Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 862
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Биозин мама 2х1. При симптоми на грип Инфлуцид, той е хомеопатия. При температура над 37.5 само парацетамол може до 3х500 на денонощието. И краката в гореща вода с морска сол. Повече течности, с чайовете по внимателно, фреш и водичка.🤗
Инцидентно брах много студ в ранна бременност и се чувствам отпаднала. Мога ли да направя нещо да се подкрепя малко, че ме е страх да не се разболея? Още не знам какво точно мога и не мога да пия.

# 136
Хомеопатията е буквално гола вода, излишни пари са

# 137
По принцип съм на същото мнение, но конкретно Инфлуцид при болки в гърлото при мен помогна.

# 138
Здравейте! В 5 г.с. съм, видяхме сакчето днес, което си отговаря на седмицата!
Получих кафяво зацапване при гинеколожката и ми изписа прогестерон. Каза да не се притеснявам към момента и да наблюдавам ако се увеличи.
Някоя друга бременна има ли/ имала ли е зацапване?

# 139
Така се изекувах аз, само не съм сигурна за горещата вода, мисля че не е добра идея, аз не рискувах и водата беше топличка отново с морска сол и не повече от 15-20мин. Ако ме питате защо, не помня какво съм чела Grinning

Биозин мама 2х1. При симптоми на грип Инфлуцид, той е хомеопатия. При температура над 37.5 само парацетамол може до 3х500 на денонощието. И краката в гореща вода с морска сол. Повече течности, с чайовете по внимателно, фреш и водичка.🤗
Инцидентно брах много студ в ранна бременност и се чувствам отпаднала. Мога ли да направя нещо да се подкрепя малко, че ме е страх да не се разболея? Още не знам какво точно мога и не мога да пия.

# 140
Здравейте! В 5 г.с. съм, видяхме сакчето днес, което си отговаря на седмицата!
Получих кафяво зацапване при гинеколожката и ми изписа прогестерон. Каза да не се притеснявам към момента и да наблюдавам ако се увеличи.
Някоя друга бременна има ли/ имала ли е зацапване?
Голям процент от бременните имат, поне всички около мен, аз включително имах. Приемай прогестерона и се пази от натоварване, а ако се увеличи или мине в кървене потърси лекар колкото можеш по-бързо.

# 141
Напоследък при сядане, изправяне, сгъване (на стол) получавам нещо като спазми под корема от ляво или от дясно. За кратко са и отшумяват, не е постоянно неразположение или болка. Но няколко пъти на ден се случва (поне над 5) за по няколко секунди стягане. Нямам др придружаващи неща(зацапване или др слузесто течение)
В 16 гс, чудя се дали е защото се разстяга матката и с резки движения я напрягам или недай си боже това може да са контракции и да не е никак добър знак Sad
Дали трябва да пия нещо?
Аз също съм в 16 + 4 и ги имам , от разтягане на матката и коремните връзки . 🥰

# 142
Здравейте аз преди няколко дни и вчера писах в темата че имам кафяво установи се днес на коя г седмица съм в 6 съм значи всичко е окей и ми писа някакви инжекци
фраксипарин някой да е използвал?

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 23:20 от Mareshkahfjjjjsk

# 143
Фраксипарин изписват при тромбофилия и проблеми с кръвосъсирването. Изписват го за разреждане на кръвта и предотвратяване образуването на тромби. Има цяла темичка във форума

https://m.bg-mamma.com/?topic=1711278;_gl=1%2Aagxjmr%2A_ga%2AMTk … 4MzUwNzkuNTguMC4w

# 144
  • София
За прегледа без ръкавици, с голи ръце, безумно е!При това на бременна жена.

За разболяването, при болки в гърлото и пресипналост на мен Гелоривойс ми помогна много, Биозин мама пиех почти през цялата бременност.

# 145
За прегледа в частния кабинет без ръкавици и аз съм на мнение, че е недопустимо. Ходила съм на доста прегледи, както в частни така и в МЦ работещи с НЗОК и никога не са си позволявали без ръкавици да правят какъвто и да е преглед.

За хомеопатията и аз бях на мнение, че не помага, но имах ужасна кашлица в 18 г.с. и единственото, което ми помогна беше Стодал Sweat Smile За пред разболяване нищо не съм пила. От началото на бременността не съм спирала да ходя на работа и около мен имаше хора болни от грип Б и какво ли още не и за щастие нищо не ме хвана. Доста по-късно се разболях и то беше най-обикновена настинка. За болки в гърлото моя АГ каза, че няма проблем да приемам Трахизан, Стрепсилс и подобни.

# 146
Излязоха ми току-що резултатите от първата ПКК за бременността, в 14 г.с. Всичко ми е в норма освен хемоглобин (119), но май не е кой знае какво.
И макар че е в норма, малко ме притесни MCV (ср. обем на еритроцита), точно на горната граница е - 96.0 (80.0 - 96.0). Пише, че може да говори за някакъв дефицит на фолиева киселина или Б12, вие как мислите, при вас как е/e било? Пия иначе фолиева всеки ден около 3 месеца преди да забременея до този момент.
Иска ми се да ги изследвам, но се очертава чак във вторник заради Великден...

# 147
Хемоглобинът е добре да е поне 130 оптимално до 136-137, и в нормални условия, особено при бременност. Б12 и фолиевата киселина е добре да са в метилирани форми, за да се оптимизира усвояването им. Трябва да се проследи също желязото и запасите от желязо феритин, както и общия белтък. Защото ниското желязо и ниският общ белтък водят до нисък хемоглобин. Ниските Б12 и фолиева киселина водят до ВИСОК хемоглобин, понеже молекулите му стават с прекомерно големи размери и не навлиза в клетките следователно стои в кръвта и привидно е висок, но не функционира правилно. Ако и желязо,и общ белтък, и фолиева киселина и б12 са ниски, взаимно си противодействат от към понижаване и повишаване на серумния хемоглобин, но той отново не успява да снабдява клетките с кислород. Последствията могат да са много, разнообразни и все опасни до паник атаки дори.

# 148
Здравейте, и моите кръвни резултати излязоха вчера, мисля, че всичко е нормално или поне така пише и всички показатели са в зелено, ето ги:

И на мен хемоглубинът мисля, че е 117, но пак е в норма, мисля, че и вашият не е чак толкова зле:)

# 149
Нормите в лабораториите съгласно СЗО са норми да си жив. Не норми да си здрав.
Обърнете внимание, че имате още повече от половина бременност напред и тя изисква още по - големи ресурси. Които е добре да се компенсират от сега, а не когато изпаднете в дефицити дори по "норми"

Общи условия

Активация на акаунт