Ний сме веселите СЕПТЕМВРИЙКИ, чакащи си рожбите мънинки!!!

• 12 394
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
  • гр.Варна
Добро утро мили момичета!  bouquet
На мен пък докторът ми каза, че плацентата ми е разположена отзад и това било добре.
Относно витамините- през зимата пих Витамин С и калций, друго не са ми изписвали. Естествено и фолиева киселина.
Макар, че  ми е втора бременност, извинете за въпроса, но трябва ли да се пие фолиева киселина и след третия месец? Някой има ли си представа? newsm78 newsm78 newsm78
Усмихнат и слънчев ден на всички! newsm51
P.S. а аз да си направя кафенце и да слагам начало на работния ден! Peace

# 151
Добро утро мамчета. Желая на всички слънчев и усмихнат ден. Абе чета ви всички пиете витамини, а пък моят доктор не ми изписа нищо и не знам какво да правя - да си купя ли някакви или не? newsm78 На преглед съм чак на 12.04. А и да ви кажа записах си час за 23.04 да ФМ при д-р Марков във Фемина и вече нямам търпение, защото искам да ми потвърди лекаря че всичко е на ред, а и да разбера пола че едвам издържам. Правих си всички бабешки "тестове" за определяне на пола, гледах и всички таблички в нета и познайте какво - според тях ще си имам една малка принцеса. 

# 152
  • София
Добро утро и от мен! Хубав и слънчев ден!  bouquet

Аз съм доста по-добре, гърлото почти не ме боли, остана само запушения нос, пръскам от спрея на малкия (Стеримар, нали друго май не може). За витамините - нито съм твърдо против, нито твърдо за; с първата бременност изпих 1-2 опаковки за цялта бременност (без да смятам фолиевата и желязото). Сега гинекологът ми препоръча витамини след като предишния път ходих 2 седмици подсмърчаща и скапана и вярно се съвзех, ама се опрвих и забравям да ги пия. За хемоглобинът - моят в момента е малко под нормата, но докторът каза, че този път ще вземем мерки на време, че с първата бременност всичко беше О.К., чак в 9-тия беше по-нисък, уж го закрепихме с ампулите, но след раждането се наложи да ми преливат кръв (въпреки че беше от кръвозагуба от самото раждане Rolling Eyes).

За плацентата и аз не знам къде ми е - на 04.04. съм на преглед и ще питам. Wink

# 153
  • гр.Варна
silvia 77, докато бях бременна с дъщеря си, имах усещането , че ще е момче и исках момче, но се роди принцеса!
Чудесно е да имаш дъщеря-любвеобилна и гальовна и... помощница, макар и малка!
Чудя се как ли ще се чувствам, ако второто е момче! newsm78 newsm78 newsm78
Сигурно ще е странно и хубаво! Hug Hug Hug
Приятен ден!  bouquet

Последна редакция: ср, 28 мар 2007, 12:00 от liudmila73

# 154
Добро утро на всички майчета,
Марина 79, БХС се поема от здравната каса, както и останалите опции, в Приложение №7 към Националния рамков договор със здравната каса. Можеш да си го свалиш от сайта на НЗОК и да си следиш  smile3529 нещата , които се предвиждат по клинична пътека. Аз лично ще си правя БХС в четвъртък в МД и ще си платя, понеже МД има договор само със РЗОК - София.

# 155
  • Бургас
здравейте и от мен,
И аз да се изкажа за витамините. На мен ми ги изписаха още във втория месец. Един месец пия и ако искам 20 дни почивка и после пак. Първите бяха флавит. Обаче освен че миришат гадно и ми се гадеше от тях. Сега пия на центрум за бременни. Чувствам се доста добре от тях. Така че може би е въпрос на личен избор. Но аз като знам как се храня май по-добре да ги пия. Иначе отдавна щях да казвам, като четох че някои дами ядат само растителна храна. Не е полезно, защото плода расте и се развива от протеините, т. е. пиле, риба, говеждо, яйца. Иначе богатата на витамини и разнообразна храна е полезна за организма на майката. А що се отнася до фолиевата киселина навсякъде пише, че се пие до 3 месец. Но моят доктор ми препоръча да я вземам до 20 седмица. А след това гледах и едно филмче, по някакъв англйски канал, където казаха, че гръбначния стълб се образува окончателно в петия месец. Тогава реших да послушам съветите на док, да я пия до 20 седмица.
Това е за сега от мен.

