Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 442
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Много обичам месо и риба, но от 6та седмица до към 15та някъде не можех даже да си помисля за тях без да ми се догади. Пълнозърнестите изделия също не ми понасяха и го карах основно на бял хляб, сирене, кашкавал и салати Smile Каквото можех и каквото ми понасяше това си хапвах Sweat Smile Иначе моя АГ постоянно ми казваше протеин да ям - месо, яйца, извара. И сега така ми казва, но сега вече не ми се гади и си ги хапвам без проблем Relaxed

Mareshkahfjjjjsk не е проблем, че не ядеш месо. Има доста храни богати на белтъчини, които не са месо така че бих те посъветвала на тях да наблягаш, но разбира се и други неща да си хапваш, за да има баланс. Както каза Пастелка - разнообразието е най-доброто.

# 541
На бобови не бих залагала, и без да си бременна предизвикват газове, подуване и не за всеки стомах са ок. Растителните белтъчини така или иначе не са пълноценни. Най-ценна може би са качествените меса и домашни яйца. Животински мазнини (повишават прогестерона и Д3) и пълнозърнести въглехидрати с нисък и среден гликемичен индекс. Заради повишаващия се пролактин на повечето жени не им се яде месо, а трябва..🤗

Аз не ям въобще месо просто не мога проблем ли е ?

Много бременни изпитват отвращение към месото. Не е проблем, но ако е нисък хемоглобинът по някое време, най-лесно с месото се набавя желязо. Но има и други варианти

# 542
Здравейте,
Едни фермерски кренвирши ми се доядоха, това им е съставът, би трябвало да е ОК, нали? След като е варен.

Варено-пушен малотраен колбас, 100% българско охладено свинско месо, овкусен с натурални подправки, опушен с дъбова дървесина, приготвен по класическа рецепта!

Съставки: 100% свинско месо, натурални подправки

# 543
Здравейте,
Едни фермерски кренвирши ми се доядоха, това им е съставът, би трябвало да е ОК, нали? След като е варен.

Варено-пушен малотраен колбас, 100% българско охладено свинско месо, овкусен с натурални подправки, опушен с дъбова дървесина, приготвен по класическа рецепта!

Съставки: 100% свинско месо, натурални подправки
Притесняваш се, че са вредни ли? Хапвай каквото ти се яде, хич не му мисли (освен ако не е нещо наистина забранено като суши). Аз имах период, в който живеех на Хесбургер, че не можех да ям друго. Храни се спокойно, нищо му няма на бебето. Важното е да е разнообразна храната.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 09:16 от Pastelka

# 544
Това пък за супите за пръв път чувам, няма нищо вредно в супите според мен. Дори напротив. Булюните са доста полезни. Пастелка, сподели моля те, че ми е интересно защо да не ядем супи, ако сме бременни? Аз си хапвах, като почнах само вечер да избягвам, защото ми подуваха корема и контракциите зачестяваха.

Виолетка, според мен добре правиш че се интересуваш ккаво хапваш браво! и тези кремвирши са ок според мен. От началото на бременността и 2 години след раждане(ако кърмиме) общо 3 години в които се храним, в зависимост от това кка се храним, допринасяме за здравето на детето. А и след това според мен, примерът е важен, а на пазара е пълно с боклуци и вредни храни. Така че аз те подкрепям напълно в четенето на етикетите! Hug

Да, разнообразната храна е важна, но богата на витамини, минерали, белтъчини, протеини.. добре да хапваме, да не гладуваме, кг изобщо да не са приоритет..но аз смятам че е супер важно да избягваме бързите храни, пакетирани и Захари, попринцип, пък като сме бременни още по-важно. Но разбирам че всеки сам си преценява. Споделям само мнение

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 09:17 от InYan238

# 545
Според мен не да супи, а суШи. 🤭

# 546
Да, СУШИ, моя грешка😅

# 547
Ахах да има логика, виж как не се сетих. Бях в шок иначе за супите Grinning

# 548
Аз приключих със здравословното хранене. Мъчих се 3 месеца и се отказах. Сега съм в 7 м.
Според мен няма как да избягваме бързите храни, пакетирани и захари, защото реално в такъв вид са храните, които се продават. Тоест всеки ден ям такива храни, а и съм сигурна поне 90 % от жените също. Сутринта например си направих принцеси с яйце и сирене. И в хляба има захари. Сиренето е солено и пакетирано. Яйцата не знам колко са пресни макар и в срок и т.н. Следобед съм на РД, ще си хапна парче торта. Единственото което правя здравословно е да добавям пресни плодове и зеленчуци, и пия накой добавки изписани от следящия ЖК.

# 549
Да, СУШИ, моя грешка😅

Аз си ям суши, но без сурово месо. Само тези, които са с пиле, защото месото е готвено и няма проблем.

Иначе и при мен е много трудно яденето. Скоро излизам от първия триместър и вече ям много повече неща, но в продължение на няколко седмици освен пица друго не можах  и да си помисля да ям без да ми стане гадно.
Всички ми казваха да си хапвам каквото мога включително и лекарката ми и да не се притеснявам пък после ще си наваксам с по-полезни неща.

# 550
Да, сушито е забранено заради суровата риба, но тези без него са ок. Аз също не се храних много здравословно. Но внимавайте със захарите! Аз развих гестационен диабет. Доста сладко си похапнах, сигурно защото бебчето ми е момиче😄. Внимавайте със захарите и въглехидратите. Няма лишо в принцесите, но пълнозърнест хляб. Има пълнозърнеси спагети, макарони и т.н. Бялото брашно е отрова и приядел на гестационния диабет. Сладкишите също.

# 551
Именно и аз развих ГД защото си хапвах сладко, а сутрин умирах за мазна баничка с айрян. Да ,правех си например брауни с брашно от лимец и захар мусковадо, ама пак до там се докарах. Иначе аз попринцип си избягвам лошите храни и не ми беше много трудно. Сега все още любимата ми закуска е овесени ядки, с прясно мляко, Стафиди, сусам и ленено семе смляно..хапнах един път баница и ми стана лошо. Та и вкусът подлежи на обучение хаха А любимото ми сладко е черен шоколад. Над 85% Grinning
А за пакетирани имам предвид чипсове, вафли и подобни.
И да, в случаите когато ти се гади от всичко освен пица, много ясно че пица ще хапваш, сега и на мен ми се дояде чак хяха

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 10:12 от InYan238

# 552
Аз като си позлолявам шоколад, всимам само от стевия. Доста са скъпи като за шоколад, но не видигат толкова кръвната захар.

# 553
Момичета, внимавайте дори с вегетерианското суши. Идеята да не се яде никакво е, че и то и сушито с риба ги правят на едни и същи дъски и отново може да има бактерии. Така четох, де.

# 554
Няма нужда от чак толкова издребняване с храната, бременни или не. Във всеки случай е най-добре да се храним с възможно най-прясна и непреработена храна. Ако е и с ясен произход - страхотно. Разбира се, че не е реалистично това в 100% от случаите.

Общи условия

Активация на акаунт