Ний сме веселите СЕПТЕМВРИЙКИ, чакащи си рожбите мънинки!!!

• 12 388
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте мами, аз докато се разпиша и вие вече сте отговорили на въпросите:)
За БХС Анири го е написала много точно, но Анири защо толкова много си платила, всички казват 25-30 лв.
За витамините: О'мами са 8-9 лв, а Матерна на Центрум 17-19лв в София. Има мами една по- евтина аптека на графа, където всичко е с 1-2 лв по евтино, ама като взимаме много хапове и то се събрали 10 лв.Simple Smile
Привет Бени4 ти се завърна:) да пишеш по често вече.
Кали хич не се замисляй, отивайте да извадите сливицата, и не се притеснявай за детенце. Ще го боли точно минута и после мама ще отиде да му купи голям сладолед. Действайте.
Ох днес на мен ми е едно мързеливо...направо се чувствам скапана...все едно съм копала цяла нощ и сега нямам сили да мръдна. Ама трябва да се стягам, че ще излизам.
Приятен ден на всички.

# 181
  • морето и сините вълни :)
ммм КЛАРА-беше нашето кученце преди две години-Взехме си го с голям кеф.Аз обожавам кокершпаньоли ама забременях  след  3 месеца и той беше малък още.Спеше при нас  luvbedмежду нас двамата и започна да ми скача по корема тогава  и решихме да го командироваме някъде....Но да ти кажа беше АДСКИ ЛУДО КУЧЕ smile3537 smile3538 smile3538

Одра тапетите вкъщи,направи дупка на стената,мъжо ми я загипсира и на следващия ден имаше друга изкопана дупка-изяде гипса от стената -поду се цялата му глава- после мъжо ми го извежда на разходка той кат набарал на поляната някъв кокал и като търчи с кокала  и тича и онез ти ми големи уши  smile3535 smile3535 smile3535,плющят и се веят из цялата поляна -Търчеше като луд и мъжо ми тича след него да го хване да не яде тоз мръсен кокал...абе ко да ти разправям ако беше тука просто щеше да се насмееш на воля....

Мъжо ми си стоплил някви картофи и ги сложил на масата отива до хола само за секунда и се връща и каво да види в чинията няма нищо af af
Абе колко истории мога да ти разказвам за това куче -толкоз нещо за два месеца сътвори че после си правихме основен ремонт на кориодора дето е вършал там.......
Но си го обичах много...и пак искам кученце но няма кой да го гледа просто....Двамата с мъжът ми много обичаме животните.....Сега искам от тези малките кученца дето им връзват опашки на главата отгоре"май бяха "йоркширски териерчета"

малииии олях са пак

# 182
Здравейте,момичета!По темата за витамините още не съм наясно кое е правилно.В началото на 17 г.с. започнах да пия витамините,които ми изписаха при предишния преглед в 13 г.с.,но ми казаха,че се пият от 16 г.с. - френски Топ левюр.Знаете ли дали те съдържат всичко необходимо за бебето.Превода на български е много общ и не става ясно какви са съставките,освен витамин Е и витамините от В-групата.В тях фолиевата к-на е 0.2 мг и се чудя дали е необходимо да продължавам да взимам отделно фолиева к-на 0.4 мг.
От кой момент нататък трябва да започне мазането против стрии.Чувала съм,че е много ефективно да се маже с мас и розова вода,но не знам как се прави тази смес.
Желая на всички хубав пролетен ден!

# 183
kali, на дъщеря ми и извадиха третата сливица на 5 март тази година. Единствения проблем беше докато излизаше от упойката. Около 1 часа се бушуваше и не искаше да лежи. След това заспа за около 40 мин. и като се събуди и нямаше нищо. Започна и да приказва и искаше и да яде. Казваше, че не я боли изобщо. За 2 дена забравихме за операцията. А самата операция беше 10 минути със слагането на упойката и събуждането и. Така че не се притеснявай изобщо.

# 184
  • гр.Варна
Приятен апетит по това обедно време! cook
Ani bani Не знам какво да ти кажа за пъпките и петната по лицето, но и аз и сестра ми имаме моми и имахме изключително хубава бременност, докато една приятелка, също с мома, беше страшно погрозняла.
Всичко е много индивидуално!
Каквото и да-само да се роди живо и здраво!
Предполагам, че всеки изповядва тази максима!!! newsm10
Kali относно третата сливица - също съм чувала противоречиви мнения. Едни казват до 4 годиники да не се пипа, други (последният доктор, който преглежда дъщеря ми) каза , че това съвсем не е задължително. Истината е , че и аз не мога да те посъветвам нищо.

