Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 898
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Болките в кръста са често срещани, а в третия триместър става ужас доста често. Не при всички, но се случва. За болки в кръста - препоръчвам фитнес топка/топка за бременни. Единствено съжалявам, че не си взех една по-рано, а чак към средата на втория триместър. Сега с бебето пак я ползвам, така се успокоява. Една от най-добрите ми покупки

# 196
Не съм го писала с цел да плаша, и да, написала съм, че е било конкретно в моя случай, защото също бях с такива оплаквания, и че е най-добре да се консултират с лекаря си. Както и какво е споделила моята АГ при тези оплаквания + че е реагирала крайно и че при други жени не е имало проблем и е било нормално. Съжалявам, ако е прозвучало все едно искам да наплаша някого, напротив.

# 197
Момичета, моля някой да сподели и да ме успокои. Моята АГ ми направи доплер в 5 седмица и каза, че е много висок кръвотока, изписа аспирин, аз съм и с тромбофилии. В 6 седмица отново пусна Доплер да провери как се движи. И двата пъти за 10-15 секунди. Хванаха ме лудите и търсих информация що е то доплер и много се наплаших от мненията тук, плодът можело да изгори, не трябвало да се пуска преди 10 г.с. , много опасно е за бебето. Аз не знаех. Ако е така, защо АГ го прави изобщо? Значи ли че съм навредила на бебето и може да му има нещо? Имаме ембрионче, не сме чули пулс, но видяхме да трепти.

# 198
Violetka91, доплер за кръвопоток се пуска около 20 г.с. Бих сменила АГ-то. Аз също съм с тромбофилия - високорискова, но на никой не му е хрумнало да ми прави доплер. Бия си инжекциите, пускам изследвания и толкова. Щом трепти значи е ок.

# 199
Здравейте на 8.11.2024година направих спонтанен аборт и сега ме е страх да пробвам отново за да не се повтори случая

# 200
Ивана, съжалявам, че преминаваш през това. Има група за взаимопомощ, в която ще получиш подкрепа и съвети занапред.
Успех 🍀
Скрит текст:

# 201
Здравейте, бременна съм в 10г.с. За сега всичко се развива нормално, чухме пулс. Проблемът е, че за 2 месеца съм качила над 8 кг. Нямам промяна в количеството храна, което приемам. Единствената разлика е, че преди ядях главно вечер, а сега главно сутрин.
Приемам Дуфастон и Но-Шпа 3 пъти дневно и ако не се храня преди приема, ми прилошава. Освен това, слагам и Утрогестан вагинално всяка вечер.
Имам отоци и по ръцете и по краката. Възможно ли е поне част от тези килограми да са задържана вода?
Все още не сме правили никакви изследвания, АГ твърди, че такова бързо качване на килограми не е на добре. Сега се опитвам да се ориентирам с какво да се храня, така че да не качвам много килограми, но и да не лишавам бебето от нищо. Има ли някъде тема за храненето по време на бременност? Търсих, но не успях да открия.
Не знам всъщност какъв ми е въпроса, но се оплаках и съм отворена към всякакви съвети.
Благодаря ви!

# 202
Храненето по време на бременност не трябва да е нищо по-специално от храненето през другото време. Хубаво е да наблягате повече на прясна храна - плодове, зеленчуци, месо и да избягвате въглехидрати и захари, пакетирани и преработени храни. Това съм сигурна, че ви е ясно. Следящият лекар, освен, че не е на добре такова качване на кг, друго каза ли? Прати ли ви на обременяване с глюкоза или други изследвания?

# 203
Правих обременяване с глюкоза преди да забременея по други поводи, всичко беше наред. За сега не е назначил други изследвания, следващия ми преглед е в 12г.с. Обсъдихме, че тогава ще правим повече изследвания. Аз обаче се притесних доста.

# 204
Със сигурност повечето килограми се дължат на задържане на течности, особено при положение, че имате видими отоци по тялото. Това задържане на вода може да е свързано както с хормоналните промени, така и с лекарствата (Дуфастон и Утрогестан понякога водят до задръжка на вода и подуване).

Като ви стартира женската консултация АГ ще ви назначи пълна кръвна картина и урина. Хубаво е да се види и функцията на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм понякога се проявява именно с наддаване и отоци). Нива на белтък в урината също – за изключване на ранни признаци на прееклампсия. За последното е добре да се следи и кръвното налягане да не е високо.

# 205
И аз килограмите си ги качих основно преди да забременея и първите 3 месеца, приемах преди да забременея утрогестан и дуфастон, след като забременях дуфастон. От тях се задържа мнооого вода. Те гинеколозите само знаят да плашат че не е нормално да качиш "толкова "
🤗

# 206
Здравейте значи бремена съм в 6 седмица 4 дни бях на 16 април на доктор и каза че съм на 6 сега трябваше да съм на 7 седмици и 2 дни но няма сърдечна дейност и не е пораснал слагам си тези Инжекции фраксипирин  иска да почака още малко доктора и след 10 дни отново ме вика за да видим дали е пораснал и дали се чува сърдечна дейност някой с подобна ситуация ? Също така съм с поликистозни яйчници и овулацията ми е по късно пиех кломифен цитрат ? Много се притеснявам 😣

# 207
Mareshkahfjjjjsk,седмиците се изчислят на база последен менструален цикъл.
Някои чуват пулс в 6 г.с,други към 7-8 г.с,на прегледа след 10 дни ще се види дали има пулс,а до тогава не се притеснявайте излишно.

# 208
Детето е с хрема, температура и болки в корема. Какво мога да приемам, ако ме зарази - прахчета тип Тайлол хот, Фервекс - тези, които са с парацетамол, стават ли? В 6 г.с съм и още нямам проследяващ лекар, към който да се обърна.

# 209
Здравейте значи бремена съм в 6 седмица 4 дни бях на 16 април на доктор и каза че съм на 6 сега трябваше да съм на 7 седмици и 2 дни но няма сърдечна дейност и не е пораснал слагам си тези Инжекции фраксипирин  иска да почака още малко доктора и след 10 дни отново ме вика за да видим дали е пораснал и дали се чува сърдечна дейност някой с подобна ситуация ? Също така съм с поликистозни яйчници и овулацията ми е по късно пиех кломифен цитрат ? Много се притеснявам 😣
Изобщо ли няма разлика в размера на ембриона? За сърдечната дейност не е притеснително, особено като казвате, че сте били с късна овулация. Стискам палци!

Общи условия

Активация на акаунт