Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 440
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, хубаво е наистина да се намали захарта и да се яде възможно най-здравословно, но гестационният диабет е нещо сложно и основно се причинява от плацентата ;

# 556
Няма нужда от чак толкова издребняване с храната, бременни или не. Във всеки случай е най-добре да се храним с възможно най-прясна и непреработена храна. Ако е и с ясен произход - страхотно. Разбира се, че не е реалистично това в 100% от случаите.

Не бих казала, че е издребняване. Нещата, от които трябва да се лишим, не са толкова много в крайна сметка. Но разбира се, всеки си преценява.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 10:58 от Violetka91

# 557
Аз имах 2-3 пъти, в които си хапнах суши с пиле и просто се радвах, че мога да ям изобщо някакво суши Smiley Много ми е тежко, че не мога да го ям това със суровата риба, но ще дойде и момент, в който да мога да си хапна. Smile Кренвирши и наденица не ям кой знае колко, но съм си хапвала. Сега в началото на третия триместър усещам пак на моменти някакво гадене и ако се влоши положението, пък и с ГД който имам, ако кренвирши и такива подобни ми понасят ще ги хапвам, защото не ми вдигат КЗ Sweat Smile

Внимавам какво хапвам, но на няколко пъти ми се случи да забравя, че тези по-екзотичните сирена не се препоръчват по време на бременност и на 2-3 събития си хапнах сирена като бри, синьо сирене, чедър, бурата. Сетих се чак вече като си бях хапнала някакво количество Sweat Smile Та човек има и такива моменти. А иначе тези сирена не се препоръчват било то заради "плесените", които се развиват или пък ако млякото, с което са правени не е било пастьоризирано.

# 558
Аз чак към 5ти месец се усетих, че не е добре да ям луканка Sweat Smile Иначе си купувах една 100% телешко месо без никакви добавки, само с подправки, адски вкусна. И доста съм си хапнала, защото само това беше от колбасите, което хапвах, а много обичам мезенце и на филийка(пълнозърнеста хаха) с масло и кашкавал пък запечено.. вкуснотия

А се сещам как се филмирах един път като опитах от крема , който бърках.. викам си..мога, тука няма яйца и само си облизах пръста и се сетих че всъщност има поне 3 яйца , лошо ми стана хахах

# 559
Здравейте! Искам да попитам.. имам опал в урината с 5-6 левкоцита и 2-3 еритроцита. Нямам никакви симптоми. Кръвното ми винаги е било 110-115/70(преди да забременея и сега също е толкова). Приемам акард 150мг(за разреждане на кръвта). Аг каза да не се тревожа, в 23г.с съм . Какво мислите?

# 560
Здравейте! Искам да попитам.. имам опал в урината с 5-6 левкоцита и 2-3 еритроцита. Нямам никакви симптоми. Кръвното ми винаги е било 110-115/70(преди да забременея и сега също е толкова). Приемам акард 150мг(за разреждане на кръвта). Аг каза да не се тревожа, в 23г.с съм . Какво мислите?

Със същите левкоцити и малко повече еритроцити ми каза да не се тревожа. Ако има болка и симптоми тогава. Аз за мое успокоение съм пуснала и стерилна урина.

# 561

Със същите левкоцити и малко повече еритроцити ми каза да не се тревожа. Ако има болка и симптоми тогава. Аз за мое успокоение съм пуснала и стерилна урина.
Какво ти излезе? Попринцип и в обикновена урина се установяват бактерии и ги пишат ,просто за да те насочат към стерилна да пуснеш. Аз на предния ден бях на 2ра фетална морфология и имах вагинален преглед , не знам дали е от значение

# 562
Още нищо, чакам я. Тези дни ми се случи и на мен. Знам че и в обикновената излизат, но исках и стерилна да пусна за мое си успокоение.
От вагиналния може да са те разранили леко и от там да са ерироцитите. Не е изключено. На мен ми каза, че може и песъчинки да са.

# 563
Здравейте! На някоя от вас налагало ли и се е да приема Монурал еднократно в много ранна бременност- 4/5 г.с?

# 564
Здравейте! На някоя от вас налагало ли и се е да приема Монурал еднократно в много ранна бременност- 4/5 г.с?
Консултирай се с АГ . Мисля, че не е подходящо да приемаш АБ сега.

# 565
Има си антибиотици, които може да се приемат по време на бременност и такива, които не бива. Кажете на лекаря за бременността. Ако се налага антибиотик, пийте го

# 566
Здравейте 11 седмица и 6 дни съм усещам като си слагам ръката на коремчето леко тупкане това може ли да е бебето ?

# 567
  • Благоевград
Здравейте 11 седмица и 6 дни съм усещам като си слагам ръката на коремчето леко тупкане това може ли да е бебето ?

Рано е. Възможно е да са контракции или газове. Не пипай често корема.

# 568
Едва ли е бебето, но пък нищо лошо няма да се пипа корема

# 569
  • Благоевград
Едва ли е бебето, но пък нищо лошо няма да се пипа корема

Галенето на корема предизвиква контракции. Казано ми е от различни лекари, специалисти по рискови бременности.

Общи условия

Активация на акаунт