Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 856
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Аз пък се чудя как толкова рано започна да ми личи - в 12 седмица вече някои хора започнаха да забелязват, а пък дънки и панталони не ми стават от 7-8-ма... Първа бременност ми е, предна плацента. Винаги съм била сравнително слаба, 50-53 кг., 165 см. и корем не съм имала никога... Даже и на фитнес ходех преди да забременея, а нали казват, че ако имаш мускули, още по-късно проличавало Thinking
И аз на кг и ръст съм така принципно, но като забременях бях с няколко кг нагоре от обичайните си, с плоско коремче, и очаквах доста рано да се забележи, но дънките отпреди бременността си ги носих до края на 5ти месец. Възможно е в ранна бременност да е повече подуване от хормоните и реакция на организма, защото самото бебе е още супер малко тогава.

# 121
И на мен рано ми пролича, ама се бях подула от началото още и сериозното ядене, което падна, имаше и то заслуга

# 122
Здравейте, дами.
Днес си пуснах кръвни тестове и урина, които са първите официални изследвания от ЖК. Притеснява ме, че имам бактерии в урината, тя не беше стерилна, а следващият преглед е чак май месец. Според вас често срещано ли е това, нямам никакви неразположение, а микробиологията е чиста.

# 123
Момичета какво пихте при симптоми на грип? Аз работя и около мен има болни. За съжаление днес изпитвам отпадналост, хрема и болки в гърлото. Започнах биозин мама и коризалия, правя си промивки на носа с физиологичен разтвор и мисля да почина няколко дни. Личната ми лекарка не е от най-добрите, за това питам тук. При температура евентуално, ако имам.. вие какво пихте?

# 124
При температура само над 37.5 до 3 х 500мг парацетамол на денонощието. Инфлуцид смучи и трахизан за гърлото. При мен много помагаха.

# 125
Първия доктор, който ме следеше ми каза, че жените често хващат такива неща. Все пак, не е ли идеята след като излязат резултатите, следящият ви лекар ако има нещо, да ви изрише лечение? Свържете се с него да го питате какво да прилагате до следващия преглед през май, на който ще видите има ли ефект. Това е при бременността, че с ограничени следства се борим с бактерии и гъбички и може да отнеме повече време лечението. Ако нямате вяра на резултатите, отидете в друга лаборатория и тогава се обърнете към лекаря си.

Здравейте, дами.
Днес си пуснах кръвни тестове и урина, които са първите официални изследвания от ЖК. Притеснява ме, че имам бактерии в урината, тя не беше стерилна, а следващият преглед е чак май месец. Според вас често срещано ли е това, нямам никакви неразположение, а микробиологията е чиста.

# 126
Пуснете си пак една стерилна урина, може да няма нищо. А ако има наистина бактерии, поне ще знаете какви са и ще има антибиограма.

# 127
Напоследък при сядане, изправяне, сгъване (на стол) получавам нещо като спазми под корема от ляво или от дясно. За кратко са и отшумяват, не е постоянно неразположение или болка. Но няколко пъти на ден се случва (поне над 5) за по няколко секунди стягане. Нямам др придружаващи неща(зацапване или др слузесто течение)
В 16 гс, чудя се дали е защото се разстяга матката и с резки движения я напрягам или недай си боже това може да са контракции и да не е никак добър знак Sad
Дали трябва да пия нещо?

# 128
Здравейте! Събощението ми ще бъде малко дълго, за което се извинявам.
Края на на 2022г имам лапароскопия за премахване на киста от левия яйчник, в следствие на което след 2 месеца по спешност ме приеха за операция - паралитичен илеус, който ми обясниха, че е в следствие от преходната операция на яйчника и че съм имала дупка в червата и там са влезнали тънките черва (беше тежка операция).
След това имах чести периоди с болка в корема , като ходех при редица доктори и казваха, че е от сраствания.
В момента съм бременна и много се притеснявам да не се случи нещо с червата.
Случайно има ли някоя мама, която преди да забременее е имала коремни операции и всичко е било наред? Sad
Благодаря предварително!

# 129
Надявам се да мога да помогна за успокоение, операциите ми са малко по-различни, но все пак коремни. Нямах никакъв проблем свързан с тях, родих секцио тази година януари месец. Имам 3 операции - херния, апендицит и извънматочна бременност.

Пожелавам успех, спокойна и безпроблемна бременност!

Здравейте! Събощението ми ще бъде малко дълго, за което се извинявам.
Края на на 2022г имам лапароскопия за премахване на киста от левия яйчник, в следствие на което след 2 месеца по спешност ме приеха за операция - паралитичен илеус, който ми обясниха, че е в следствие от преходната операция на яйчника и че съм имала дупка в червата и там са влезнали тънките черва (беше тежка операция).
След това имах чести периоди с болка в корема , като ходех при редица доктори и казваха, че е от сраствания.
В момента съм бременна и много се притеснявам да не се случи нещо с червата.
Случайно има ли някоя мама, която преди да забременее е имала коремни операции и всичко е било наред? Sad
Благодаря предварително!

# 130
Много Ви благодаря! 🩷

# 131
Здравейте, дами, вчера за първи път бях на преглед за следене на бременност при препоръчана ми АГ. Прегледа беше извършен в частния ѝ кабинет, където не останах с много добри впечатления. Най-вече понеже нито докторката, нито сестрата ползваха ръкавици (а сестрата малко преди моя преглед излезе да пуши цигара). Прегледа включваше вагинален ехограф и отделно преди това ме прегледа дали шийката е добре.

Това честа практика ли е в частните кабинети и дали трябва да съм притеснен? Обмислям преустановятване на посещенията понеже не ми се струва нормално.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 12:57 от Vertex

# 132
Не знам дали е честа практика в България, надявам се, че не, но за мен това е недопустимо! Това са елементарни неща, които всяко едно медицинско лице трябва да спазва! Как така без ръкавици, това е безумие

# 133
Инцидентно брах много студ в ранна бременност и се чувствам отпаднала. Мога ли да направя нещо да се подкрепя малко, че ме е страх да не се разболея? Още не знам какво точно мога и не мога да пия.

# 134
Здравейте, дами, вчера за първи път бях на преглед за следене на бременност при препоръчана ми АГ. Прегледа беше извършен в частния ѝ кабинет, където не останах с много добри впечатления. Най-вече понеже нито докторката, нито сестрата ползваха ръкавици (а сестрата малко преди моя преглед излезе да пуши цигара). Прегледа включваше вагинален ехограф и отделно преди това ме прегледа дали шийката е добре.

Това честа практика ли е в частните кабинети и дали трябва да съм притеснен? Обмислям преустановятване на посещенията понеже не ми се струва нормално.
Посещавах АГ само в частен кабинет в началото на бременността, а и преди това - никога не ме е преглеждала без стерилни ръкавици. За женската консултация съм по здравна каса в частна болница - АГ винаги ползва нови ръкавици за вагиналния ехограф, както и за вземането на секрет. Единствено не съм сигурна за коремния, но там и не се притеснявам особено. За мен е неприемливо при контакт с интимна зона лекарят да не използва стерилни средства.

Общи условия

Активация на акаунт