Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 20 232
  • 685
  •   2
Отговори
# 495
О, да. Никакво насищане. В рамките на седмица до 10 дни ще се нагласят нещата..и то естествено.
С мен си процедирам така. Не се съпротивлявам и първите дни вечеряме в 18ч. вместо в 19. И не продължава вечно Simple Smile
Не е страшно. Просто много харесвам настоящото време и много мрънкам по утрешното.

# 496
Нашият днес стана в 7:30, той става в 8:30, но то си е очаквано. Обаче останалият график от деня, си се нагоди както е преди. Дано утре да си стане пак в 8:30 по новото.
Аз мисля, че им е рано за 1 дрямка, тя идва някъде към първата годинка. Моят си е още на две, като вече започнахме да си имаме и почти стриктен график, по часове. С разлика с около 15 мин, вкл.и за храненията. Имах нужда около 2 седмици, за да направя графика с храненето, но вече го нагодихме.
Ние ударно караме на диетата, богата на желязо, обаче мисля другия месец да пробвам Furisto, хем защото Tasty Lab малко ми идва едно и също менюто, а и нямат богати храни на желязо, хем да пробваме и Furisto. Ние взехме заек и петел от онази ферма до София и ще му давам тези дни. Днес ще го сваря и ще го сложа в кубчетата за лед

# 497
И ние станахме в 7:30. Тя снощи имаше бурна нощ в смисъл, че се събуди веднъж, а отдавна не се буди, но то се очакваше - бяхме на планина та цял ден в раницата и после на хотел, винаги се превъзбужда. Надявам се да не се отрази зле в комбинация със смяната на времето. Ще разберем скоро. Grinning И ние сме си на 2 дремки. Аз се водя по бебето - тя много плавно и леко мина от 3 на 2 дремки и съм убедена, че така ще си настрои и следващия преход.

# 498
Днес стана в 8:11, но снощи беше голяма борба за сън. С триста зора се приспахме / не знам кой е бил първи 😂/ към 22:50. Тази вечер си заспа в 20:42, което е горе-долу като преди. Днес дремките бяха, по същия начин след ставането. Мисля, че реално ще си покаже тази седмица.
И мен ме чака един заек при свекървата да го взема. Аз заешко не обичам, не готвя, ще бъде предизвикателство за мен. Момичета с какви зеленчуци го комбинирате?

# 499
Ние днес станахме в 8 по новото време,по старото в 9.Също сме на 2 стабилни дремки,бях и направила много хубав режим, но цял месец е в скок и от време на време прави и три дремки.Надявам се да се нормализират нещата скоро,че много нови умения има вече и трябва да ги затвърди

# 500
Аз заешкото ще го добавям към основното в кухнята, но реално са си картофи, моркови, броколи, батат, боб и т.н. Утре вечер ще направя за нас с ММ по едно бутче. Мисля да го направя с картофи и моркови, нещо стандартно.

# 501
KPP може ли да споделиш коя  е фермата от която взимате месото?

# 502
Това е фермата https://fermagurmazovo.com

Днес с ММ си направихме заешките бутчета и дробчето на мултикукър, с картофи и направо като масло се отделяше месото. Много вкусно. Никаква пяна при варене. Яйцата малко са ми мътни, честно казано, самият белтък. Не разбирам от яйца, някой ако разбира да каже какво означава това белтъкът да е по-мътен

# 503
Има ли някой, чието бебче изобщо не иска да лази или да се изправя?
Ако я задържа в изправено положение, е с изпънати крака, но в никакъв случай не мога да я пусна да пази равновесие сама, дори държейки се на мебели. Относно пълзенето, успява да се изправи на 4 крака точно за няколко секунди и св клати напред-назад, но ако изобщо се придвижи, то е назад, и с мнооого мрънканне. По принцип не правя някакви по-специални упражнения, а само я рздвиждвам, не искам и да я насилвам, но се притеснявам..