# 156
Добро утро мамчета. Желая на всички слънчев и усмихнат ден. Абе чета ви всички пиете витамини, а пък моят доктор не ми изписа нищо и не знам какво да правя - да си купя ли някакви или не? newsm78 На преглед съм чак на 12.04. А и да ви кажа записах си час за 23.04 да ФМ при д-р Марков във Фемина и вече нямам търпение, защото искам да ми потвърди лекаря че всичко е на ред, а и да разбера пола че едвам издържам. Правих си всички бабешки "тестове" за определяне на пола, гледах и всички таблички в нета и познайте какво - според тях ще си имам една малка принцеса. 

Силви 77, мога да ти препоръчам "О Мами" - комбинирани витамини специално за бременни, това е нов продукт, затова може да не го намериш в първата аптека. Вземат се по една таблетка на ден след хранене. В интернет  можеш да намериш повече информация за този продукт.

# 157
  • морето и сините вълни :)
ехооо  wavey wavey wavey

Относно витамините моя док ми изписа НЕОКСИД --но продължих да си пия фолиевата киселина..имам още към 70 хапчета да пия и мисля да я спра тогава като си изпия опаковката.Тамън до края на 6-тия месец.тя нито ще навреди на бебоока нито нищо така че кво ми пречи да си яизпия докрая...

мамита аз мисля че ще имаме МОМА newsm08 newsm08.Нищо че доки  каза мъж преди да спре тока.
Имам следните бабешки неща по мойто тяло smile3515.
съпоставям с предната ми бременност с която бях бременна с момченце
1.сега са ме налегнали едни петна едни пъпки едно чудо-с две думи  ПОГРОЗНЯХ ЯКО smile3515 smile3511.Предната бременност се бях разхубавила ,бях цъфнала като майска роза
2.Аз по принцип приличам на майка ми-ами тя е била по същия начин-сега има петна по лицето от наще раждания smile3516 smile3506-и тук е големия въпртос-АМ АЗ АДЖАБА С КО ЩЕ СИ МАХНА ПЕТНАТА като не с емахат ....на майка ми така си и стоят.......
Направо има огромна разлика в лицето ми от предната бременност-предната беше ми се изчистило лицето от пъпки -нямах грам пъпчица,беше ми белнало лицето яко,абе бях си красива бремелинка-а сяяяяя  smile3515  съм баба яга в атака само дето ми липсва цирея на носът....
Нищо дано да вземе мойта убост  newsm62,......ще търпя ко да прая...
Ами аз пак се опалках-сега имам да мия един тон чинии от вчера вечерта   1dishes,после тряяя готвя  food002....абе днеска пак си намерих работа  chef  chef
цунки от мене

# 158
  • София
lexy, напълно те подкрепям за протеините! bowuu

Калина, колко горе долу струват тези витамини и чие производство са (коя страна)?

# 159
  • София
Фолиева киселина и моят доктор каза още месец, но в таблетките желязо има фолиева к-на, така че сигурно по-дълго ще я пия. Но доколкото си спомням тя влияе добре и на кожата, косата.

ани-бани, и аз имам петънца и пъпчици по лицето. По принцип съм си с проблемна кожа, но си спомням, че като бях бременна с Емко ми се беше супер изчистило лицето, всички ми се възхищаваха колко добре ми влияе бременността. Flutter Сега и косата много ми се омазни, но пък имах нужда, че откакто се изрусявам беше ужасно суха.

