Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 422
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Аз като се разболях в началото на втори триместър само Стодал ми оправи гадната кашлица. Пробвах с различи чайове за кашлица преди това (като много внимателно гледах какви билки има в тях), но така и не помогнаха. Инхалации никога не съм си правила, но знам от роднини и приятели, че много помагат така че може първо с това да пробваш и след това сиропа. А можеш и комбинация от двете разбира се.

# 601
Здравейте, бременна съм в 8 месец. Тъй като временно не мога да се свържа с проследяващия бременността генеколог, , моля Ви за съвет. Алергична съм към полени от дете, изписан ми е Ксизал таблетки, нямам личен алерголог, към когото да се обърна. Въпросът ми е дали мога да ги използвам и сега, тъй като със затоплянето на времето, алергията започна и е доста агресивна?
Тъй като никой не е споделил за опит, а обострянето на подобни алергии е ужасно, а какво остава по време на бременност - тук има стара тема във форума, в която са питали за Ксизал-а и бременност, та май има жени, които са ползвали. Все пак при първа възможност се консултирайте с АГ.

https://m.bg-mamma.com/?topic=1205303.msg40589342#msg40589342

# 602
В 21 седмица съм и от няколко дни заради настинка започнах да си следя температурата. Прави ми впечатление, че следобед се вдига, днес беше станала 37.4. Това ми е максимално измерената стойност и малко се шашнах, обикновено я меря до 37-37.2.
Нямам представа дали през цялата бременност не ми е била такава, просто не съм имала причина да я меря и не съм се сетила. Нямам оплаквания, освен тези от настинката - почна с болки в гърлото и ухото, но в последните дни те отшумяха, но започна една ужасна хрема с кихане и главоболие. Днес вече няма нищо освен съвсем леко запушен нос, реших да я измеря и днес за всеки случай и бам - 37.4 😳 чудя се дали не е заради бременността?

# 603
При всички положения до 37.5 парацетамол не се пие 🤗

# 604
Здравейте. 7 седмица и 5 ден съм. Може ли да ми кажете от опита ви от ваши ехографи на смимката какво е кръгчето и телцето? Понеже не ми поясни доктора.

# 605
Това трябва да са ембрион и жълто тяло.

Аз да питам, бременните с по-голямо дете, предполагам че на всяка се е случвало детето да я ритне в корема?
Аз съм 15+3 , детето ми е на 2.8г, днес, дори не мога да кажа , че ме ритна, а си отпусна малко по рязко крака (петата) върху корема ми, но точно където е бебето, ниско.
Не ме заболя, но чувството беше неприятно.
Филмирам се защото изпитвам едни такива неприятни усещания в корема, от растежа на матката предполагам.
Няма как да е станало нещо, мисля. Случвало ли се е на някоя и тя да е коментирала с доктор?
Вчера бях на преглед, следващия е чак след месец...

# 606
Не съм медицинско лице, но на един от първите прегледи доктора каза, че в началото се формира плоден сак с ембрион и жълто мехурче, което изчезва в един момент.

Здравейте. 7 седмица и 5 ден съм. Може ли да ми кажете от опита ви от ваши ехографи на смимката какво е кръгчето и телцето? Понеже не ми поясни доктора.

# 607
Нямам друго детенце, но бебчетата са много добре защитени вътре и не вярвам изобщо да е усетило нещо.

Това трябва да са ембрион и жълто тяло.

Аз да питам, бременните с по-голямо дете, предполагам че на всяка се е случвало детето да я ритне в корема?
Аз съм 15+3 , детето ми е на 2.8г, днес, дори не мога да кажа , че ме ритна, а си отпусна малко по рязко крака (петата) върху корема ми, но точно където е бебето, ниско.
Не ме заболя, но чувството беше неприятно.
Филмирам се защото изпитвам едни такива неприятни усещания в корема, от растежа на матката предполагам.
Няма как да е станало нещо, мисля. Случвало ли се е на някоя и тя да е коментирала с доктор?
Вчера бях на преглед, следващия е чак след месец...

# 608
Аз също мисля, че бебето е защитено. И аз нямам друго дете, но на приятелка кучето беше я натиснало с лапа по корема докато тя беше облегната на дивана, а то се опита да я прескочи, но я понастъпа. На бебето му нямаше нищо. Отделно при мен и на 2ра, и на 3та фетална бебето беше обърнато с гръб и лекарката ме натискаше с пръсти и с ехографа доста силно, за да го накара да се завърти, на екрана се виждаше, че въобще не я отрази, натиск до него не стигаше, а аз дори бях пуснала сълзи от болка и после имах синина на корема, където ме натискаше, но малкият така и нищо не разбра, въобще не се виждаше да стига до него.

# 609
Сина ми (на 1г.1м.) редовно се катери по мен като си играе и понякога се случва да ме натисне някъде по корема. Щом не си усетила болка и нямаш други неразположения след случката, значи всичко е наред с бебето.

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 03:37 от zoya.

# 610
Момичета, в 30г.с. съм и ми изписаха 3х1 магнерот. Нямам особени крампи, веднъж на 10тина дни прасец сутрин само но лекарят ми каза, че е за превенция от контракции. Периодично се консултирам и със Ставрев в Селена, но той твърди че на неговите пациентки не изписва магнезий.
Все пак реших да се доверя на следящия ме АГ и да пия, въпроса ми е:
Вие в каква доза го пиете?
Има ли изисквания за прием на разстояние от определени продукти, както желязото не се комбинира с млечни и кофеин например?

# 611
Аз съм в 26 г.с., от самото начало пия Магнерич, тъй като имах изтръпвания на ръцете. Въпреки това, от една седмица имам крампи. Моята АГ ми каза да взимам 2х2, но ми се струва много и пия по 2-3.

# 612
Каквото и друго лекарство да вземате,гледайте да има поне 2-3 часа разлика от магнезия.
Аз го пиех веднъж на ден,но когато ми се втърдяваше повече коремът,по преценка на АГ-то го увеличавах на два пъти по едно хапче.

# 613
Когато имах втвърдявания на корема пиех 3х2.
Сега нямам, но за крампите в прасците си ползвам магнезиевото олио и добре се повлиявам, не съм се будила от болки. Имам и болка от умора и като ги намажа и заспивам бързо.

# 614
На мен ми беше изписан 3х2 и в крайна сметка след седмица ми го спряха, защото се отразяваше зле на стомаха ми + започвах да изхвърлям песъчинки от бъбрека (оказа се че имало отражение, ако имаш проблеми с бъбреците и камъни, а аз си имам и се влошаваха). АГ ми каза, ако нямам контракции да не се мъча с него и да го спра. В крайна сметка толкова ми беше приемът на магнезий, изкарах си бременността до плановото секцио без крайна нужда от него, от време на време моментна крампа на крака да съм имала, а едва в деня на приема за секциото започнаха контракции - 39г.с.
За желязото ми казаха да има поне два часа преди и след прием на магнезеиеви и то защото няма да се усвои желязото.

Общи условия

Активация на акаунт