Случи ми се нещо странно..

• 256 074
  • 1 065
  •   1
Отговори
# 330
При руското посолство е, да. Точно срещу него.
Или срещу гърба му  newsm78
Дели ги една улица, но не знам входа на посолството къде се пада.

# 331
  • Linz
Да не говорим за различни къщи? Thinking Щото тази, която аз имам предвид е точно на другия край на Изгрев.
До Руското посолство имаше една къщичка на баба Яга, но тя не беше кой знае какво.

# 332
Не мисля. Къщата на баба Яга е изгоряла преди много години, аз не съм я виждала, мама ми е разказвала за нея. Тази е... как да обясня по-добре... Ами има високи блокове наблизо и е точно при посолството. Под формата на П е, но хората гледат само едната и страна. Лицето й е откъм улицата. Голяма е. В празното пространство на П има малка къща също с лице към улицата, в която живее човек който я пази и май е горски... Май много объркано стана с тия моите обяснения...

# 333
  • Linz
За посолството срещу парк-хотел Москва (не знам дали така се казва още) става въпрос, нали? Като застанеш срещу него отляво е гората (в която беше къщата на баба Яга), а по улицата между тях може да се стигне до въпросната къща с дърворезбата (но е доста далече от посолството).
Част от къщата представлява тунел (сега си спомних, че като много малка съм влизала с баща ми в него- собственикът ни пусна да разгледаме). Отвън всичко е в много красиви орнаменти. Прилича на къща от приказките.
Леле, как оспамихме темата...

# 334
  • по пътя на светлината
Е,сега ще си направим разходка с малката при първа възможност.Знае ли някой на кой е приказната къща?

# 335
Нещо май наистина не говорим за една и съща къща.
Не е близо до парк хотела. По скоро е близо до Диана, но пак е далече и от там...
Описанието на самата къща съвпада, но не и местоположението й.
Освен да я опиша по-подробно (сега се сетих, че имам някаква стара снимка). Самата къща пред главния и вход има ограда от ковано желязо, а над желязото има тухли, на които са издълбани цветя и др. орнаменти. Зад тази ограда вече е дървената къща. Има голяма дървена порта, през която се влиза и после под формата на тунел е вътрешен двор, след него затворена къща. От двете страни на портата има две големи дървени колони с навес и под него, над вратата се спуска нещо като пано от орнаменти. По спомени от двете страни имаше или сови или фенери (не съм сигурна). Всичко е в орнаменти. И всичко е дърво - в двора се вижда и цвете, което е дървено. Този вход е при втората част на П-то, когато застанеш с лице към къщата. Аз съм влизала от първата. Там не е така открито и не се вижда много.

Имам чувство, че все по-неясни обяснения давам.

# 336

17 страници като прочете човек, вече нищо не е същото.
Тая тема не противоречи ли на правилата на форума?
Щом една простряна кожа на животно противоречи.

# 337
  • Linz
За същата говоря и аз!
Не е близо до парк хотела. По скоро е близо до Диана, но пак е далече и от там...
И аз това казвам. Посолството е до парк-хотела, а къщата е по ул. Незабравка, но в другият й край, който излиза на Диана. Но не знаех, че и там има част от посолството newsm78
И аз знам, че собственикът й е починал и не я завършил. Но сега на кого принадлежи не знам.

# 338
  • Linz

17 страници като прочете човек, вече нищо не е същото.
Тая тема не противоречи ли на правилата на форума?
Щом една простряна кожа на животно противоречи.
На одраната мечка ли? Беше си гадно, такива снимки ги махат.

# 339
Аз пък си мислех, че парк хотела се пада от другата страна на парка (т.е. на ляво от Диана).
Явно е моя грешката. Важното е, че се разбрахме  Simple Smile

# 340
  • Linz
Парк-хотела вече е в кв. Изток.

Важното е, че се разбрахме  Simple Smile
Peace
А къщата дали я има още? Дано я пазят, защото е истинско произведение на изкуството.

# 341
Миналата седмица бяхме на разходка на Витоша. Имаше много хора, времето беше топло и хубаво. Видях между дърветата човек със светлосиньо шушляково яке, надолу имаше храсти и не го огледах, по-скоро се мерна между дърветата. Продължих да вървя и очаквах да го видя целия като мина покрай дървото, но нямаше никого. Реших, че много съм чела темата. Но може и да е друго.

# 342
Парк-хотела вече е в кв. Изток.

Ей от тук ми идва грешката. А къщата я има 100%.
Имам смътен, ама ужасно смътен спомен, че творецът има син и сега е негова. Но е много възможно да лъжа.

# 343
Да, прочетох правилата и политиката на форума, пишете си.
Не е явни страхотии. Кожата е явна страхотия.

# 344
  • по пътя на светлината
Италия,ако имаш снимка на къщата ще можеш ли да я пуснеш?

Общи условия

Активация на акаунт