# 185
здравейте мами  Simple Smile
ани - за лицето и аз съм така, от време на време излизат разни уажсни неща... пък винаги съм си поддържала лицето и сега пак продължавам да се мажа с разни неща (само ги смених да не са толкова миризливи, че знаете всички сега как е с ароматите  Mr. Green ), и на козметик си ходя, но и тя каза, че няма спасение, до организъм си е явно, какво да се прави, ще си караме късния пубертет и това е  Mr. Green
кали, за сливиците да ти кажа сега, имаше зимата тема в здравния форум тук, ще се опитам да я намеря и да ти я пратя. беше я пускала моята приятелка, чиято дъщеря имаше ужасни проблеми със сливиците, но и те чакаха малката да стане на 4 години. Приятелката ми беше писала и за докторите, които оперираха малката и беше страшно доволна от тях, а иначе през годините бяха обиколили сигурно половината лекари из София, докато попаднат на точния човек.
за фолиевата киселина, моята лекарка каза, че е препоръчително да се пие до 16 г.с., а след това вече по желание. Друг е въпросът, че вече подхождам доста несериозно и позабравям да я пия, та съм за бой, ама ...  Embarassed Аз се оръсих яко за мазилото на Мустела за стрии, в началото се мажех много редовно, но изведнъж започна да не ми харесва как мирише  Sick и още не мога да си наложа пак да го помириша, че да се намажа  Mr. Green и се мажа с разни други за тяло като се сетя, а тъпото е, че съм си предразположена към стрии, ама сигурно като опре ножа до кокала и ще се сетя да се мажа, нали си се познавам  Mr. Green иначе за зехтина и аз знам, че май е най-ефикасното мазило (пък едно време като са нямали зехтин са се мажели с мас  Confused ), преварява се (даже и за бебетата го препоръчват така преварен), не да почне да пука и трещи като олио в тиган, разбира се  Mr. Green и се маже с памуче после.
еххх сега гледам тв и колко тъпо само...дават, че Пинк ще идва. не че съм и голяма фенка, ама бих отишла да я видя. и inxs и george michael ще идват, пък мъжа не иска да ме пусне, аз ще си седя мирно и тихо, ама  Mr. Green

# 186
Здравейте момичета..
За зехтина.. и мен ме интересува колко бързо попива.. дали се преварява и ако да колко време трябва да ври?.. newsm78 Малко глупав въпрос ама не съм варила мазнина досега:)

# 187
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
До тогава се надявам да съм разбрала резултата от БХС, който на мен ми бе направен в Шейново от моя д-р срещу 30 лв. И аз знам, че не се поема от ЗК и че ако се направи направо в МД струва 25 лв. Анири, ти къде го прави, че ти е излязло толкова скъпо?

И на мен в Шейново ми го прави моят лекар - сестрата каза, че цената е 70лв, като в това се включва изследването на кръв + видеозона. Тя ме предупреди още на предишния преглед, че такава ще е сумата, три седмици по-късно ми я повтори.

За БХС Анири го е написала много точно, но Анири защо толкова много си платила, всички казват 25-30 лв.

Като има луди да плащат, ще има и 70лв за БХС... Close Както и да е; ще очаквам следващите удари под кръста. Wink

еххх сега гледам тв и колко тъпо само...дават, че Пинк ще идва. не че съм и голяма фенка, ама бих отишла да я видя. и inxs и george michael ще идват, пък мъжа не иска да ме пусне, аз ще си седя мирно и тихо, ама  Mr. Green

Моят мъж беше на концерта на Iron Maiden в Белград, сега ще ходи и в София, но аз - не. Cry Той не ме спира, но аз се страхувам...

# 188
Здравейте и от мен!

Момичета, да ви се похваля от скандала, който вдигнах миналата седмица на шефката ми в офиса, имаше голям ефект и днес имахме един сериозен разговор относно поведението на колегата, който го провокира и ще има мерки най-накрая newsm44.

Сега, за зехтина. Преварява се на водна баня, като задължително махате запушалката, че ще гръмне от налягането и ще стане веселба. Като заври водата - някъде около десетина минути. Преварява се мисля, за да се елиминират вредните частици, че нали е студено пресован уж. И така се избягват евентуални алергии.

Аз, като Ани-Бани се мажа с бебешко олио спрей на Джонсън, защото кожата ми изсъхва ужасно и започва да се бели въпреки че минах изцяло на бебешка козметика.

БХС на мен ще ми струва 33 лв в Майчин дом - само кръвните изследвания. УЗИ ми е част от абонамента при наблюдаващия лекар. Принципно знам, че само Майчин Дом извършва кръвните изследвания при БХС, т.е. от всички болници изпращат там пробите, ако не са взети на място.

