Коксаки Вирус

• 395
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте мили мами!!
Имам бебенце на 3 месеца тук от известно време се разболя първо имаше температура от 37.07 до 38.09 в продължение на 3 дни след това се появиха петна на гърлото тялото на всякъде .
Ходихме на доста лекари никой не намери вируса след това го заведох в Стара Загора при специалист и там се установи коксаки вирус
Сега му се появяват петна и изчезват пипа се по главичката там където са повече, правя бани с лайка и почиствам с розова вода .
Пием Мляко хумана за диария ,иначе сме весели и няма отпадналост но докато минен температурата беше трагедия 
ако някой го е прекарал и знае може ли да ми каже с какво се лекува тази гадория или пък някакво мазило за тези петна объркана съм доста  и притеснена 🤔🤔🤔

# 1
  • София
С противовирусно се "лекува". Евентуално може после кожата да се обели на местата където е имало пъпки по ходилата или да паднат или цепят ноктите.

# 2
Ние бяхме с коксаки вирус,но само в устата имаше афти. По езика,бузите,гърлото...лекувахме с дактарин и анафтин спрей...по тялото не сме имали...но инапе при нас за 3 дни всичко изчезна

# 3
  • Sofia
Здравейте!
Храненето при този вирус какво е?
Трябва ли да се избягват някои храни?
Как може да се предпазят родителите грижещи се за болното дете?Маските помагат ли?

# 4
  • София
Хигиената Ви просто трябва да е на ниво (миене на ръце постоянно). Маски не мисля, че ще Ви помогнат, но пробвайте.
Иначе не са ни давали някаква диета да спазваме...

# 5
  • Sofia
Възможно ли е от вече изкаран вирус ноктите на ръцете да падат?
Около 10дни си имаше пъпки,след това по стъпалата имаше обелване на кожата,а от няколко дни нокътните плочки на ръцете са проблемни 😢 ,изглежда все едно ще падне,а отдолу се вижда май нов да расте 🤔
Скрит текст:
Личната му лекарка е казала,че не е от вируса и го праща на дерматолог.

# 6
  • София
Точно от вируса е

# 7
От вируса е. Моето дете си "смени" всички нокти след коксаки. И на ръцете, и на краката.

Общи условия

Активация на акаунт