Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 933
  • 743
  •   2
Отговори
# 240
Благодаря много за информацията. Аз също ще съм в болничен до момента, все още не знам до кога. Наистина, приоритет в момента ми е бебето да се залепи и да продължи нормално развитие.
Дано в повечето случаи се оправят нещата. Стискам палци и на всички други дами.

# 241
Мога ли да пия Спазмалгон, че но-шпа ми свърши, а нямам аптека в близост.
Става въпрос за болка ниско долу отдясно, бременна съм в 20г.с.

# 242
Момичета, в коя седмица усетихте първия истински ритник с предна плацента? Аз съм в 24+4, усещам само леки плъзвания и движения наподобяващи по сила и интензитет движенията на червата, някакво бълбукане понякога, но не и ритници. Дали е от предната плацента, от високия ми ръст 175 или че качих малко повече килограми преди да забременея и вече съм 80, но не знам да се тревожа ли или има време за истински ритници?🩷

# 243
Момичета, в коя седмица усетихте първия истински ритник с предна плацента? Аз съм в 24+4, усещам само леки плъзвания и движения наподобяващи по сила и интензитет движенията на червата, някакво бълбукане понякога, но не и ритници. Дали е от предната плацента, от високия ми ръст 175 или че качих малко повече килограми преди да забременея и вече съм 80, но не знам да се тревожа ли или има време за истински ритници?🩷

Аз съм в 20г.с., също с предна плацента. От няколко дни мисля, че усещам бебето - ту наподобява мускулен спазъм, ту сякаш някой ме побутва отвътре. За ритничета - определено още не мога да кажа, че усещам, но пък дори и минимално “движение” ме успокоява и радва. Очевидно ще трябва да си потърпим. Smile

# 244
Мога ли да пия Спазмалгон, че но-шпа ми свърши, а нямам аптека в близост.
Става въпрос за болка ниско долу отдясно, бременна съм в 20г.с.
По принцип не се препоръчва Спазмалгон по време на бременност, особено след първия триместър.

# 245
Около 20г.с. вече усещах ритничета, а не просто като пукане на черва. Най-ясно ги усещах, когато бяха към мехура ми, защото ми докарваха стрелкащи болки. Към 27г.с. вече си личеше и къде е бебето - имах вълнообразни движения по целия корем при движение, издуваше се повече там, където е в момента. След няколко дни влизам в 36г.с и вече при движенията буквално се разтягам като пластелин.
Иначе съм по-дребна: 166см, за цялата бременност досега съм качила почти 10кг (9.8кг), преди това също не бях много кг , но мисля, че просто при мен няма особено място за движенията му и затова си се различаваха рано рано, със сравнително къс торс съм и бях със силно изразена талия преди да забременея.
Правих му видео миналата седмица и буквално се видя бебето как се завъртя. Движенията се виждат по този начин - на моменти болезнено, ако съм седнала. в ребрата вече се усеща най-много, но като се пипа корема можеш да напишаш някой крайник като издутинка.
Скрит текст:
При мен като цяло още в 18г.с. ми казаха, че е доста активно и "шавливо" бебе, защото на ехографа също не спира да мърда. Имам познати, чиито бебета не бяха толкова ритащи, но пак си имаха нормална за тях активност и на ехограф всичко беше наред, родени здрави деца в последствие.

# 246
Здравейте, може ли като имам цикъл да съм бременна, мъжът ми е в чужбина от края на януари преди да замине той имах цикъл в началото на месеца направихме секс и тн. Следващият месец имах цикъл на 07.02 , през март пак имах цикъл без проблем на 13.03 , понеже още уча и съм студентка имах изпити през април и ми закъсня около 15 дни цикъла. Направих тест излезе отрицателен резултата в събота го направих, в понеделник на 28.04 имах цикъл , но не бях си хвърлила теста и днес преди да го изхвърлям гледам втора черта мноогоо бледа даже не се вижда. Какво означава това ? Може ли да е цветна бременност или си въобразявам

# 247
Не, тест се отчита за времето, указано на опаковката, каквато и черта да се появи на другия ден или след час или два, не е валидна.

# 248
Както каза MayGodBless теста е валиден само за указаното от опаковката време, но ако имаш много силни съмнения, че може да си бременна най-добре да идеш до някоя лаборатория и да си пуснеш hcg (ЧХГ) тест. За него не ти трябва някаква определена подготовка. Ако си бременна резултата ще е доста висок, а пък ако не си ще излезе 0 или близо до 0.

# 249
Няма как да сте бременна и да имате цикъл. Такова нещо като цветна бременност не съществува.

# 250
Здравейте, мами!
Бременна съм и съм в депресия .
Как да се справя, моля за съвети

# 251
  • гр.София
Здравейте, какво ще кажете за къпането в басейн по време на бременност? Аз съм в 19 г.с. и ни предстои почивка. След басейна трябва ли да пусна микробиология?

# 252
Избягвам влизането в минерален басейн по време на бременност, най-много да си натопя краката. Като знам какви гъбички по ноктите хванах след един пет звезден хотел, едвам се оправих. Точно в този момент не бих рискувала.

# 253
На мен един от най-добрите репродуктивни АГ в България ми забрани басейните още при констатирането на бременността.
През този период и без това сме податливи на гъбички и бактериални инфекции, камо ли да скочим с двата крака в развъдника им.

# 254
Здравейте, мами!
Бременна съм и съм в депресия .
Как да се справя, моля за съвети

Здравей, като отправна точка разговор с партньора или близък човек, може би някоя приятелка с детенце, която знае какво е да има неволи покрай бременността.

Разговорът с проследяващия лекар също е добра идея, често обяиняваме хормоните за разни полюсни състояния през това време, но е възможно наистина там да се корени проблема - например неоптимални щитовидни хормони. Или дефицит на някои минерали:

Желязо: Недостигът на желязо и анемията са чести при бременност и се свързват с умора, затруднена концентрация и депресия.

Магнезий: Участва в функцията на невротрансмитерите; ниските нива се асоциират с нарушения в настроението.

Цинк: Важен за здравето на мозъка и хормоналния баланс; дефицитът му е свързан с депресия.

Селен: Има антиоксидантни свойства; ниските нива се свързват с по-висок риск от депресивни състояния.

Йод: Ключов за функцията на щитовидната жлеза, която влияе върху настроението и енергията; недостигът може да доведе до депресия и проблеми в развитието на бебето.

Повечко разходки на чист въздух и синтез на витамин Д в това хубаво слънчево време, също.

И не на последно място - по никакъв начин не съм специалист по темата, но това което на мен ми оправя настроението е когато си "поговоря" с бебчето, особено като ми "отговори" с някое ритниче. Ако си още в начален етап от бременността, скоро ще дойде и този момент 🩷

Общи условия

Активация на акаунт