Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 883
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Now foods Methyl folate 1000mcg съм си взимала, има я по сайтовете за спортни добавки, а също Iherb е добър достоверен доставчик. 🤍

# 181
Аз пия неофолик мета.

# 182
И на мен Неофолик Мета са ми изписвали. По едно сутрин.

# 183
И аз сутрик го пия. Иначе ми отговори АГ, каза че може и от глобулите, може и гъбична инфекция да е. Да мина на орален прием и ще видим. Така или иначе и гъбички да са, май нищо не може да правим до 12 г.с.

# 184
Здравейте,  на тонове съм чак в 36 седмица за първи път, струва ми се притеснително, вие какво мислите? Сега съм в 34
Не е притеснително изобщо, моите започнаха в 37г.с. с първата бременност.

# 185
Здравейте,  на тонове съм чак в 36 седмица за първи път, струва ми се притеснително, вие какво мислите? Сега съм в 34

Кое му е притеснителното?
Аз също бях за първи път на тонове в 36 г.с
При нормално протичаща бременност тонове се следят в 36-37 г.с.

# 186
Има ли някоя мама с ваден мъдрец по време на бременността? В 19 г.с. съм и имам един такъв долен, който май ще е наложително да се извади. Ще се консултирам с АГ, но все пак, ако има минали през това, ще съм благодарна на мнения. Hug

# 187
Здравейте! Нормално ли е все още в 6+4 да се усещат от време на време леки болки и тежест в кръста като ПМС? Мислех, че това е в по-ранна бременност и вече след 6-7 седмица да изчезва. Днес съм почти цял ден с напрежение в кръста. Малко съм притеснена.. На преглед съм в четвъртък

# 188
Здравейте! Нормално ли е все още в 6+4 да се усещат от време на време леки болки и тежест в кръста като ПМС? Мислех, че това е в по-ранна бременност и вече след 6-7 седмица да изчезва. Днес съм почти цял ден с напрежение в кръста. Малко съм притеснена.. На преглед съм в четвъртък

И аз съм така, не знам дали е нормално.

# 189

И аз съм така, не знам дали е нормално.

Нормално е и аз съм с болки има момичета с повече болки това е нормално защото ембриона порасва прави си място и трябва повече да лежите върху кръста си?

# 190
Аз бях така и ми казаха при най-малката, наподобяваща менструална болка, да пия но-шпа, защото било важно в тях седмици да няма контракции на матката, а ПМС болките били това. Тук съм чела за жени, на които им казват, че е нормално, но моята АГ като й казах, че два дни ме е боляло все едно ще ми дойде всеки момент (в 6+0) и само дето не получи инфаркт защо не съм й писала или не съм пила но-шпа. В последствие след ден два прокървих и получих отлепване на сака, за което ме обвини, че е станало, защото съм имала болки т.е. контракции, а не съм пила но шпа. Та, в случая тя предприемаше крайни мерки, но все пак се консултирай с лекаря си, защото конкретно при мен се оказа, че е трябвало по-рано да взема мерки за болката, която мислих, че е нормална, защото не беше силна илк нетърпима, а точно напрежение.

# 191
Има ли някоя мама с ваден мъдрец по време на бременността? В 19 г.с. съм и имам един такъв долен, който май ще е наложително да се извади. Ще се консултирам с АГ, но все пак, ако има минали през това, ще съм благодарна на мнения. Hug

На мен са ми вадили, като не съм била бременна, но щом се налага, извадете го. То тези болки не се търпят. Може да трябва да е само с местна упойка в зависимост от това как е разположен. Повечето зъболекари избягват рентгенови снимки по време на бременност, но ако се наложи, се прави и не е толкова страшно.

# 192
  • Благоевград
Аз до 8 г.с. бях с такива болки, в 14 г.с. започнаха пак. Разширява се матката. На мен ми помага спането с възглавница между краката и но шпа.

# 193
За болките в кръста - абсолютно нормални са. Имах поносими болки в кръста до към началото на втори триместър. Но сега съм към края на втори триместър и болката е ужасна. Моя съвет е ако сте имали проблеми с кръста още преди да забременеете (като мен) обърнете си сериозно внимание и се консултирайте с АГ, невролог, физиотерапевт,  с когото трябва 🙂 не се мъчете като грешни дяволи, както аз се мъча в момента, защото не ми дойде на ум по-рано да ги свърша тези неща 🙂

Относно болките, които усещате като менструални, ако много ви притесняват консултирайте се с вашето проследяващо АГ. При мен тези болки се появяваха и отшумяваха в рамките на час и не съм пила ношпа, но от приятелки, които вече са раждали знам че техните АГ-та са ги карали да пият ношпа при такива болки така че явно има за какво.

# 194
genome, не е необходимо да плашите бъдещите майки.
Вашият случай е индивидуален,менструалните болки са от разширяващата матка,което е напълно нормално.
Аз също съм имала менструални болки и не съм приемала болкоуспокояващи.
Менструални болки има до към първи триместър,после започват Бракстън Х контракциите.

Общи условия

Активация на акаунт