Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 882
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • Благоевград
Здравейте искам да попитам най хубавата фолиева киселина ? Според вас ?

Пусна ли изследване за тромбофилия? В зависимост от резултата и дали имаш конкретна мутация дали усвояваш обикновена фолиева киселина или фолат, можем да ти препоръчаме коя да приемаш. Докторът не ни ли каза да започнеш прием и не ти ли изписа някакви Витамини за бременни?

# 166
Ако следящият АГ си е просто обикновен АГ, просто ти казва пий фолиева и до там. Повечето не предписват конкретни витамини като марки. Аз на такъв АГ му занесох изследвания с мутация на фолатния цикъл и той нищо не уточни относно метилираните форми на фолиева и Б12, добре че си знаех. Фолиева пиех на неофолик метилирина още от преди да пусна мутациите. И във витамините за бременни подбирам такива с метил фолат, сега съм на Pregnacare.🤗

# 167

Още от преди да забременея лекарите ми препоръчаха да пия метилирана форма Топ фолат.

# 168
  • София
Метилираната
Бяха ми препоръчвали Топ фолат, но аз си бях взела вече Неофолик Мета и си я пиех нея.
Има и един метилиран Б комплекс на Natural Factktors и той е хубав цялостно, Б12 също е важен.

# 169
Здравейте момичета!
В 7+5 г.с съм…Рано сутринта усетих нещо като подмокряне , имах кафяво течение , някой би ли ме посъветвал какво да правя и на какво се дължи това ?

# 170
Дами, от утрогестан вагинално някой да е получавал парене? От няколко дни го ползвам и се получи този ефект + течение , без мирис, предполагам, че е самото лекарство това.

# 171
Привет, за кафявото течение най-добре да погледне лекар в най-скоро време. Хубаво е че не е ярко червена кръв, но може да се дължи на недостиг на прогестерон например.

А за утрогестана - лично при мен никога не е имало парене. Носене на ежедневна превръзка и изтичане на лекарството иначе - да.

# 172
3х2 слагам утрогестан 100 мг

Привет, за кафявото течение най-добре да погледне лекар в най-скоро време. Хубаво е че не е ярко червена кръв, но може да се дължи на недостиг на прогестерон например.

А за утрогестана - лично при мен никога не е имало парене. Носене на ежедневна превръзка и изтичане на лекарството иначе - да.

# 173
Аз от 6г.с. до поне 22г.с. бях на 600мг утрогестан (първо 3х2 от тези по 100 и после 2х1 от тези по 300) дневно и парене нямах, но пък имах Кандида от микробиология в 6г.с., до 12г.с. без лечение, тогава на следваща микробиология отново излезе и вече в 13г.с. започна лечение за нея. Гъбичките са по-вероятно да дадат някакво парене и дискомфорт, аз мислих, че ги получих от утрогестана, но ми казаха, че всяка втора бременна си ги хваща. Пускан ли ти е секрет, за да се изключи нещо подобно?

# 174
За гъбичките, моя АГ ме видя на един от прегледите, че съм с ежедневна превръзка (заради утрогестана) и каза да не ползвам, защото запарвали и по-чесно се хващат гъбички. Пробвах 1 ден без, но беше ужас.

# 175
Аз от 6г.с. до поне 22г.с. бях на 600мг утрогестан (първо 3х2 от тези по 100 и после 2х1 от тези по 300) дневно и парене нямах, но пък имах Кандида от микробиология в 6г.с., до 12г.с. без лечение, тогава на следваща микробиология отново излезе и вече в 13г.с. започна лечение за нея. Гъбичките са по-вероятно да дадат някакво парене и дискомфорт, аз мислих, че ги получих от утрогестана, но ми казаха, че всяка втора бременна си ги хваща. Пускан ли ти е секрет, за да се изключи нещо подобно?

Не ми е пускана. Тази седмица съм на преглед и ще помоля да пуснем. Иначе й писах със симптомите и дали да сменям препарат и чакам. Четох че един от страничните ефекти на утрогестана е парене.

# 176
Моите ги откриха при прием в болница, когато и ми изписаха утрогестана в голяма доза и да е вагинално, та преди това не бях с превръзки и приемах малка доза орално, но по принцип спарват и е възможно да дадат отражение. Иначе от началото на октомври до края на януари бях на максимална дневна доза утрогестан и не съм имала парене или сърбеж, а само изтичането на капсулите. Но пък не е изключено на теб да ти дава страничен ефект. Аз съм така с магнезия, който всяка бременна около мен приема, но на мен ми е спрян заради странични ефекти.

# 177
  • София
Метилираната
Бяха ми препоръчвали Топ фолат, но аз си бях взела вече Неофолик Мета и си я пиех нея.
Има и един метилиран Б комплекс на Natural Factktors и той е хубав цялостно, Б12 също е важен.

Бихте ли споделили кой е метилираният B complex на Natural Factors?

# 178
Здравейте,  на тонове съм чак в 36 седмица за първи път, струва ми се притеснително, вие какво мислите? Сега съм в 34

# 179
В момента приемам  дуфастон 3х1 на ден и фолиева киселина огестан доктора ми изписа инжекции фраксипарин 10 дни понеже имам 3 аборта 1 спонтанен и 2 кюртажа  поради липса на сърдечни удари направих си изследвания нищо ми няма изследваха 3 ембрион и той беше с Търнър ?
Сега съм в 6 седмица 5 дни и петък ще ходя отново на лекар да видим има ли пулс ?
Та исках да попитам ваше мнение коя фолиова киселина е хубава ?

Общи условия

Активация на акаунт