Инна, мисля, че снимката ти е подарък  Mr. Green Все за колко там лв. беше ще им се откъснат 80 ст. за диск, ама де да знаеш - българска държава сме си. На мен доки винаги ми дава снимка на бебока, при всяко изследване. Ани-Бани май си беше правила 3Д и й бяха дали запис. Беше споделяла в една от темите. Ама ти се прави на застреляна, питай си "Ама докторе, къде ми е снимката и записа?", може да му стане неудобно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ей, пък да знаете как ми се ходи на концерта на Джордж Майкъл, не е истина. Ама мъжо не го харесва!!! И ся не знам. Ако е в зала със седящи места ще взема да ида (нали бебо вече може да чува и да се наслуша на хубава музика), ама ако е на стадион... ще чакам да дойде пак.

Бени4, добре дошла отново!!! Радвам се, че всичко е наред при теб.

Хайде чао от мен, че днеска е  екшън

# 189
  • морето и сините вълни :)
мишленце -аз спрях да се мажа с бебешкото олио защотото ми се изприщиха "кълбалките"барабар с корема и ся мисля да си взема зехтинец да се мацотя якоооо....относно мойте снимки от 3Д ехото аз си плащам за запис като видеоклипче  10 лв да ми го направи. #Crazy #CrazyЗаписа е целия преглед около 20 30 мин и е супер след време да си го пускаш на детето и да му казваш"ей та мамо тука къде си се сврял на топло.." супер яко ..Затова на всеки преглед прежалвам по 10 лв #Crazy #CrazyКо да прая-абе целия преглед ми е 60 лв със записа Blush Blush

# 190
Здравейте мамчета,
присъединявам се към септемврийските щастливки.Моят термин е за 19.09.Ходя на консултации в Майчин дом Варна при доктор Яков.На 4 април имам назначено 4Д.Засега при мен всичко върви добре, не повръщам, само дето се чувствам малко отпаднала.Ще се радвам да се включвам в дискусийките.Иначе аз живея в град Балчик, ако има   bouquet мами от моя град нека пишат. Лек ден на всички.

# 191
  • Бургас
Здравейте пак. На въпроса за СД-та, тук се плащат при докторката. А за Варна ми казаха да си нося, така че явно зависи от савия доктор

# 192
Dji-djo , аз вече пия топ левюр, въпреки че съм в 14 г.с. Моят док ми ги изписа  преди две седмици и не каза, че има ограничение да се пият от 16 седм. newsm78 пък нали са витамини - кво толкоз newsm78 успоредно с това си пия и фолиевата - всичко излишно от нея се отделя от организма, така че няма проблем  bowuu  Добре дошла на новата мама!

# 193
  • София
Благодаря за мненията по моя въпрос. mileta, спомням си, че ти каза, че ще ви оперират. Твоята история звучи както всички други, които съм чела. Не ме е страх от самата операция, по-скоро искам да съм сигурна, че има нужда от такава, а не да погледнат детето с просто око и хоп, да ми насрочат дата за операция, както стана онзи ден. Та аз за това време не мога само да го осмисля.

mackomacko, мерси за съвета, вече съм преровила целия здравен форум и знам къде е точното място. Сега провеждам ограмотителна кампания на мъжа ми и на родата, за да сме на едно мнение, а не само да ми говорят, че са против операция без да предлагат алтернатива.

Анири, аз също минах на УЗ заедно с кръвната проба за БХС и общата сума ми беше 50 лв (30 за БХС и 20 за УЗ). Нещо много са им плаващи тарифите, а не съм разбрала да се ползвам с намаление  Grinning

# 194
  • у дома с любимите си хора
Привет и от нас с бебо!Отдавна не съм се включвала,защото все ми е лошо.
Сега за въпроса с витамините-нищо не пия и не смятам да го правя.И аз като сладка мама не съм пила през първата си бременност,не смятам и през втората.Още повече,че идва лятото и ще има изобилие от плодове и зеленчуци.
Що се отнася до зехтина-да,преварява се на водна баня.Може да си отсипете в едно по-малко бурканче/без капачка докато се преварява/ и да го поставите върху памук или някакво парче плат в тенжерка с вода.Така се преварява за около 5-10мин.С преварен зехтин мазах Вики,когато се роди и не съжалявам.
в нашия град нямаме 3D видеозон,а за 4D да не говорим,за което съжалявам,защото много ми се иска да видя бебо.Съответно не правят и записи.Евентуално можеш да получиш снимка от ехографа,ако си поискаш.
Не знам дали повечето от вас са решили къде ще раждат.Тъй като първото ми раждане мина като малък кошмар се замислям сериозно дали да не раждам в друг град.Ако някои има добри впечатления бих се радвала ако сподели.Аз не държа на упойки и прочие/не съм ползвала такива,дори когато ме шиха,защото просто тук такива не слагат/,но поне на едно човешко отношение.В главата ми още кънтят молбите за помощ на другата майка,с която раждахме и бездушните отговори,че всички минавали оттам.А тя милата се мъчи повече от 18 часа!

Общи условия

Активация на акаунт