Колко често ходите на почивка/ресторант/мероприятия?

• 918
  • 6
  •   1
Отговори
Посещавате ли всеки път мястото за нощуване,от което сте останали доволни или пробвате ново?
Кое за вас е решаващо за една незабравима почивка?

# 1
  • Melmak
Напоследък по-малко ходим по ресторанти. До преди 2 години ходехме няколко пъти седмично. Сега нямаме това време. За София, харесваме няколко ресторанта и тях въртим основно. Качеството от масовите места е доста занижено и вече избягваме кварталните кръчми, освен ако нямаме някаква уговорка с приятели и отиваме да хапнем просто по една салата и да се видим.

Обичаме да ходим на Вършец и там ходим в един хотел всеки път. Любим ни е и сме доволни.

Напоследък обаче рядко пътуваме в България. Повече ходим в чужбина като всеки път на различно място.

# 2
  • София
Ходим някъде почти всеки уикенд + ваканциите.
За съжаление, както писа Хечи, качеството след П падна много у нас, а и в другите страни.
Затова в момента имаме вила, морско жилище и горско жилище. Ходим в тях. В различни части на страната са и ги ползваме като отправна точка за посещение на различни забележителности, за екскурзии, за почивка и т.н.
По ресторанти много не обичаме да ядем, защото предпочитаме домашната храна или такава с проверено качество. Освен това държим да плащаме само с карта, а все още има место, където това е невъзможно, затова посещаваме конкретни места и рядко експериментираме с някое неизпитано заведение.
С приятели излизаме приблизително веднъж седмично. Обикновено пием коктейли ако е вечер - отново в няколко определени заведения, но по-често ходим в някой парк или играем тенис и после пием нещо топло или хапваме сладкиш в някоя сладкарница (лъскавите често са безвкусни и претенциозни, докато по-обикновените тип "Пчела" много ми харесват).
На мероприятия ходим - концерти, хепънинг и, изложби, театър, но зависи дали е нещо по вкуса ни, не сме "всеядни".
Пътуваме често и в чужбина, но сами си организираме престоя. Някога ходехме на организирани екскурзии, но не е за нас цялото тичане и бързане. Искаме да имаме свободата сами да си планираме времето.
За незабравима почивка ни стига спокойствие и достатъчно време, докато за другото нямаме проблем. Обичаме и супер лукс, и на палатки, и рудни преходи, и лежане на плажа, и спа. Нямаме проблем и с времето, стига да не е убийствена жега. Важно е да сме заедно и да сме си разчели правилно бюджета, другото се намества в движение.

# 3
Преди пандемията често ходех по заведения, сега  - доста по-рядко. Повечето ми приятели свикнаха да се събираме на домашно и така си остана.
Много обичам да ходя на концерти и ако има с кой съм винаги готова.
Пътуването ми е страст. Сами си организираме всичко и си преценяме какво държим да видим и какво не. След няколко дни отивам за трети път в Рим. И трите пъти сме били в различни места за спане, даже по няколко различни, като до сега само от 2 от тях бяхме доволни. Сега пак ще сме на нови две

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 21:00 от DreamingOfSummer

# 4
Въпросът в заглавието не съответства на въпроса в първия пост, но да си кажа.

На почивка ходим сравнително често и като цяло винаги когато синът ми е във ваканция. До миналата година имах право на родителски отпуск и ми беше широко около врата, но тази вече не и в общи линии комбинирам няколко дни отпуска с няколко дни работа от мястото, където сме отишли. Все по-често предпочитаме апартаменти/къщи под наем пред хотели - особено ако ще седим по седмица или две и ще си водим и косматото момче. На ресторант ходя рядко - не ми е вкусно, не ми се чака, рядко има подходящи неща за ядене за сина ми, който хем яде всичко, хем не съвсем. Така че на ресторант максимум веднъж в месеца, а понякога и веднъж на 2-3 месеца. За мероприятия харча много - всички у дома умираме за концерти, театри и всякакви спектакли, та там отиват доста пари. В общи линии по 2-3 пъти в месеца ходим на театър, кино, концерт, а понякога и повече. Миналата седмица така се случи, че ходихме на два театъра, едно кино и една изложба.

Гледам да ходим на нови места и да не повтаряме много. Изключение прави ски ваканцията - за нея от 10 години сме се бетонирали на едно и също място, но колкото и да съм се опитвала да намеря нещо сходно, поне да сменим планинския склон, така и не съм намерила.

# 5
  • Някъде по Дунава
На по - дълга почивка ходим лятото два пъти - на море и планина. Уикендите нямаме много възможност да пътуваме, защото ММ работи на смени и често тогава е на работа. През учебната година, когато можем използваме неучебните дни за еднодневни/ двудневни пътувания . Това важи и за ските. Само едното дете кара и ходим рано сутринта, а късния следобед си тръгваме.
Два пъти годишно с ММ ходим на санаториум и това също ни е вид почивка.
По заведения рядко ходим, веднъж месечно. Предпочитаме да се срещаме с приятели вкъщи.
На културни мероприятия също рядко, защото в малкия ни град нищо не се случва. Няколко пъти годишно ходим на театър в областния град. Последно гледахме "Портретът на Дориан Грей" на Габровския театър.

# 6
  • София/Севлиево
На море в България ходим 2-3 пъти годишно (понякога дори зимата).Преди всеки път отсядахме на различно място,но от 2-3 години насам наемаме един и същ апартамент във Варна.
Също почти всяка година ходим в Добринище в една къща за гости, където се чувстваме като у дома си.
Преди да се роди малкия често пътувахме и през уикендите,сега просто не ни остава време.
Докато живеехме в София ходехме 2-3 пъти в седмицата на заведение,сега сигурно са 2-3 пъти в годината.
На кино ходим 1-2 пъти месечно,на театър (за възрастни) не съм ходила от 2007-ма...По принцип има поне 1-2 постановки месечно,но няма кой да ми гледа децата.

Общи условия

Активация на акаунт