-------------------------
В селото на най-добрата ми приятелка се носят много слухове за духове.
Та историята е следната.
Докато си разхождал овцете един овчар,решил да поседне под едно дърво(даже ми показаха дървото,много старо и с много странна форма).Викаха му дяволското дърво.Да обаче човека заспал и се събудил през ноща от силна музика.И като погледнал на горе видял сватба и много хора как празнуват и се веселят над дървото.
------------------------
Друга историйка.
Един дядо се прибирал с каруцата си към селото и изведнъж видял на пътя булка.Подминал я човека,а като се обърнал,нея вече я нямало.
И други хора са я виждали.
Пак на прибиране към селото,един човек вижда красива жена която му маха и го вика по име.Тогава човека стъпил на орана земя и жената изчезнала.
Хората от селото разказват,че това били лоши духове и като ги видиш трябва да стъпиш на орана земя.
Един момче,сънувал,че някой го вика на сън по име.Станал той,както си спи,и тръгнал.Семейството му видели,че нещо не е наред,но не посмяли да го сабудят,понеже не било хубаво да се буди сумнамбул.Можел да се стресне и нещо да му стане.И тръгнали те с него като му говорели да се събуди.Гласът го закарал в гората .След малко момчето се буди и разказва,как гласът казвал на момчето да се обеси

---------------------
Тази история е истинска,разказвала ми я е майка ми.Случила се била на нейна колежка.
Та прибрала се жената на село.Влиза си в къщата и изведнъж започнали да стават странни неща.Предмети да се местят,чинии да се чупят,тенджери с ядене се обръщат и всякакви такива неща.Излязла тя от къщата с дъщеря си или внучка си,вече не помня,но беше малко детенце.И от покрива на къщата започнали да хвърчат камъни към жената.И малкото момиченце казало "Виж,Виж,малко човече на покрива".Никой друг не го видял.Само малкото детенце.Та тогава жената взела светена вода и осветила къщата и това нещо изчезнало.