Живот около Варна за младо семейство с новородено

• 1 494
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте,
понеже в момента живеем във Варна Владиславово в капитан панелка 46 кв., вече лично аз бих искал да си взема къща и да е на по-спокойно място.
Въпросите ми са за села, райони около Варна. Подходящи за младо семейство. Като изискванията са:
- На 30-40 Мин макс с кола до Варна
- Да има транспорт до града поне на 2-3 часа. Евентуално за училище малко по-голяма като стане да може да ходи сама.
- Аптека
- Детска градина
- да не обладано от малцинствата
- да няма проблеми с водата както примерно в с. Приселци лятото

За момента като познати имаме информация за с. Звездица , с. Приселци и гр. Аксаково. Но за другите села Езерово, с. Кичево, с. Доброглед и т.н и т.н само сме чували.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 13:20 от stoyooo

# 1
Харесвам Приселци, но ми идва далеч, Аксаково е супер решение - покрива всички изисквани, автобусът е 409, минава на 30 минути. Стига да къщите там да са в бюджета ви, според мен е най-доброто решение.

# 2
Някой има ли мнение за гр. Бяла, не е до Варна, но има училище, детска градина. Някой познава ли хора живеещи целогодишно там ?

# 3
  • Варна
Село Кичево ще ви хареса. Има редовен транспорт до града,  ДГ, училище. Вероятно ще е следващ квартал на Варна, като Виница.

# 4
Стига да имате добър бюджет, има варианти.

# 5
  • Варна
Аз не се сещам кое ще е това място извън града, което да има транспорт до Варна на всеки два часа. В най-добрия случай са по  2 - 3 автобуса на ден. Единствено Аксаково, както са ви отговорили, е в редовна автобусна линия.

# 6
  • Варна
Здравейте,
понеже в момента живеем във Варна Владиславово в капитан панелка 46 кв., вече лично аз бих искал да си взема къща и да е на по-спокойно място.
Въпросите ми са за села, райони около Варна. Подходящи за младо семейство. Като изискванията са:
- Да има транспорт до града поне на 2-3 часа. Евентуално за училище малко по-голяма като стане да може да ходи сама.
- Аптека
- Детска градина

За момента като познати имаме информация за с. Звездица , с. Приселци и гр. Аксаково. Но за другите села Езерово, с. Кичево, с. Доброглед и т.н и т.н само сме чували.
Няма съществени разлики между Владиславово и Аксаково. Кичево е добра алтернатива.

# 7
Някой има ли мнение за гр. Бяла, не е до Варна, но има училище, детска градина. Някой познава ли хора живеещи целогодишно там ?

Миналата година сериозно обмислях покупка на парцел в Бяла.
Градчето е страхотно, плажът е голям и спокоен, на крачка е от Обзор, където има всичко.
Това, което ме отказа:
- твърде много недостроени и зарязани сгради, леко депресиращо е;
- някак провинциални настроения в местното население - погледнете ФБ страницата на Бяла и ще разберете какво имам предвид. Като че ли новодошлите не са особено желани;
- Баир навсякъде /това не е решаващ фактор, но все пак е вид неудобство/;
- Плажът следобед и в постоянна сянка;
Минусите натежаха над плюсовете и се отказах.

# 8
  • In the land of Never Never
Вижте с. Неофит Рилски.

# 9
  • Варна
Какво по-точно да видят там? Надутите цени заради Исторически парк ли? 
Има 4 автобуса на ден Варна - Шумен, които спират в селото. Това категорично не отговаря на условието за транспорт на всеки час до Варна и категорично не е възможно ученик да ходи на училище така. Ако живеят там, детето ще трябва да учи във Ветрино или в Суворово с циганетата или единият родител да работи шофьор.  Даже май и аптека няма. Прочетохте ли изобщо началния пост, преди да коментирате?

