Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 371
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
На мен ми правиха във втория триместър, мисля, че не е проблем и през първия. Трябваше да ми направят един зъб,
но не им се рискуваше да ме упойват и се разбрахме след раждането. Но ми почистиха зъбния камък поне. Зъболекаря ще каже със сигурност.

# 31
Благодаря ви, момичета! Няма да отменям часа значи Blush

# 32
  • София
Аз смучех шоколад нон-стоп при гаденето.

# 33
Момичета, някоя пътувала ли е със самолет в ранна бременност? Да се запася ли с някакви хапчета? Още не съм имала преглед при гинеколог, реално разбрах преди няколко дни.

# 34
Здравейте. В 15г.с +2 дни , имам боцкане и придърпвания почти постоянно повече от лявата страна, от дясно са много кратки и леки, но от ляво се усещат повече и са по силни. Нормално ли е , четох че се разширява матката, но все пак да попитам?

# 35
Момичета, някоя пътувала ли е със самолет в ранна бременност? Да се запася ли с някакви хапчета? Още не съм имала преглед при гинеколог, реално разбрах преди няколко дни.

Аз зададох въпроса на моята гинеколожка миналата седмица, когато видяхме сакчето. Аз също ще летя скоро, тя каза, че за кратки полети е ок. Реално при по-дълъг полет проблемът е, че ако нещо стане и самолета няма къде да кацне, не е много ок. Т.е. в случай, че има извънматочна, която да провокира животозастрашаващата ситуация точно в този момент.

# 36

Аз зададох въпроса на моята гинеколожка миналата седмица, когато видяхме сакчето. Аз също ще летя скоро, тя каза, че за кратки полети е ок. Реално при по-дълъг полет проблемът е, че ако нещо стане и самолета няма къде да кацне, не е много ок. Т.е. в случай, че има извънматочна, която да провокира животозастрашаващата ситуация точно в този момент.

Привет! Благодаря.
При мен ще е около час и 30 мин. В 4 г.с. съм и е рано да се прецени дали е ИМ, така че мисля, че ще е ОК.
А някакви хапчета препоръча ли, тип нош-па?

# 37
И аз имах през 15 г.с. Оказа се напълно нормално 🤗
Здравейте. В 15г.с +2 дни , имам боцкане и придърпвания почти постоянно повече от лявата страна, от дясно са много кратки и леки, но от ляво се усещат повече и са по силни. Нормално ли е , четох че се разширява матката, но все пак да попитам?

# 38
И аз имах през 15 г.с. Оказа се напълно нормално 🤗
Благодаря 🫶🏻

# 39
Здравейте, аз съм в 7г.с 6д. И пътувах миналата седмица два часа и половина полет, мина добре, но аз получавам паники при летене и за двата полета взех по 0.25мг ксанакс, дано не съм навредила на плода. За следващите полети, мисля че ще се справя и без него, че сега само го мисля - деформации, заешка уста, какво ли не ми минава през акъла...Иначе ние имаме полети до август месец, когато дай боже ще съм в по напреднала бременност, тук ни съветват да спрем да летим след 28 г.с. защото рисковете от преждевременно раждане са по-големи:)

# 40

Аз като бях 10 гс, пътувах над 12 часа, после пак толкова наобратно. Единствено лекарят ми каза да ставам да се разходя на всеки два часа, защото бременността и самолетът увеличават риска от тромби в краката. И това беше.

# 41
Мерси, дами! Няма да пия нищо значи на този етап.
Какви витамини взимате и кога започнахте?

# 42
Фолиевата киселина е изключително важна още преди зачеването. Витамин Д също може. Останалите са по желание

# 43
Фолиевата киселина е изключително важна още преди зачеването. Витамин Д също може. Останалите са по желание
Тези ги пия от 1 година 🤭🤭🤭
Някакви пренатални? Омега?

# 44
В общи линии няма особено значение кои и даже дали ще се пият

Общи условия

Активация на акаунт