Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 841
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, в 5гс съм, само 1 симптом имам към момента болезнени и подути гърди.
Както и още от закъснението започна едно парене в очите и цялата глава. Всеки ден е това. Меря температура - нямам. Това нормално ли ви се струва? Нормален симптом ли е или трябва да се притеснявам.

# 106
  • Благоевград
Както и още от закъснението започна едно парене в очите и цялата глава. Всеки ден е това. Меря температура - нямам. Това нормално ли ви се струва? Нормален симптом ли е или трябва да се притеснявам.

Не е нужно да имаш каквито и да е симптоми. Провери как е кръвното.

# 107

Не е нужно да имаш каквито и да е симптоми. Провери как е кръвното.

Да, не се притеснявам за симптомите , че липсват.
Притеснява ме постоянното парене на лицето и очите дали е нормално.

# 108
Да ви питам, понеже в сряда ми предстои първото вземане на микробиология от началото на бременността - имате ли представа какво покрива? Установява ли и евентуални уреаплазма/микоплазма/хламидия? И ако не - има ли вариант да си доплатя за тях, практика ли е или трябва да ходя на отделно изследване?
Не ми се ще да ме изследват само за кандида, бактериална вагиноза и т.н., така и така ще ми го правят, предпочитам да е за всичко.

# 109
Да ви питам, понеже в сряда ми предстои първото вземане на микробиология от началото на бременността - имате ли представа какво покрива? Установява ли и евентуални уреаплазма/микоплазма/хламидия? И ако не - има ли вариант да си доплатя за тях, практика ли е или трябва да ходя на отделно изследване?
Не ми се ще да ме изследват само за кандида, бактериална вагиноза и т.н., така и така ще ми го правят, предпочитам да е за всичко.
Не, не включва. Тъй като съм работеща в микробиология. Изследването за хламидия, уреаплазма и микоплазма не е чрез посявка. Хламидията може да бъде със секрет или кръв, а уреаплазма/микоплазма със секрет. Съветвам ви да помолите гинеколога да ви вземе с 2 тампона секрета. Единия да е за посявка, а другия за другите изследвания

# 110
  • Варна
Момичета смятате ли, че в 6г.с. може да се чуе/види пулс ?

# 111
Зависи от овулацията, дали си е по "стандарт", по ранна или по-късна. Защото седмиците се мерят по старта на последния цикъл, но развитието на бебето по дни в началото зависи от тази разлика. При мен в 7 г.с. го чухме с малко по късна овулация, към 19 ден.

# 112
  • Варна
Ин витро е.. 18.03. беше пункцията на 22.03. са върнати на свеж трансфер 4 дневни ембриони.

# 113
При мен в 6+0г.с. се видя сакче, мехурче, ембрион и пулс. Овулацията е следена от същия лекар.

# 114
Момичета, нормално ли е в 18г.с. още да нямам бременно коремче и да не усещам малката? Confused
С предна плацента съм, успокоявам се с това, но истината е, че постоянно дебна и се гледам в огледалото и вече малко почвам да изперколясвам. No Mouth

# 115
Нормално е, всяко тяло е различно. Като гледам по снимките е започнало да ми личи към 23та седмица, после рязко за седмица станах с голямо коремче. И аз съм с предна, усетих го за пръв път към края на 16та, но много момичета и тук до 20та още не са усещали. Ако на прегледите всичко е наред, то няма какво да се притесняваш, а за видимостта на коремчето въобще - виждала съм по прегледите момичета в 8 месец с едва забележими коремчета.

# 116
Прочетох във форума мнения, че в 18 г.с. мамите имат вече усещания. Преди това не се бях замисляла въобще. След като се пренавих да се следя, реших че усещам "пърхането". Като казах на лекарката ми, че усещам, тя ми каза, че е рано. Та и нищо да не усещаш, важното е, че на ехографа си шават бебетата и всичко е наред.

# 117
Аз усетих бебето чак към 20-21 седмица, че и със задна плацента бях. Бях на ФМ точно и лекарката ми обясни, че за този срок на бременността се усеща като гъделичкане или пърхане. Някои жени усещат бебетата много рано, други по-късно. И с корема е така, на мен ми пролича чак в 8 месец, но аз съм доста висока, бебето беше малко, че и води нямах много през цялата бременност. Почти никакъв корем нямах.

# 118
Аз пък се чудя как толкова рано започна да ми личи - в 12 седмица вече някои хора започнаха да забелязват, а пък дънки и панталони не ми стават от 7-8-ма... Първа бременност ми е, предна плацента. Винаги съм била сравнително слаба, 50-53 кг., 165 см. и корем не съм имала никога... Даже и на фитнес ходех преди да забременея, а нали казват, че ако имаш мускули, още по-късно проличавало Thinking

# 119
Аз пък се чудя как толкова рано започна да ми личи - в 12 седмица вече някои хора започнаха да забелязват, а пък дънки и панталони не ми стават от 7-8-ма... Първа бременност ми е, предна плацента. Винаги съм била сравнително слаба, 50-53 кг., 165 см. и корем не съм имала никога... Даже и на фитнес ходех преди да забременея, а нали казват, че ако имаш мускули, още по-късно проличавало Thinking

Аз съм същата, без килограмите! Бях 75 преди да забременея и моментално всичко започна да ме стяга и имах подуване. Започна да ми личи много рано. Вече съм в 13+2, а изглеждам в доста по-напредналс бременност. Явно при всеки е различно. Майка ми каза, че при нея и с двете и бременности късно и проличало, аз на кого приличам не знам😃

Общи условия

Активация на акаунт