Отговори
# 30
И това са ми законотворци, не могат едно майчинство по човешки начин да си уредят! Ето аз съм съм им работодател, защото съм от народа и такива некадърници и циркаджии веднага ги уволнявам! Чеп за зеле не става от тях.

# 31
Ясно.
Наистина много тъпо, аз мислех, че просто влиза следващият.

# 32
То всяка жена,особено с успешна кариера иска да не изостава и да й върви кариерата,успоредно с майчинството, но не на всеки му се получава. Абсолютно смятам за неуместно да има бебе в кулоарите на парламента и да чакат едиси коя депутатка да си нахрани бебето,че да гласуват закони или да си вършат работата. Или си кърми бебето е почивките от заседанията? Кой й гледа бебето,докато тя е на заседание,примерно? Нека имат заместници или да ползват майчинство колкото пожелаят от тези 2г,но да се превръща в тема на нацията нейното кърмене е несериозно. И все едно само тя е майка,само тя кърми или ще загуби от това,че ще е по майчинство.

# 33
Но не е редно на едни  да може така на други иначе. Няма как народните представителки да са по-майки от жените от народа. Ако тя кърми в парламента то е редно и продавачката в Лидъл да ви обслужва и да кърми, момичето на касата на Езипей да кърми, докато ви взема парите.
Ще кажете - ама те са частници. Добре! Учителката да преподава и да кърми детето си! Или пък полицайката да го носи със себе си на задната седалка на колата си.
Ама то едната седяла и слушала, а другата брояла пари! Е как, едната не просто слушала - тя трябва да е безкрайно вглъбена и въвлечена, в това което става там. Това е най-отговорната работа в тази държава! Как така ще си гледа детето, ще решава държавни дела и ще и тече тлъстата заплата!
Не е редно! Айде още малко хоум офис да идат, че то какво му е там да слушат нещо си!

Ако тя е на работа с детето си и това е нормално то ВСЯКА жена тогава ще е на работа с бебето си! Все едно е кукла и яде и спи и това е то!

# 34
  • По света и у нас
За това има майчинство в БГ  - АЛО! За неразбралите, даже и бащинство има цяла година. Таткото да остане вкъщи с бебето, та да може майката депутатка да си прибере рушветите от спонсорите и да изгласува нещата правилно. Явно нейната работа ее много по- важна, след като не може да остане една година вкъщи да изкърми бебето. То не всички кърмят по 2 години... някои само по месеци. А има и помпички за кариеристките.

# 35
Проблемите в парламента са огромни. Яко смърди на корупция, безличие и интереси. Такива теми се мятат в обществото, да блеят овцете, ангажирани, за да не се обръща внимание на истинските проблеми. Да, пиар, добре известна стратегия, за да скриеш нещо голямо, мяташ на пангара някоя пиперлива темичка като например майка да кърми из парламента. Въйййй страшен проблем…..

# 36
  • София
Че е пиар - пиар е.
Но повдига и важни въпроси. Пак казвам - една жена може да е избрана за депутат, именно защото е бременна или е млада майка с идеята, че точно този човек и подобни на него ще прокарват законопроекти за правата на майките. На мен честно казано ми звучи странно на подобна жена да й се каже да стои вкъщи. Да не би Джасинда Ардърн и Сана Марин да си седяха вкъщи? Ми не.

# 37
  • По света и у нас
Всички майки са до известна степен неофициални народни защитнички на майките. И какво след 10 години вече ще си превключила на нова тема.
Ма никой не я кара да си седи вкъщи, но бебето какво е виново или колегите и? Ако е такава голяма майка защо не ще да си поседи вкъщи с бебето няколко месеца? Ей това е по-правилния въпрос, при положение, че имаш всички условия за това.

# 38
Това са отношения между работодател и служител, грозно и престъпно е да се покажат имената на жената. Утре аз ако поискам нещо от моя работодател, много ще е хубаво да ми споделят данните, че куцо, кьораво и сакато да обсъждат мен и детето. Нахлуване в личния живот и тормоз над жена каква майка била и т.н С две думи, отново, кърмене на работното място ни е най-малкия проблем. Зачитане на основни права, къде? Докато се коментира казуса като общ, жената Х да бъде с бебе на работно място е едно, като споделят вече лични данни, грозно, долно, първобитно.

# 39
Това са отношения между работодател и служител, грозно и престъпно е да се покажат имената на жената.
А кой е работодателят в конкретния случай? Има достатъчно дълго майчинство в Бг, за да си гледат децата, а който иска да работи, преди детето да навърши 2 г, търси варианти.

Виждала съм бебе на работното място, но става въпрос за малки частни бизнеси - позната работи до раждането и на 7 седмия ден след него се върна в офиса да продължи работата по проекта (свекърва и гледаше бебето и го носеше само за кърмене). Но като имаш 6-цифрен договор и тя е и управител, и главен проектант  - няма как. А съвсем наскоро посетих колеги и в офиса бяха сложили детско креватче и в него спеше бебе на 2-3 месеца, но пак става въпрос за семейна фирма и хора със свободни професии.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 13:21 от ее123456

# 40
Това са отношения между работодател и служител, грозно и престъпно е да се покажат имената на жената. Утре аз ако поискам нещо от моя работодател, много ще е хубаво да ми споделят данните, че куцо, кьораво и сакато да обсъждат мен и детето. Нахлуване в личния живот и тормоз над жена каква майка била и т.н С две думи, отново, кърмене на работното място ни е най-малкия проблем. Зачитане на основни права, къде? Докато се коментира казуса като общ, жената Х да бъде с бебе на работно място е едно, като споделят вече лични данни, грозно, долно, първобитно.
Че то тя въпросната с тоя PR си рекламира книгата за кърмене, кое е грозното, че ние, нейните работодатели, нямаме желание да превръща НС в маркетинг агенция?

# 41
  • София
По принцип работодател на народните представители се води народът.

# 42
Ама кой й нахлува в личното пространство? Тя сама дава интервюта, търси дискусия по темата и най-нагло се жалва,че видиш ли,ТЯ нямала условия да работи с бебето си кърмаче. Горката,как бягала по токчета до другя етаж,за да си нахрани бебето.....Такава драма,пуснах сълза.

# 43
Е тя сама се афишира де, ние откъде ще и знаем имената и проблема, ако тя не го развя по медиите.

# 44
Като нейни работодатели обсъждаме служителя и преценяваме да му продължим ли договора. Считай го за конфиденциален разговор между работодателите!
Големи права сме и нарушили ... Може ли поне да мигаме в нейна посока? Или само да вадим пачката и да и плащаме, че всичко друго е нарушение на правата на депутата?

Общи условия

Активация на акаунт