# 504
Момичета, да ви се оплача. Днес имахме ужасен инцидент. Бяхме тръгнали с малкия, с колата (беше със столче, но не го обърнах обратно на движението) и бях спряла на пешеходна пътека, когато отзад ни удари някой. Ударът беше със сила, като когато се удариш в стена, колона, като паркираш (ако ви се е случвало). На мен главата ми отиде напред и ми изтракаха леко зъбите. Обърнах се веднага към детето и изглеждаше като да не е разбрал нищо, стресна се повече от моята реакция. Аз се разплаках и звъннах на мъжа ми и тръгнахме към Токуда да го прегледат. Онзи п..ьо, който ти блъсна, взе нещо да се извинява и да се обяснява и първите му.думи бяха - Да знаете, че колите са добре Grin Не ме интересуваме нищо, освен детето и нито му видях номер, нито автомобила. Помня, че беше служебен. Обаче по едно време, докато гледах детето, видях че тръгна. А аз му казах, че отиваме в Токуда. По пътя до там бях на аварийни, отзад съм с етикет "Бебе в колата". Карах бавно, на няколко пъти ми свиреха на светофар да тръгна (не исках да тръгвам бързо, за да може ако има травма, да не стимулирам още). Изпреварваха ме, псувайки ме, ако се виждаше столчето в колата и че аз плача. На пътя, докато бях с детето отвън (на мястото на инцидента) аз плачех и държах детето в ръцете, никой не спря, никой. Даже един по-назад свиреше, защото става задръстване.
Детето засега е добре, прегледа ни детски неврохирург, няма никаква промяна в поведението. Ще го наблюдавам в следващите 48 часа.
Казвам го, защото е много важно да са винаги в столчета, дори и за кратки разстояния, а също и да покажа безсилието си/разочарованието си сред какво общество живеем и какви "мъже" има в него. Та, майките на синове имаме много важна задача, да върнем мъжкото в нашите синове, защото сегашните поколения "мъже" са тотално осакатени, безотговорно, страхливи. Радвам се, че съм попаднала на един от малкото мъже, които са изключение, за съпруг и че той ще възпита детето ми.

Gergana, и моят син прави това с клатенето на 4 крака, но лази като офицер. Не се притеснявай, твоето бебче може директно да проходи или да пролази направо на 4 крака.

# 505
KPP всичко ще е наред с бебчо! 🤞 щом и лекар е казал, че е добре, значи е! Мисли положително! Пий една чаша алкохол тази вечер за отпускане на нервите.
За мъжкото съсловие...да... Sad
Аз да си споделя опита, че не само младите са проблема.
На летището, с малкия в раницата, бутам количката с ръчния багаж отгоре натоварен - сама съм. Да те пуснат да минеш - не. Полета е до БГ. Случих основно на мъже в самолета и то на възраст от 40-45+.  Идва ред да стигна до автобуса (да поясня бях може би предпоследна да се кача, все пак "мъжете" бяха длъжни да минат преди мен), бутам си аз и изведнъж от автобуса изскача един чужденец (около 20-25г), и ми вдига количката да я качи. На слизане -пак ми помогна. Благодарих му, естествено. В самолета помощ 0, то е ясно.
И така...не се изненадвам, че при държаща бебе в ръце никой не е реагирал.
Докато бяхме в чужбина, по летищата навсякъде където ме видеха, че съм сама с бебето ме пускаха и  ми предлагаха помощ.
Скъпата ни нация се съзтезава да стигне дъното май, а не да изплува на светло Simple Smile

# 506
Има ли някой, чието бебче изобщо не иска да лази или да се изправя?
Ако я задържа в изправено положение, е с изпънати крака, но в никакъв случай не мога да я пусна да пази равновесие сама, дори държейки се на мебели. Относно пълзенето, успява да се изправи на 4 крака точно за няколко секунди и св клати напред-назад, но ако изобщо се придвижи, то е назад, и с мнооого мрънканне. По принцип не правя някакви по-специални упражнения, а само я рздвиждвам, не искам и да я насилвам, но се притеснявам..

Моят, не искаше да седи по корем, не го насилвах и така стигнахме до рехабилитация. Сега правим упражнения и пищи, реве, но трябва, за да не стане по-зле. Правим активно упражнения всеки ден и има ефект.

