Глисти при куче

• 339
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, на някой да му се е случвало да открие глисти при кучето си.Открих при моето,което е бебе след вътрешно обезпаразитяване.Много съм притеснена за нашето здраве.

# 1
Лекувайте глистите, на вас нищо ви няма, няма и да ви има.

# 2
Здравейте, на някой да му се е случвало да открие глисти при кучето си.Открих при моето,което е бебе след вътрешно обезпаразитяване.Много съм притеснена за нашето здраве.

Кучетата се обезпаразитяват всеки месец, особено в летните месеци.
Не само заради вътрешните паразити, но и заради външните. Не само бълхи, но кърлежи и ухапвания от комари, които носят тежки болести, някои от които могат да засегнат и хората.
Консултирайте се с ветеринар и съгласно породата на кучето и теглото ще ви кажа какво и как да давате всеки месец.
Веднъж годишно кучетата се ваксинират срещу бяс и няколко други болести.
Всичко това е задължително!

# 3
Лекувайте глистите, на вас нищо ви няма, няма и да ви има.
Лекуваме ги .Казаха ни ,че щом имат след 10 дни пак вътрешно обезпаразитяване.Благодаря ви за отговора притесняват ме тия тении.

# 4
Повечето лекарства за глисти убиват зрелите глисти и ларвите, но не винаги яйцата. Затова лечението е двукратно: първо се унищожават възрастните и ларвите, а след това, след като се излюпят яйцата, се унищожават и новоизлюпените ларви.

# 5
Повечето лекарства за глисти убиват зрелите глисти и ларвите, но не винаги яйцата. Затова лечението е двукратно: първо се унищожават възрастните и ларвите, а след това, след като се излюпят яйцата, се унищожават и новоизлюпените ларви.
Благодаря за отговора.
За нас има ли някакъв риск,понеже писахме кученцето още преди обезпаразитяването и съответно след това.

# 6
Рискът от заразяване е нисък.

# 7
Искате да кажете ,че по дрехи няма как да остане яйце,ларва.Понеже те не се виждат с просто око.Може би не трябва да се шашкам толкова

# 8
Рискът от заразяване е най-голям ако имате досег с изпражненията на кучето и после не си миете ръцете. Ларви и яйца няма как да имате по дрехите, ако не сте ги търкали с л@йното на кучето.
Кучетата се разболяват, хващат бълхи, кърлежи, краста, екземи... Ако така се панирате за всяко нещо... Не знам.

# 9
Рискът от заразяване е най-голям ако имате досег с изпражненията на кучето и после не си миете ръцете. Ларви и яйца няма как да имате по дрехите, ако не сте ги търкали с л@йното на кучето.
Кучетата се разболяват, хващат бълхи, кърлежи, краста, екземи... Ако така се панирате за всяко нещо... Не знам.
🙂

# 10
Шансът да се заразиш реално е много малък, споко 😉. Възможно е да има яйца по козината (особено около дупето) или на мястото, където спи кучето. Рискът е по-голям при децата, защото знаеш как е - пипат всичко и после ръцете в устата... Просто трябва да се внимава повече с хигиената при тях (и при нас де).

Общи условия

Активация на акаунт