Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 409
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте! Бременна съм след ЗЕТ, в 5+2г.с. Първият ми преглед ще е в четвъртък, но от 2 дена изпитвам лека и тъпа болка в десния яйчник и дясната половина на кръста. Тъй като бях на ЕЦ, овулацията настъпи от десния яйчник.
Дали са нормални болки? Други разположения, освен тези и болезнени гърди, нямам. Постоянно се оглеждам за симптоми за извънматочна. Имам 3 пъти изследвано ЧХГ и удвояването е на 32-36 часа.

# 631
Здравейте, в 5 г.с. съм и 2 пъти ми се случи сутринта като се избърша след тоалетна да имам кафеникаво течение , през останалото време от деня го няма , това нормално ли е?
при мен от 5 г седмица до 8 някъде 9 си имаш леко кафяво розово но не беше тъмно кафяво ако е тогава трябва да говориш с Аг

# 632
  • Варна
Да, уж веган протеин на грахова основа, единственото, което ме тревожи е, че е много богат на фибри и да не изчезна 😄
От няколко седмици съм на легло, заради плацента превия, не повръщам, но откакто съм легнала ям, като мишка, но пък често…
Притеснявам се, защото слабея, не напълнявам, а ме наплашиха, че не е добре да се отслабва…
Като не хабя енергия не изпитвам глад + съм на диета без глутен, млечни и яйца, заради алергии… поръчах си протеин за бременни, някой може ли да сподели идеи и опит?

Успя ли да намериш протеин за бременни без млечни? Почти всички, които намерих, са на основа на млечен протеин.

# 633
Здравейте! Бременна съм след ЗЕТ, в 5+2г.с. Първият ми преглед ще е в четвъртък, но от 2 дена изпитвам лека и тъпа болка в десния яйчник и дясната половина на кръста. Тъй като бях на ЕЦ, овулацията настъпи от десния яйчник.
Дали са нормални болки? Други разположения, освен тези и болезнени гърди, нямам. Постоянно се оглеждам за симптоми за извънматочна. Имам 3 пъти изследвано ЧХГ и удвояването е на 32-36 часа.

Мисля, че е нормално. Удвояването е добро, не ми прилича на извънматочна, но аз съм нямала такава досега, и не съм много наясно със симптомите. Мнението ми е на база това, което съм чела, когато съм се притеснявала и аз за такава. При мен докторите имаха съмнение, заради забавено ЧХГ, не се удвояваше на 48 часа, но удвояването беше в рамките на 72 часа. Пусках 5-пъти ЧХГ през 2 дни, докато не видяха, че е вътре в матката.

Мисля, че ти няма от какво да се притесняваш. Успех!

# 634
Благодаря! Тази сутрин се събудих и нямах болка. Предимно вечер ми се случва, вероятно е нормално. С първата бременност нямам спомен дали имах такива болки.

# 635
  • Благоевград
С първата бременност нито болки в кръста и корема, нито нищо. Само гадене до 4 месец сутрин и 2 седмици в началото ниско кръвно. С тази е леле Мале. Кървене в началото, болки в кръста до 9 гс, целодневно гадене, проблеми с шийката, бъбречни кризи. Всички екстри.

# 636
Здравейте, в 22+5 г.с. съм и от снощи до днес след обяд имах постоянни болки в дясно на корема. Доста се притесних, и понеже нямаше как да отида при следящия ме гинеколог, запазих час при друг. Като цяло ми обърна внимание и ме прегледа внимателно, но освен с коремен ехограф, прегледа и с вагинален шийката, както и на магарето с пръст (мисля, че туше се нарича), което си беше доста неприятно. Бях много притеснена дали всичко с бебето е наред и въобще не се замислих до колко би било добре. Сега усещам леко напрежение ниско в таза и се притеснявам това може да навредило по някакъв начин. Сигурно е глупаво да се притеснявам, предполагам, че лекарите знаят какво правят, за да не навредят по някакъв начин, но дали някой има повече информация?

# 637
Здравейте, момичета
В 9 месец съм и спирам магнезия. Според вас до колко време може да започне раждане след спирането му или е индивидуално? Не съм имала крампи преди или по време на приема му, за контракции също не мога да кажа, че съм била с много. По скоро в границите на нормалното от време на време...

# 638
Не знам дали има пряка връзка между спирането му и започването на раждане.. по-скоро шийката се размеква?🤔

# 639
При предната бременност между спирането на магнезия и размекването на шийката бяха минали около 10-тина дни, след още 10-тина дни родих. Аз, обаче, и по време на нея (както и в момента) имах доста нощни крампи и средно количество контракции.

# 640
Здравейте момичета, с рискова бременност съм по няколко фактора и знам, че в такъв случай по ЖК се полагат допълнителни прегледи/изследвания.  Днес ходих при личния и ми заяви, че направлението е само едно стандартно и няма  за "рискова бременност". Той ли не е в час или зависи от проследяващия АГ да ме въведе така?

# 641
Зависи от проследяващия те АГ
Извинявам се за лошото качество, но е снимка на ламиниран лист затова има отблясъци. Може да е полезно на някоя от вас

# 642
Зависи от проследяващия те АГ
Извинявам се за лошото качество, но е снимка на ламиниран лист затова има отблясъци. Може да е полезно на някоя от вас
Много благодаря 🍀

# 643
Здравейте. Някоя мама може ли да сподели впечатления от индуцирано раждане? Защо се наложи, в коя г.с. и как премина?

# 644
  • Телиш/Плевен
Здравейте. Някоя мама може ли да сподели впечатления от индуцирано раждане? Защо се наложи, в коя г.с. и как премина?
При мен се наложи, защото в деня на термина нямах никакви признаци за наближаващо раждане, а околоплодните води бяха намалели и си беше време за раждане. Насрочиха го за следващия ден. Премина сравнително добре и бързо като за първо раждане - включиха ми окситоцина в 7 сутринта, а в 12:25 на обяд родих. Болеше ме доста, докато направя пълно разкритие, после вече самото изгонване на плода не го усетих.

Общи условия

Активация на акаунт