Случи ми се нещо странно..

• 255 856
  • 1 065
  •   1
Отговори
# 660
Като ви чета и се сетих нещо,което ме смая,но може някой от вас да даде разумно обяснение.Майка ми имаше един сервиз за кафе от Дуралекс,нали така се казваха.Големи кафяви чаши за кафе или чай.Много години с баща ми си пиеха кафето с тях.Един ден,малко преди 1-вата годишнина от смъртта на баща ми,отивам при майка и тя ми показва какво е станало:всички чаши от този сервиз бяха на сол,не счупени,а на малки парченца,натрошени.Чашите винаги стояха на открита поличка под висок кухненски шкаф.Имаше стъкла на полицата,на долните шкафове и на земята,сякаш се бяха пръснали,но най-много там ,където са стояли.Не бе останала нито една здрава чаша от комплекта.Всички други предмети около тях ,включително и стъклени,си бяха здрави и непокътнати.Така и не разбрахме какво и защо им се беше случило на чашите,имате ли идея?

# 661
Това е много странно... newsm09

# 662
 newsm78 А да не би да им се е изсипало нещо от шкафа...

# 663
  • Кьолн
Деси, като те четях се сетих, как преди много години като бях момиче на 31 декември, както си лежах в къщи по- точно в кухнята там имахме диван и ена чаша на мивката се пръсна сама през средата. Аз се стреснах а майка ми каза ,че било на хубаво. Вечерта на посрещането на нова година се запознах със бъдещия си съпруг. Той е много добър човек и явно наистина е било за добро. Имам много странни случки но соа дълги за разказване.

# 664
newsm78 А да не би да им се е изсипало нещо от шкафа...
Ами не,другите неща на полицата не бяха помръднали,стъклени солнички,бурканч`ета и тн.А чашите не се бяха счупили,а бяха на сол,надробени.Но понеже имаше малко стъкла и на пода,на мен ми говори,че са се пръснали.Обаче странното е,че всички 4-5 чаши по едно си също време са станали на парченца.Аз си го обяснявам със самия материал,може да е някакво стареене на самото стъкло,но е странно,като факт,че всичките чаши ги спо;етя една съдба.Да се счупи на две е реално,може да е имало малка пукнатина или шупла и от налягането да се пукне,ама тези все едно са взривени,нач`укани със чук.

# 665
по принцип съдове от този материал се чупят по този начин, друг е въпроса твоите чаши защо са се счупили точно в този момент и как

# 666
по принцип съдове от този материал се чупят по този начин, друг е въпроса твоите чаши защо са се счупили точно в този момент и как
Да,аз разбрах,че този вид стъкло се чупи така,но ми стана странно как всички ,по едно и също време,са се пръснали.Предполагам,че е съвпадение. Simple Smile

# 667
По принцип дуралекса така се чупи.Трудно но като се счупи става на сол.Аз изтървах такава чиния в/ху теракот и това се случи.Но за този случай аз не намирам логично обяснение.Една- ДА ама всичките?И другите нещица да са цели целенички? newsm78
Най-скорошното,което искам да споделя е :Баба ми почина миналата година/имахме много силна връзка,най-добрата ми приятелка,най-невероятният човек за мен,мъката е огромна,не намирам думи да се изразя за болката,която  е в мен/Тя почина в болницата,докато беше тя там вечер със съпруга ми отивахме да спим в нейната къща.Заспала съм към 3-4 сутринта.Към 7.30 ми се обадиха,че е починала.........Мъжът ми ме гледаше доста мълчаливо и с много малко думи ми каза,че не е спал изобщо.Аз ,когато съм се унесла-някой миел чиниите.Вилици и лъжици чул да се нареждат.Шкафове се отваряли........Попитах го -защо не отиде да видиш?-отговор``Не исках дори да се обърна да погледна!Стоях,като вцепенен.Тя беше-няма кой друг.``Повярвайте ми съпругът ми е абсолютен скептик.Не вярва на подобни истории.Набеждава ме,че съм `голям   фантазьор`,дори ако някога,някой каже нещо подобно се шегува.  Thinking  Аз не вярвам,че баба ми е починала в часа,който ми се обадиха,според мен е станало през  ноща.След време отново го попитах-`Какво точно чу?`--отговори ми същотото,но не желае повече да коментира случая.Вечерта всичко около мивката бях оправила.Да е имало една чаша вътре в мивката.Нищо не беше пипано,всичко по старо му.  Tired

# 668
...ама шепнейки в ухото ми "Женя!" Ама направо си извика...
Тих крясък или силен шепот. Confused

# 669
И ние имахме дуралексов сервиз, който майка ми намери на сол. Мисля, че от честата употреба се случва, но при нас виновен беше брат ми, който свири на китара. Направи си тонколони, усилвател и си купи нова електрическа китара, голям фен е на Металика и явно от вибрациите чашите на са издържали на напрежението. Добре, че живеем в къща, иначе съседите щяха да ни изселят.

