиваха..леле там по цяла седмица крив и мрънкащ от събуждане до заспиване - беше ад.

# 607
Аз няма да се връщам на работа, все пак не разчитам само на майчинство за втората година. Бащата на това дете работи, за да не сме лишени от нормален и спокоен живот. Колкото и пряма да звуча, не сме самотни майки.
Моята професия също така, не позволява и да работя от вкъщи.
Мисля, живот и здраве догодина септември да я пусна на ясла, още месец да видя как ще се адаптира и да се върна на работа.
Бебка е на две дрямки все още, но тя става в 7 и ляга в 19ч. Да чукна на дърво си спи по цяла нощ от съвсем малка. Но се зареждам с търпение за предстоящите "регресии"около годинката.
Има само веднъж на ден мляко и то след вечеря. Аз я натискам честно казано за него. Останалите храненета са заместени с детска кухня, като винаги зя десерт приключва с кисело мляко😃. Понякога и аз готвя.

# 608
MmeBovari, не искам да внасям напрежение или да те плаша, но следите ли хемоглобина? При нас с един месец забавяне в седмия месец падна на 105 и сега още е на диета за вдигане на желязото. Вече са големи, трябва да се хранят пълноценно. Особено жълтъкът е супер важен. Ако не сте изследвали скоро ПКК, пуснете задължително, за да проверите хемоглобина, че да не стане беля накрая.

Иначе и моят мъж работи, даже мога и до третата година да изкараме само на неговата заплата и да сме ок, обаче аз просто не мога така. Искам да си имам независимост, а и си имам разни професионални амбиции, които гоня, детето не ги отлага, напротив, даже в момента съм по-мотивирана от всякога. Но, разбира се, всичко е до човек

# 609
Google 76 - дрямката зависи от това, в колко часа е станал сутринта.  Приблизително 5 часа будува, докато стане време за нея. Става към 8 или към 9. Спи по 2, а често и 3 часа. Затъмнявам стаята, когато си лягаме.
Вечерно, с редки изключения, в 20:30 е дълбоко заспал.

Със захранването: скоро дадох жълтък. В момента сме на 1/2. Дадох и свинско, и риба в последните 7 дни.
Прояде и попара. Януари месец ще вземам детска кухня, но не частна. Ако не му допадне - ще го измисля.

Срича си разни неща. Стои прав уверено. Днес и 2 стъпки направи. Да ни кажа, мен това не ме радва много. Оказва се, че от на баща му страна - всички прохождат рано. За мен нормалното е 1 година. Но ще се адаптирам, няма начин.

Иначе, съм самотна майка и съм единствен човек, който се грижи за бебето, и ви уверявам, че начини има. И способности имаме.  Ама натоварете мъжете си на макс. Истината е, че и те се възпитават успоредно с малките Simple Smile
 Не се борете много за независимост. Или поне не им казвайте. Факт, че е хубаво да не ти пука кой какво ще каже, дали ще ти "удари рамо" да не е фактор, също така да не те дразни и меси в решенията, ама нали...
При мен това е избор. Моля не ме съжалявайте или упреквате.

# 610
Според мен много зависи и какво е естеството на работа. Моята шефка е много разбрана и няма да ме натовари с много работа. Ако съм на 4 часов работен ден тя ще ми даде работа за 3 часа.

# 611
KPP благодаря за съвета, ще пусна. Последно пускахме октомври мисля и беше наред всичко.

# 612
Аз моят мъж изобщо не го жаля нито за грижи, нито за домакинска работа, нито за финанси Grin Но неговото е общо, моето си е мое. Та, амбициите са ми в моето Simple Smile

# 613
Тук сме с повече зъбки. Вече даже избиват 9 и 10 според ММ, защото аз вече не проверявам,след като ме захапа и ми пусна кръв на няколко пъти, сега той действа смело.
В интерес на истината минахме през Калгел, Дентинокс, Генгигел, успокоението е временно. Видя ли че изпада в някаква зъбна криза директно Панадол или Нурофен. Педиатъра ни каза, просто като видя че расте зъбче да не се мъчим взаимно. Давам по указания 4 пъти през 6ч. От позната имам съвет, понеже те доста се мъчиха със зъбките да се редува Панадол с Нурофен.
ММ изобщо не го жаля с гледане на бебето, домакински задължения и т.н. Доста често я гледа и единия ден от уикенда, за да може да изчистя по-основно и да сготвя малко повече за през седмицата на нас и на нея.
Здравейте, да се включа и аз Simple Smile
При нас нощния сън е нещо, за което гадая по звездите - 1 път може да спи 10часа непробудно, друг път на всеки 2 часа да се буди с рев и или е за биба, или да го взема,гушна и приспя. Оставила съм се на течението - буквално!
Дневния съм е все още по-често на 3 дремки, опитва се да мине на 2 дремки. Но то и неговите дневни дремки.. 3х30-40мин 😆 като се пробва за 2 дремки, там прави едната да е 1ч, което за мен е суупер много време (като все са били по30-40мин). Никога не съм следяла интервали на будуване, режими, графици.. само колко време спи, за да знам какво мога да свърша през това време.
С захранването сме назад, както бях споменала преди време. Още сме на глутена. В мина овесена каша, сега давам нялалъв микс с 3 вида, и другата седмица почвам заветната пшеница.  След нея ще почна тепърва със сиренето.
ЛЛ каза, че мога да започна тази седмица и с жълтъка - не е вкаран изобщо още. Да дам 1 ден жълтък,чакам 3дни за реакция и ако няма да дам пак.  Яде на 3часа към момента, общо 5 хранения за деня. Едно заместено - с пюре 190гр. И кашата повече от 80-90гр не иска да я яде, и си додавам мляко. Като цяло искам млякото да не го спирам до годинката. И да си остане поне 1 млечно ядене за деня.
За работата - аз съм безработна и не мога да се включа в дискусията. Освен да подкрепя, че цените на всичко скачат главоломно. По-бързи са май от скоростта на светлината 😆

Доколкото помня, има бебета с повече зъби вече. На моят господин се мъчи централен горен да избие. Вчера беше с неистов рев, и не можех да го успокоя близо 1ч (до сега не ми се беше случвало) и дадох Камилия денто - успокои се. Днес, сутринта се почна със същия рев и не чаках изобщо и дадох пак Камилия, и заспа 30мин по-късно. Някоя давала ли е Камилия и да е забелязала такова успиване? Иначе зъбчето от 3дни белее единия му край, но не е избило, не драска. Като цяло е доста спокоен, спрямо първите 2 зъба, като избиваха..леле там по цяла седмица крив и мрънкащ от събуждане до заспиване - беше ад.

# 614
Аз задължително имам един ден от уикенда зо мен. Те се гледат и прекарват време заедно, аз или съм с приятелки, или на някаква процедурка. Отделно, като имам някакво работно събитие, октомври и ноември бяха почти всяка седмица, през деня е с бавачката, после баща му поема. Въобще, при нас няма- той помага, той си е пълноправен родител и член на домакинството. Домакинските задължения са разпределени, да не кажа, че той повече върши от мен. Но, когато имаш бебе, разбираш колко е важно наистина кой е човекът, за когото си се омъжил/е баща на бебето, защото или си изцяло сама във всичко или сте двама във всичко. Ако бях се омъжила и родила за някой от предишните ми дългогодишни връзки, не ми се мисли какво щеше да е...

Ние днес сме с четвърти зъб отгоре и цял ден е оле мале.

Общи условия

Активация на акаунт