# 160
  • морето и сините вълни :)
ами менн това ме навежда на мисълта че май ще е мома .....майка е родила две момичета  от бременоста лицето и станало н а  малко по тъмни петна от кожата и.....и затова просто констатирах че предния път бях много красива бремелинка........а сега ужаааааас

Мойте витамини нямат фолиева киселина затова  тази ще я пия до 6-ти месец или там когато свърши....
Вчера ми идваха гости една родила мама и сестра и-те естествено  и предната бременност ме бяха виждали   постоянно както и сега и констатираха че май на момиче отвало работата.....и те се съгласиха че съм погрозняла Joy Joy Joy Joyколкото и смешно да звучи си е самата истина......аз съмс и баба яга в атака

# 161
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Ха, добро утро и от мен! Hug

Може да е глупав въпроса, но БХС поема ли се от здравната каса, защото виждам, че всички пишете колко струва?

Не се поема от ЗК. Моят лекар на частното ми прави всички необходими според него изследвания, които не се поемат от ЗК и засега това беше първото такова изследване. 70лв ми струваше лично на мен.
Сега влязох в сайта на НЗОК, там пише, че се поема от ЗК, ако бременността е рискова и ако възрастта на майката е над 35г.

Макар, че  ми е втора бременност, извинете за въпроса, но трябва ли да се пие фолиева киселина и след третия месец? Някой има ли си представа? newsm78 newsm78 newsm78

По принцип фолиевата киселина е необходимо да се пие до третия месец - дотогава е важна за бебето. След това няма да ти навреди, но няма и да ти помогне. А ако започнеш да пиеш витамини за бременни, там има необходимото количество ФК, в някои даже и повечко.

Абе чета ви всички пиете витамини, а пък моят доктор не ми изписа нищо и не знам какво да правя - да си купя ли някакви или не? newsm78

Ами, всички лекари споделят коренно различни мнения относно витамините, както и всички бременни, та сама трябва да решиш за себе си - има много теми по въпроса и в този форум. А 12.04. е много скоро, та можеш да изчакаш дотогава и да се посъветваш с твоя лекар. Аз за себе си реших да взимам мнението на моя доктор под внимание в случаите, когато се колебая какво да правя.

ani-bani, аз като пия витамините по време на хранене - така пише на опаковката им - нямам никакви проблеми.

А желязото го пиете заради ниския хемоглобин или е добре принципно да се пие? Че само това не съм започнала да поемам досега - да не взема да се мина случайно... Joy

За витамините - нито съм твърдо против, нито твърдо за; с първата бременност изпих 1-2 опаковки за цялта бременност (без да смятам фолиевата и желязото). Сега гинекологът ми препоръча витамини след като предишния път ходих 2 седмици подсмърчаща и скапана и вярно се съвзех, ама се опрвих и забравям да ги пия.

И аз обикновено съм така. Като ми опре ножът до кокала, се сещам да действам, после занемарявам. В момента към мазането на проблемните зони за стриите проявявам такова безхаберие - мазах се още към края на януари 10-ина дни, после започнах да попрескачам, а сега, когато вече е по-наложително, съвсем съм занемарила... Трябва да се хвана в ръце, но все не се сещам...

А за плацентата - моят доктор я следеше къде се е образувала и дали е наред и само кимаше одобрително, но не е споменавал какво толкова го радва.

А за финал искам да се изфукам с нашата драгалевска дружина - вчера се видяхме с dona_78 и mackomacko и едва се разделихме. Голям лаф-мухабет заформихме. Joy Та вече си имам компанийка в квартала. Hug Сега очаквам с нетърпение софийската срещичка през април!!! Laughing

# 162
lexy, напълно те подкрепям за протеините! bowuu

Калина, колко горе долу струват тези витамини и чие производство са (коя страна)?

Производител е Cardinal health - Dublin http://www.cardinal.com/ - Ирландия.
Цената е  8,60 лв в Русе.
Вносител е Стинг АД http://www.stingpharma.com/info.html

# 163
  • София
Анири, желязо се пие само, ако ти го предпише лекар.

За мазането против стрии - и мен все ме мързи, добре, че е мъжо да ме подсеща. Blush Мажете се редовно, особено като започнат много да ни растат тумбаците, ако знаете какви гадни резки ми останаха от предишната бременност и няма отърване  Sad (ама и аз много кг качих, а тумбака ми какъв огромен беше  Whistling).

# 164
  • София
Калина, много мерсаж! Hug Май ще взема да ги пробвам, не са и скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт