Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 918
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Моето гадене и неспособност да приемам почти всичко продължи до средата на 4 месец някъде. Но пък гаденето си го имам все още вече почти в 9 месец.

За киселините Гаттарт ми помага, гледам да е по 1 таблетка на ден или максимум 2 като втората е преди лягане вечер, но ми помагат бързо и си задържат ефекта поне по няколко часа при мен.

# 226
  • София
Гавискон много дъвчех аз, имах ужасни киселини и ми помагаше временно.
Пиех глътка прясно мляко понякога.
Много неприятно беше.Бях забелязала, ще от банани много ми се обостряха.

# 227
На мен за киселините най ми помагаха сухарите. Сутрин, на гладно 1/2 сухара и после през деня по някое сухарче.
Също и при възможност след хранене да не се ляга веднага, че така повече ми се увеличаваха на мен. Гледах да походя или седна.

# 228
  • Благоевград
Не знаех, че Гавискон може при бременност. Аз пия газирана вода или глътка Спрайт. Ям и солети.

# 229
При мен гаденето и повръщането започнаха около 5 г.с. и отшумяха 14 г.с. Честно казано, с тази бременност не намерих начин да ги преборя. С предната често и по малко хапване на въглехидрати (солети, бисквити, тестени закуски) ми действаше добре.

Дискомфорта в стомаха гледам да го боря с Бианацид, но положението е трагично. В момента съм в 16-17 г.с. и не мога да легна поне 3-4 часа след дори и леко хапване, както и непосредствено след изпиване на няколко глътки вода. Усещанията ми са, че всичко ми е заседнало в гърлото, имам чести позиви за оригване и изобщо е ад, плюс, че съм 2 кг. надолу от преди да забременея, а като цяло съм с поднормено тегло. Спя на няколко възглавници поне докъм 2 часа през нощта, а предния път чак към 8-9 месец не можех да се храня. После в родилното едвам си отядох 3-те дни, докато ни изпишат. 🤤

# 230
  • София
Не знаех, че Гавискон може при бременност. Аз пия газирана вода или глътка Спрайт. Ям и солети.
От Шейново ми го казаха, ядох един сандвич като лежах и направо вечерта умрях от киселини.
Спрайта ми помагаше при гадене много.

# 231
Здравейте, Изведнъж ме хвана страх от раждането, не съм раждала, не знам какво е ,но в главата си го представям многоо страшно и че много боли, а аз не мога да търпя на болка, не мога дори да спя както трябва,  нищо не ме разсейва каквото и да правя където и да отида това си ми е в главата, не ми се говори с никой , нищо не ми се прави, не ми се излиза, ако изляза е насила и пак съм същата,  знам че много жени са минали през това, не съм само аз,опитвам се да не го мисля, но сякаш е запечатано в главата ми и не става.

# 232
За щастие живеем в свят, където има толкова варианти за обезболяване и медицината е достатъчно напреднала, няма от какво да Ви е страх🤍🤗

# 233
mamaza1pyt, напълно нормално е това, което чувстваш. На мен много ми помогна йогата за бременни, бях по-спокойна, спях по-добре. Ако има такива занимания и в твоя град, силно препоръчвам. 🍀

# 234
mamaza1pyt, няма да казвам не се притеснявайте, защото знам, че е нормално и не може съвсем без притеснение. Няма да лъжа и че не боли, защото има известна болка, но всичко е в реда на нещата. Аз също съм човек с нисък праг. Моя съвет е да се фокусирате върху момента, в който вече си гушкате малкото, сладко бебче и колко вълнуваща ще е първата ви среща, защото нищо друго няма значение в този момент. 🥰 Както казаха вече, има обезболяващи, не се страхувайте да си поискате когато усетите, че имате нужда. На мен като ми сложиха епидуралната толкова ми олекна, контракциите се усещаха като просто пристягания, но абсолютно никаква болка.

# 235
Здравейте,  до термина имам 3 седмици, но от вчера забелязвам, че корема ми е по ниско долу,да се притеснявам ли?

# 236
Нямате повод за притеснение, нормално е по това време бебето да се намества по-ниско в таза.

# 237
След леко розово-кафеникаво кървене и преглед по спешност се установи леко разлепване. 8+4 седмица съм. Изписаха ми но-спа и утрогестан.

Има ли добри шансове с почивка и терапията да се дозалепи пак?

# 238
Да, не се притеснявай, аз бях по същия начин преди 2 седмици, всичко е наред вече, повече почивка и не вдигай нищо тежко!
Успех!

След леко розово-кафеникаво кървене и преглед по спешност се установи леко разлепване. 8+4 седмица съм. Изписаха ми но-спа и утрогестан.

Има ли добри шансове с почивка и терапията да се дозалепи пак?

# 239
Има, има, от 6та седмица бях със зацапаване, после кървене, като едва в 8ма седмица се видя, че всъщност имам над 30% отлепване. Изкарах си месец на легло вкъщи, но при мен заради степента на отлепване ми казаха да ставам само до банята, а по възможност да ям в леглото + но шпа 3х2 + утрогестан 3х2 + алеракт. На прегледа в 10та седмица се видя, че хематомът от отлепването резорбира вече и бременността си продължи добре. Следвай си терапията и не се натоварвай никак физически. В болничен ми се наложи да изляза още от 6г.с. заради престоя в болница и после така откарах до 45-дневния вече.

Общи условия

Активация на акаунт