Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 425
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте мами притеснена съм 1в седмица съм и имам някаква слуз водниста все едно съм мокра това нормално ли е моля кажете 🙄

# 586
В началото на бременността също имах и мисля, че е съвсем нормално. Не е нормално ако заедно с него изпитваш и някакъв сърбеж, ако на цвят е жълто-зеленикаво, също така ако има силна миризма - може да е индикация за бактерия. Така или иначе АГ още в началото взема вагинален секрет, за да види има ли някакви бактерии, та ако има нещо дори да нямаш симптоми ще си покаже.

# 587
В началото на бременността също имах и мисля, че е съвсем нормално. Не е нормално ако заедно с него изпитваш и някакъв сърбеж, ако на цвят е жълто-зеленикаво, също така ако има силна миризма - може да е индикация за бактерия. Така или иначе АГ още в началото взема вагинален секрет, за да види има ли някакви бактерии, та ако има нещо дори да нямаш симптоми ще си покаже.
.  Не знам от няколко дни е безцветно мн леко бяло понякога не мирише но се притеснявам норлмално ли е

# 588
Здравейте, дали има някой с Хашимото и ако да какво трябва да се направи с дозата през първия триместър - казаха ми, че доста спада хормона тогава и трябва да се намали дозата, но в момента моето ТСХ е 1.9 след хапче и 2.5 преди и малко ми се струва неуместно да го намаля (по принцип вземам доста висока доза). Ще си запиша час за ендокринолог, но да попитам и тук

# 589
annonymous 18, аз съм с хашимото и веднага след като установих бременността ТСХ ми беше скочило с 10 единици. Минах на доста ударна доза, за да го смъкна и беше паднало до 1.5 мисля като моята лекарка искаше още да го смъкнем и в момента е 0.3, което е доста ниско и затова малко ми понамали дозата, но каза че трябва да се придържаме да е 1. Всеки месец от установяването на бременността, по препоръка на моето ендо, си пускам ТСХ и ѝ го пращам като спрямо него тя регулира и дозата. Вече съм в 7ми месец и кажи речи всеки месец сме сменяли дозата. Така ще продължи до самото раждане, а вече след раждането каза да се върна на дозата, на която съм била от преди да забременея.

Mareshkahfjjjjsk щом няма някакъв силен мирис и странен цвят би трябвало всичко да е наред. Но наистина е хубаво АГ да пусне една микробиология за всеки случай. Те лекарите си знаят Relaxed

# 590
.  Не знам от няколко дни е безцветно мн леко бяло понякога не мирише но се притеснявам норлмално ли е

Напълно нормално, от увеличения естроген е

# 591
Имам хематом от 8 седмица от първото намаляваше сега съм 12+5 и от миналата седмица и днес е един и също какво може да стане ако не се махне ? Много ли е притеснително

# 592
Имам хематом от 8 седмица от първото намаляваше сега съм 12+5 и от миналата седмица и днес е един и също какво може да стане ако не се махне ? Много ли е притеснително

Здравей, трудно се разбира какво си написала. Нормално е да ти е притеснено, когато има някакво по-особено състояние - в случая хематома, но според мен това си е въпрос за лекар, поискай да те прегледат в по-скоро време за твое успокоение и попитай там. Също и за воднистото течение - взимане на секрет и отново обсъждане с лекар.

# 593
Здравейте. Тъй като чета почти навсякъде, че повечето жени имат крампи на краката, аз имам схващания на ръцете и те са ми леко подути. В 23+5 съм. Някоя друга бъдеща мама като мен? И някакъв лек, аз им правя масаж и вече пръстена почти не ми става 😁 ... приемам магнерот 3×2

Краката подути ли са? Следи си кръвното и направи тестове да отхвърлиш прееклампсия.
Точно това пояснявам, че нямам проблем с краката, а схващане на ръце и то в седмицата 2 3 пъти. Приемам от 12 седмица акард 150мг за разреждане на кръвта и кръвното ми е 110/115 на 70

# 594
Момичета, някоя от вас имала ли е ниски тромбоцити по време на бременност. Писах на АГ, но все още чакам за отговор, а много се притесних…

# 595
Момичета, някоя от вас имала ли е ниски тромбоцити по време на бременност. Писах на АГ, но все още чакам за отговор, а много се притесних…
Приемаш ли нещо за разреждане на кръвта

# 596
Не, не приемам нищо за разреждане.
Единствено приемам: Магнерот, Но-шпа и Алеракт.

# 597
Здравейте, бременна съм в 8 месец. Тъй като временно не мога да се свържа с проследяващия бременността генеколог, , моля Ви за съвет. Алергична съм към полени от дете, изписан ми е Ксизал таблетки, нямам личен алерголог, към когото да се обърна. Въпросът ми е дали мога да ги използвам и сега, тъй като със затоплянето на времето, алергията започна и е доста агресивна?

# 598
Здравейте, бременна съм в 5 г.с. И съм с хрема и упорита кашлица, какво мога да пия за кашлицата, Стодал?

# 599
  • София
Здравейте, бременна съм в 5 г.с. И съм с хрема и упорита кашлица, какво мога да пия за кашлицата, Стодал?
Можеш Стодал, аз се оправих с инхалации с лайка и сода като бях в това положение.

Общи условия

Активация на акаунт