Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 418
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Пия магнерот 3х1 от 21-ва седмица някъде като успоредно с него за 2 седмици трябваше да приемам и малтофер и си приемах и двете по едно и също време. Не съм чакала някакво време. Но аз нямам сериозен проблем с желязото - имах съвсем леко занижен хемоглобин и затова и терапията с малтофер. Никой нищо не ми е казвал за изчакване, а и аз честно казано не съм се интересувала. Когато ми изписваха магнерот според мен ми го дадоха заради ужасяващите болки в кръста, които имах тогава. Сега АГ каза да си продължа терапията с него и може би е за превенция на евентуални контрации, но само гадая. Другото което е аз имам и завишено кръвно в последно време и съм на терапия не с едно, а с две лекарства и има вероятност магнезия да засилва техния ефект - но отново само гадая Sweat Smile Не изчаквам за прием и с другите лекарства и нямам оплаквания.

# 616
Момичета, някоя страда ли от пролетна алергия към липи, цветове и такива неща? Мислих, че сега като съм бременна, ще ме подмине, но уви от вчера положението става зле.
Небцето ме сърби, кихам и леко ми тече носа и е запушен. Какво мога да приемам? Ще се консултирам и с АГ, но търся спешни мерки.

# 617
Има антихистамини, които са напълно безопасни по време на бременност, говорете с лекаря

# 618
Бременна съм в 3 месец. Предстои ми пътуване със самолет, полет около 4 часа. Има ли някакви специфики, на които да обърна внимание? Бременността ми е нормална, до момента безпроблемна. Четох за някакви бележки от лекар, които да представя на авиокомпанията, но предполагам, че това е за по-напреднала бременност. Имате ли опит?

# 619
Здравейте, в 5 г.с. съм и 2 пъти ми се случи сутринта като се избърша след тоалетна да имам кафеникаво течение , през останалото време от деня го няма , това нормално ли е?

# 620
От два дни мисля че се разболявам, а то можело алергия да е. Сърби ме обаче небцето, но по-към гърлото по-скоро, носът ме дразни и е запушен вечер и кихам доста. Предполагам е възможно да е алергия? И ако е, продлжава докато и цъфтежите продължават или? Изненадана съм, защото съм на 38г, но до този момент не съм имала установени алергии.

Момичета, някоя страда ли от пролетна алергия към липи, цветове и такива неща? Мислих, че сега като съм бременна, ще ме подмине, но уви от вчера положението става зле.
Небцето ме сърби, кихам и леко ми тече носа и е запушен. Какво мога да приемам? Ще се консултирам и с АГ, но търся спешни мерки.

# 621
Здравейте, в 5 г.с. съм и 2 пъти ми се случи сутринта като се избърша след тоалетна да имам кафеникаво течение , през останалото време от деня го няма , това нормално ли е?
Аз имах подобни зацапвания до средата на 8 г.с. и после от самосебе си спряха.
Може да са нормални, но все пак трябва да отидеш на лекар, за да види има ли плодно сакче и къде е. Може да си изследваш прогестерона, защото при нисък също се получава подобно зацапване. Най-добре посети АГ, защото причините могат да са много.

# 622
От два дни мисля че се разболявам, а то можело алергия да е. Сърби ме обаче небцето, но по-към гърлото по-скоро, носът ме дразни и е запушен вечер и кихам доста. Предполагам е възможно да е алергия? И ако е, продлжава докато и цъфтежите продължават или? Изненадана съм, защото съм на 38г, но до този момент не съм имала установени алергии.

Точно алергия е според мен, аз страдам от дете. Мислих, че сега покрай бременността ще ме пропусне, но уви, не. А при вас може да се е получило именно пък от бременността.

# 623
  • 🌊
Някой знае ли какво покриват 400-те лева от ДЗИ (без медикаменти). Писах им на имейла, но от седмица нямам отговор. Във вторник ще отида в офиса, но се чудех дали някой предварително може да сподели.

# 624
Имам въпрос свързан с датата на термина. В 11-та седмица ходих на преглед и лекарката ми каза, че бебчето се движи с 4 дена напред. Обаче на биохимичния скрининг лекарят по фетална морфология каза, че плода си е точно в 12 седмица, когато отидох. Всичко друго беше наред. Трябва ли да се притеснявам, че си е забавило растежа или по-скоро лекарката не го е измерила хубаво?

# 625
Много е рано още, тепърва ще изпреварва или леко закъснява спрямо термина. Различните апаратури мерят различно на базата на изкуствен интелект и на формули а междувременно бебето се движи та не са съвсем точни. Плюс това дори на моменти да изостава или да изпреварва, има много време до 37-8 седмица да се каже със сравнителна точност🤗

# 626
Бременна съм в 3 месец. Предстои ми пътуване със самолет, полет около 4 часа. Има ли някакви специфики, на които да обърна внимание? Бременността ми е нормална, до момента безпроблемна. Четох за някакви бележки от лекар, които да представя на авиокомпанията, но предполагам, че това е за по-напреднала бременност. Имате ли опит?

Ставайте на всеки час-два да се разхождате, за да намалите риска от тромби. Това ми каза на мен лекарят, когато пътувах 12 часа със самолет в първия триместър

# 627
  • Варна
От няколко седмици съм на легло, заради плацента превия, не повръщам, но откакто съм легнала ям, като мишка, но пък често…
Притеснявам се, защото слабея, не напълнявам, а ме наплашиха, че не е добре да се отслабва…
Като не хабя енергия не изпитвам глад + съм на диета без глутен, млечни и яйца, заради алергии… поръчах си протеин за бременни, някой може ли да сподели идеи и опит?

# 628
  • Благоевград
От няколко седмици съм на легло, заради плацента превия, не повръщам, но откакто съм легнала ям, като мишка, но пък често…
Притеснявам се, защото слабея, не напълнявам, а ме наплашиха, че не е добре да се отслабва…
Като не хабя енергия не изпитвам глад + съм на диета без глутен, млечни и яйца, заради алергии… поръчах си протеин за бременни, някой може ли да сподели идеи и опит?

Успя ли да намериш протеин за бременни без млечни? Почти всички, които намерих, са на основа на млечен протеин.

# 629

Здравей, ако бременността ти е нормална до момента може да се лети спокойно и без бележки някъде до към 33 г.с. Има вероятност самата авиолиния да си има изисквания за това и допълнително да имат информация за пътуващи бременни на уебсайта си. Моя съвет е да погледнеш там или да се свържеш директно с тях допълнително. Аз съм чувала, че се препоръчват компресиращи чорапи за по време на полета също, освен честото разхождане, както споменаха по-горе.

Общи условия

Активация на акаунт