КРР, винаги обръщай столчето назад, това е много опасно, което си правила. Вадила си детето от столчето (когато е  имало съмнение за гръбначна травма), пак не е правилно. За карането на аварийки, не искам да говоря. В такъв случай викаш линейка, полиция, не правиш такива своеволия. Не си предявила претенции за полиция или протокол, човекът си е тръгнал. Нормално, путьовско, но нормално. Силно се надявам Велислав и ти да сте добре и да се размине само с твоя уплах, но моля те, не прави така.

Ние имаме абонамент за линейките на СОТ, за 3лв на месец е. Пускам идея. Веднъж ги ползвахме, лекарят предаде документите на регистратурата, а сестрата байпасира всички на опашката и директно ни вкараха в кабинета. Нямаше и една минута от слизането от линейката до кабинета. Аз съм много доволна.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 21:13 от The_Black_Hole

# 507
Много неприятна ситуация. Стискам палци всичко да е наред.

Ние често пътуваме с кола до родителите ни в други градове. Столчето за кола ми беше една от задължителните нови и скъпи покупки. Мисля, че в момента заради изофикса то и не може да е напред.
Наскоро ми попадна и видеото "ако го обичаш, съблечи му якето". И там се набляга на това, че е важно и коланите да са плътно по детето, та, вече ги и затягам с повече внимание.

Тези Сот линейки, трябва ли да имаш абонамент към СОТ, за да ги ползваш?

Оф, да не се налага. Пу, пу.

Ние все повече затвърждаваме буденето в 05 и 30. Днес нямаше трета дрямка, дано това да е разковничето. И утре да си поспим.

# 508
...
Тези Сот линейки, трябва ли да имаш абонамент към СОТ, за да ги ползваш?
...

Трябва да видя. Май не.

https://www.sot.bg/info/?project=%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D1%82%D0%BB% … D0%BC%D0%BE%D1%89

# 509
Благодаря, момичета за подкрепата.

MmeBovari, съгласна съм с твоята оценка на нашето общество. Стремглаво вървим към дъно и днес се убедих в това. Мъчно ми е, защото хората вече не са хора. Надявам се всичко малките градове да не е така. Помня, когато сестра ми беше малка, получаваше едни припадъци. Случвало се е трите с мама да сме навън и да припадне тя, идваше цяла тълпа хора да помага. Едните поемаха мен, другите помагаха на мама със сестра ми, ако се наложи да я водят до спешно. Сега никой, никой не спря, даже нервничаха, че им е задръстен пътят. Какво е това общество, което не помага на най-уязвимите. Содом и Гомора, че и отвъд тях сме.

Black, съгласна съм с теб за столчето, затова и беше най-голямото ми притеснение. Въпреки, че нашето столче го дават след 8ми месец, че може и напред. Аз го бях оставила, защото уж за 5 мин път и да го наблюдавам. Иначе, наясно съм как се действа, при сериозни ПТП, но тук беше по-скоро тип паркинг щета. Реално ни е подпрял/ударил с няма и 10 км. А и аз го огледах, преди да го взема, той като цяло дори не беше разбрал, че нещо е станало, защото продължаваше да си гледа и да си дъвче играчката. Стресна се от моята реакция. Но аз много се притесних, най-малкото, защото изобщо се е стигнало до ПТП, докато детето е в колата и то на пешеходна пътека. Аварийни пуснах, защото карах много бавно и със забавено тръгване умишлено, исках да дам знак на останалите в движението да са под внимание с мен,  защото постоянно се обръщах към него, за да го следя и.беше възможно да спра във всеки момент. А и болницата ми беше на 5 мин.

Тези линейки хубаво идват, обаче имат ли връзка със спешни отделения, за да може, когато стигнат, директно да те приемат, както е с болнична линейка? Реално, ако нямат, то се обезсмисля, знам ли.

Иначе,за момента всичко е наред, но докато минат 48-те часа, ще съм под напрежение. Но мисля позитивно, а и ни прегледа голямо светило, ударът не беше силен, той беше много добре фиксиран в столчето, с хубаво столче сме, така че. Коланите бяха плътно по него, да, винаги ги затягам и яке ня слагам.

Вие направихте ли всички ваксини? Ние проточихме последната и ще е чак другата седмица, че все беше хремав и пътувахме лятото.

Общи условия

Активация на акаунт