# 10
Какво по-точно да видят там? Надутите цени заради Исторически парк ли? 
Има 4 автобуса на ден Варна - Шумен, които спират в селото. Това категорично не отговаря на условието за транспорт на всеки час до Варна и категорично не е възможно ученик да ходи на училище така. Ако живеят там, детето ще трябва да учи във Ветрино или в Суворово с циганетата или единият родител да работи шофьор.  Даже май и аптека няма. Прочетохте ли изобщо началния пост, преди да коментирате?
Ами човек е добре да види няколко места, преди да избере. За това казвам да види.
От Неофит Рилски има училищен автобус до Ветрино, за детската градина и училището там. Млади майки го препоръчват като място за живеене: https://youtu.be/OK8hSayMF-Q?si=gR5rMQIs_7LiYm5Y
Цените за Исторически парк може би не важат за местните, тези майки казват, че ходят там в парка, да си играят децата им.

# 11
  • Варна
Авторът е посочил конкретни изисквания. Предложението ви не отговаря на почти никое от тях. Да не сте брокер? Те така предлагат каквото са си наумили, без изобщо да се съобразяват с желанията на клиентите си.

# 12
Аз от видеото разбрах, че стоят навън. Чудесно, ако нуждите ти се простират до киснене на пейка.

# 13
Авторът е посочил конкретни изисквания. Предложението ви не отговаря на почти никое от тях. Да не сте брокер? Те така предлагат каквото са си наумили, без изобщо да се съобразяват с желанията на клиентите си.
Ами не съм брокер, но ако знаех за това село преди 2020 година, щях да си купя там къща, вместо в Испания. А избягах в Испания, защото след петнайсет години работа навън, бях решила да правя къща в Банкя, имах място там. Оказа се, че единият съсед е заел половината улица срещу мен, и трябваше да почна да водя дела срещу него, които вероятно нямаше да доведат до нищо. Имам опит със спечелени дела по 7-8 години, след които пиеш една студена вода. А на 150 метра от мястото ми, една местна мутра си беше направила незаконен паркинг за тежка строителна техника, където от сутрин до вечер ехтяха сочни шофьорски псувни и караници. Питах съседите, възможно ли е това да се прекрати - ами казаха, напиши оплакване в общината, а ние ще се подпишем. Мерси, после да ми запалят къщата или да ме халосат с нещо тежко, като се прибирам вечер. Та бях до тук, казах си, тази страна не е за мен, и се установих в Испания.
Това беше отклонение, за важните неща за мен, но аз съм на друг етап от живота си. Основното изискване към мястото, където живея, е да има ред, да няма мутри и да е подредено и чисто. Село Неофит Рилски е такова. Ходих там април миналата година. През 2020 исках да отида, но познат ме разубеди, каза, не си струва, нещо такова бил чел някъде си.
За условията, които са посочени в поста  - 41 км до Варна, по магистрала, т.е. взема са бързо, за по-малко от половин час.
Писах на една млада жена, която има четири деца, да ми каже, какво точно има там. Тя се нанесе в Неофит Рилски с мъжа си преди седмица, дойдоха от Германия. Писа ми някои неща, като например, че има и директен автобус до Варна, няколко пъти седмично. Има и автобуси от Шумен, които минават и спират там на път за Варна.
Има детска градина в Неофит Рилски. Има и лекар.
Училището е до 12 клас и е във Ветрино, има училищен автобус до там. Във Ветрино има дрогерия на Марешки.   
Та нищо не е преувеличено, и нямам никакъв личен интерес в това, да посоча едно добро място за живеене за млади хора. По-скоро ми е необяснима агресията, към един мой абсолютно неутрален пост. Внушена от медиите, които отдавна не са критерии нито за обективност, нито за истина.
Всеки решава за себе си. Аз просто казвам - виж и прецени.

# 14
Здравейте,
- Аптека
- Детска градина

Случайно да сте взели някакво решение вече, дайте обратна връзка?

Аз както ги виждам нещата само най-близките около Варна населени места стават, Аспарухово, Галата, Тополи, Аксаково, Кичево, Виница. Всичко останало е за пенсионери. Никой нормален човек не бива да си мисли че да пътува от Неофит Рилски до Варна всеки ден е нещо повече от малоумно, дори Приселци е далеч, там няма 15-20 минути, приемаш че ще пътуваш в час пик всеки ден и си броиш по 40 минути на посока, ако няма катастрофа някъде.

Общи условия

Активация на акаунт