Тест за овулация - въпроси (тема 18)

• 12 957
  • 487
  •   1
Отговори
# 420

И да, вчера беше пика, имахме бебеправене към 15:00 вчера мисля че би трябвало да подпомогне но не знаем дали да правим и днес бебеправене?

# 421

И да, вчера беше пика, имахме бебеправене към 15:00 вчера мисля че би трябвало да подпомогне но не знаем дали да правим и днес бебеправене?

Да, правете и днес Simple Smile

# 422

Правят се опити в деня на положителния тест и поне 2 дни след него.

# 423

От бебеправене 3 дни подред ММ не можа да еякулира нали няма да е проблем, все пак вчера по време на пика имахме акт утре ще добавим още един шанс

# 424

От бебеправене 3 дни подред ММ не можа да еякулира нали няма да е проблем, все пак вчера по време на пика имахме акт утре ще добавим още един шанс
То затова е хубаво до положителния тест за овулация да се прави през ден-два и вече след като видите положителния тест, тогава да направите 2-3 последователни дни, попринцип и днес е хубаво да направите опит, защото овулацията се предполага, че вече е настъпила и яйцеклетката се е освободила. А тя трябва да се оплоди до 12 ч. по спомени мисля беше след освобождаването, следователно утре вече може да е късно. Разбира се, че има и шанс да стане и от опитите, които сте правили досега. Сперматозоидите живеят до 5 дни.

# 425
Плодовитите дни са 5 дни преди овулацията плюс денят на овулацията, като най-плодовит е денят преди овулация, когато обикновено тестовете са положителни. Спокойно. Не бива да чакате положителен тест за опити, защото може и да изпуснете момента. Всеки ден е най-добре, но ако ви идва в повече през ден е почти същото

# 426
Плодовитите дни са 5 дни преди овулацията плюс денят на овулацията, като най-плодовит е денят преди овулация, когато обикновено тестовете са положителни. Спокойно. Не бива да чакате положителен тест за опити, защото може и да изпуснете момента. Всеки ден е най-добре, но ако ви идва в повече през ден е почти същото

За тези 5 дни преди овулация започнахме всеки ден до положителния тест (вчера) довечера ще пробваме пак ако не пък утре😢

# 427
Тук мога да поспоря малко, това с правенето всеки ден е нож с две остриета, защото при опити всеки ден сперматозоидите се обновяват всеки ден, прекалено са млади и не са достатъчно годни за оплождане, най-добрия вариант е през ден-два. Но вие ще видите какво точно ще сработи при вас.

# 428
Това е остаряло виждане. Новите проучвания показват, че всеки ден си е най-добре. Мога да дам линк, ако искате

# 429
Това е остаряло виждане. Новите проучвания показват, че всеки ден си е най-добре. Мога да дам линк, ако искате
Може и така да е, при нас и двата пъти сработи точно по тази ,,схема”, но при всеки е индивидуално.

# 430
През ден е почти същото. И хората правят бебета и без схеми

# 431
Факт, но сме тук да обменяме опит и съвети, с цел да се помогне на даден човек, аз просто споделям при нас какво е сработило, това е. Не давам гаранция, че при тях ще стане, може би при тях ще стане от всеки ден опити, всеки организъм си е индивидуален.

# 432
Факт, но сме тук да обменяме опит и съвети, с цел да се помогне на даден човек, аз просто споделям при нас какво е сработило, това е. Не давам гаранция, че при тях ще стане, може би при тях ще стане от всеки ден опити, всеки организъм си е индивидуален.

Цервикална слуз остава ли съща дори вече яйцеклетката да се е оплодила? Или това означава че все още не е оплодена?

# 433
Дали е оплодена, няма значение. Щом е отделена от яйчника (овулация), на мястото и се образува жълто тяло, което произвежда прогестерон и променя цервикалната слуз. Но ако нямате опит, не е лесно да се определи каква е цервикалната слуз.

Прогестеронът също така вдига базалната температура с 0.2-0.3 градуса, затова и може да се потвърди овулация чрез редовно мерене

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 19:13 от Zimk02

# 434

Цервикална слуз остава ли съща дори вече яйцеклетката да се е оплодила? Или това означава че все още не е оплодена?
Цервикалната слуз е разтеглива в дните около и по време на овулацията. Тя не може да ти подскаже дали яйцеклетката се е оплодила или не. Това ще разбереш със закъснението. Както е казала Zimk02, надали някой ще може да познае по цервикалната слуз дали яйцеклетката се е оплодила или не.

Общи условия

Активация на акаунт