Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 899
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте значи бремена съм в 6 седмица 4 дни бях на 16 април на доктор и каза че съм на 6 сега трябваше да съм на 7 седмици и 2 дни но няма сърдечна дейност и не е пораснал слагам си тези Инжекции фраксипирин  иска да почака още малко доктора и след 10 дни отново ме вика за да видим дали е пораснал и дали се чува сърдечна дейност някой с подобна ситуация ? Също така съм с поликистозни яйчници и овулацията ми е по късно пиех кломифен цитрат ? Много се притеснявам 😣
Изобщо ли няма разлика в размера на ембриона? За сърдечната дейност не е притеснително, особено като казвате, че сте били с късна овулация. Стискам палци!

Доктора каза че с 4 дни е пораснал нищо друго

# 211
От днес ме дращи гърлото и носът ми е леко запушен. Обикновено така започват настинки при мен. Не знам как би се развило сега по време на бременност 7г.с. съм. Може ли да споделите от опит някои “бабини илачи” и природни неща, които са ви помогнали. Започнах хомеопатия

# 212
  • Благоевград
Някоя от вас слагала ли е Гиналгин?
Има ли някакъв начин за по-лесно поставяне? Ужасни са тези глобули и много трудно влизат.

# 213
Само чист парацетамол до 3 по 500мг на денонощието. Прахчета не, в тях има често псевдоефедрин против симтоми на настинка, който е опасен при бременност. Допълнително Биозин мама 2х1, при запушен нос Назориг е позволен. При мен помагаха също Инфлуцид и Трахизан 🤗
orhidealover
Детето е с хрема, температура и болки в корема. Какво мога да приемам, ако ме зарази - прахчета тип Тайлол хот, Фервекс - тези, които са с парацетамол, стават ли? В 6 г.с съм и още нямам проследяващ лекар, към който да се обърна.

# 214
За инфлуцид и другите от серията при настинка, помогнаха ми в 7ми месец заедно с биозин мама, него Пих от преди това по 1 на ден профилактично, а като наистинах по 2.

Исках да вметна, че мен ЛЛ ме пита в кой месец съм, тогава изписа хомеопатията, а като питах нали няма как да навреди някакъв начин на бебо, ми отговори че след  4ти 5ти е съвсем безопасно да се пие, т.е. аз разбрах, че не е най-добрата идея прием н ранна бременност, но все пак е хомеопатия, така че знам ли.. само споделям, който е решил да се самолекува, все пак, ако иска да се допита до АГ или личен.

И бързо оздравяване на всички! Blush

# 215
При мен АГ ми изписа инфлуцид около 9 г.с. когато 2 дни имах висока температура и грипни симптоми и беше разгара на епидемията зимата. За парацетамол предупреди само ако температурата се качи над 37.5, иначе не.🤗

# 216
Хомеопатията е буквално гола вода, няма да навреди на бебето, но и на вас няма да помогне.

# 217
Някоя от вас слагала ли е Гиналгин?
Има ли някакъв начин за по-лесно поставяне? Ужасни са тези глобули и много трудно влизат.
Слагала съм гиналгин преди, небременна. Помня, че беше мъка. Сега по време на бременност слагах флуомизин. Първата вечер, не знам защо, пробвах с намокряне на хапчето, а то се раздроби 😄 Повече не ги мокрих. И така и не открих някакъв трик за по-лесно поставяне. С големи усилия ги слагах. След това чувствах дискомфот и дразнене във влагалището. 😒

# 218
  • София
Здравейте искам да попитам най хубавата фолиева киселина ? Според вас ?
Метилираната
Бяха ми препоръчвали Топ фолат, но аз си бях взела вече Неофолик Мета и си я пиех нея.
Има и един метилиран Б комплекс на Natural Factktors и той е хубав цялостно, Б12 също е важен.

Бихте ли споделили кой е метилираният B complex на Natural Factors?

Ето този:

# 219
Наскоро и аз бях с грипни симптоми и пих 2х1 биозин мама, коризалия по 10 таблетки дневно, спрей за нос “Стоп вирус”, промивки на носа с физиологичен разтвор и трахизан 3х1. При температура ми казаха, че мога да взема 3х500 мг парацетамол, но не ми се е налагало. Все още продължавам да пия биозин мама, но веднъж дневно и го комбинирам с пробиотик Опти6. Пия си и витамините на Alive Prenatal и долу горе за 4-5 дни станах на крака, но и почивах през цялото време, което също допринесе. Ефекта не е мигновен с тези лекарства, но са максимално безвредни.

# 220
Момичета , бременна съм в 8г.с. От днес вече повръщам и ми е ужасно отпаднало + ме боли стомаха . Нормално ли е всичко това? Пия вода с лимон , но без резултат

# 221
  • Благоевград
Момичета , бременна съм в 8г.с. От днес вече повръщам и ми е ужасно отпаднало + ме боли стомаха . Нормално ли е всичко това? Пия вода с лимон , но без резултат

Честито! Нормално е. Така ще е поне до 13-14 г.с. Приемай Вит. Б6, действа добре на гаденето, също така протеини на всяко хранене, те също намаляват гаденето.

# 222
  • София
Около 8-9 седмица знам, че е пика на симптомите и са в пълната си сила.
При мен беше коренно различно с двете момчета и не съм усетила този пик, но така съм чела.
С голямото нон стоп ми беше лошо, отпаднало и цялостно зле до 14 г.с , с малкото нямах почти никакви такива неразположения.

# 223
Протеините имаха обратния ефект при мен. От хляб най-добре ми беше на стомаха. И да, гаденето по време на бременност е нормално, обикновено минава след първия триместър, при мен мина с раждането обаче. Ако не задържате течности, може да се наложи да сте на системи, но обикновено не се стига до там.

И да, витамин Б6 помага. Ако ви е много зле, може лекарят да изпише нещо

# 224
И аз никакви протеини не мога да понасям, единствено на прах замаскиран с банан в шейк. Аз така и не намерих решение, та си седя и чакам да мине.

А за киселини можете ли да препоръчате нещо? Пробвах Вая СтопРефлукс, но не усещам облекчение. 😩

Общи условия

Активация на акаунт