МВР и КАТ- преиздаване на документи

• 815
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте, може ли да се преиздадат лична карта и шофьорска книжка в град, различен от този, в който са издадени?

# 1
  • Далечният изток
За да подаде заявление за издаване на лична карта, българският гражданин (заявител) се явява лично в сектор/отдел „Български документи за самоличност” (БДС) при ОДМВР/СДВР или РУ към тях по постоянен адрес, или във всяко РУ на МВР на територията на съответната областна дирекция по постоянен адрес

За шофьорска книжка същото - по постоянен адрес.
Няма значение къде са издадени старите документи.

# 2
Плаща ли се глоба за преиздаване на шофьорска книжка с изтекъл срок?

# 3
  • Далечният изток
Ако ти наложат...

# 4
  • София
Не. Мен не са ме глобявали.

# 5
Документите се издават по постоянен адрес, а глоба за книжката няма. Единствено могат да те глобят, ако шофираш, но и там мисля, че имаше някакъв срок, в който може да караш с изтекла книжка.

# 6
  • Melmak
Няма такъв срок за каране с изтекла книжка.

Моята беше изтекла като я сменях и изрично ми казаха, че не мога да шофирам, докато не стане готова новата.

# 7
  • Варна
А ако ме хванат да шофирам с изтекла книжка, глобата колко е?

# 8
  • Melmak
Преди беше 500 лв, сега не знам.

# 9
  • Варна
Ужас. Тази тема ме подсети да си я проверя и се оказа, че моята е изтекла. Сега ще трябва по бързата процедура да вадя нова, че шофирам всекидневно.

# 10
  • Melmak
Ужас. Тази тема ме подсети да си я проверя и се оказа, че моята е изтекла. Сега ще трябва по бързата процедура да вадя нова, че шофирам всекидневно.
Поне ще знаеш да се задействаш! Добре, че видя сега, а не като те спре полиция! Виж в твоя град как можеш да извадиш бързо или експресно.

# 11
  • Варна
Срещу пари, разбира се Simple Smile

Освен медицинско нещо друго трябва ли да подготвя? Я кажете.

# 12
Може ли роднина да вземе готовата, преиздадена лична карта?

# 13
  • Далечният изток
Трябва изрично да го посочиш при подаване на заявлението.

# 14
  • Melmak
Срещу пари, разбира се Simple Smile

Освен медицинско нещо друго трябва ли да подготвя? Я кажете.
Не. Приготви се за снимка, ако в последните няколко месеца си вадила паспорт или лична карта може да дръпнат от там. Но ако не е било скоро, ще те фотографират.

За пари ясно, за София мога да кажа, че експресно и бързо се вади само в КАТ. А за 30 дни може в мвр. Не знам при вас, имам спомен, че си писала, че си от Варна.

Общи условия

Активация на акаунт