# 670
  • Варна
Всяко стъкло има определени години,след които се потрошава само както си стои. Но това не обяснява строшаването му в един и същ ден на цял сервиз. newsm78

# 671
  • Linz
По принцип дуралекса така се чупи.Трудно но като се счупи става на сол.Аз изтървах такава чиния в/ху теракот и това се случи.Но за този случай аз не намирам логично обяснение.Една- ДА ама всичките?И другите нещица да са цели целенички? newsm78
Най-скорошното,което искам да споделя е :Баба ми почина миналата година/имахме много силна връзка,най-добрата ми приятелка,най-невероятният човек за мен,мъката е огромна,не намирам думи да се изразя за болката,която  е в мен/Тя почина в болницата,докато беше тя там вечер със съпруга ми отивахме да спим в нейната къща.Заспала съм към 3-4 сутринта.Към 7.30 ми се обадиха,че е починала.........Мъжът ми ме гледаше доста мълчаливо и с много малко думи ми каза,че не е спал изобщо.Аз ,когато съм се унесла-някой миел чиниите.Вилици и лъжици чул да се нареждат.Шкафове се отваряли........Попитах го -защо не отиде да видиш?-отговор``Не исках дори да се обърна да погледна!Стоях,като вцепенен.Тя беше-няма кой друг.``Повярвайте ми съпругът ми е абсолютен скептик.Не вярва на подобни истории.Набеждава ме,че съм `голям   фантазьор`,дори ако някога,някой каже нещо подобно се шегува.  Thinking  Аз не вярвам,че баба ми е починала в часа,който ми се обадиха,според мен е станало през  ноща.След време отново го попитах-`Какво точно чу?`--отговори ми същотото,но не желае повече да коментира случая.Вечерта всичко около мивката бях оправила.Да е имало една чаша вътре в мивката.Нищо не беше пипано,всичко по старо му.  Tired
Наистина Дуралекса става на сол като се счупи.
Но по повод на твоята история съм много учудена мъжът ти защо не е станал да погледне newsm78 Аз колкото и да съм бъзлива щях да скоча, точно защото съм сигурна, че всяко нещо си има рационално обяснение.
Моята любима баба преди да почине понякога казваше, че чува как се отключва външната врата, но никой не влиза. Тогава не го взех насериозно това, но веднъж като спах при нея и аз чух пъхане и въртене на ключ в ключалката. Очаквах майка ми да влезе, но не се появи. За сметка на това този шум продължи. Втурнах се към вратата, погледнах през шпионката, но нямаше никой... но и шума изчезна докато стигна... Скоро след тези случки тя почина. Но така и не разбрах от какво беше породен този звук.

# 672
И аз си мислех,че може да са били вибрации от музика,а и ако е наистина стар сервиза,може това да е обяснението  newsm78

# 673
Цитат
Аз колкото и да съм бъзлива щях да скоча, точно защото съм сигурна, че всяко нещо си има рационално обяснение.......................................
За сметка на това този шум продължи. Втурнах се към вратата, погледнах през шпионката, но нямаше никой... но и шума изчезна докато стигна... Скоро след тези случки тя почина. Но така и не разбрах от какво беше породен този звук.

Rolling Eyes newsm78 newsm12 smile3506

# 674
А случвало ли ви си е да се звъни на входната врата и само вие да чуете? Една вечер някъде към полунощ беше /инстинктивно погледнах часовника/ започва да се звъни на пожар на входната врата. Всички спяха, а аз си играех на телевизионната игра. Понеже беше много късно ме достраша да отворя и понеже свекърва ми спи мнооого леко очаквах тя да стане. Ама не. Не се чуха стъпки на отдалечаващ се човек после. Мъртва тишина. На другия ден питам и нея и мъжа ми дали са чули нещо, те отрекоха. И друг път ми се е случвало, но никога не съм ставала да отворя. Чувала съм, че не бива, незнам по каква причина обаче.

Общи условия

Активация на акаунт