Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 926
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
На мен един от най-добрите репродуктивни АГ в България ми забрани басейните още при констатирането на бременността.
През този период и без това сме податливи на гъбички и бактериални инфекции, камо ли да скочим с двата крака в развъдника им.
Точно. И не само басейн, за морето също съм против ,тъй като наближава и този сезон 🙂

# 256
На мен също от момента на констстация на бременността ми казаха да забравя за басейни, спа и всякакви подобни преживявания. За морето също съм съгласна. Евентуално топене на краката, но до коленете максимум. От уж чист и поддържан плаж към затворен комплекс съм хващала ешерихия коли, когато не бях бременна - завърших в спешното с малко над 40⁰ температура и остър пиелонефрит.

# 257
Здравейте! В 8г.с. съм и постепенно забелязвам, че симптомите ми намаляват. На приливи и отливи са в различните дни, на някои случвало ли му се е толкова рано да спре гадене, повеъщане и тн?

# 258
Моето гадене е на приливи и отливи също. Онзи ден си видях последно бебето - живо и здраво и с нормално развитие засега. Имам частично разлепване и съм на легло, но самите симптоми е нормално да се засилват на моменти.

По повод басейните. Моята астроложка ми каза (това по моя личен хороскоп) много да внимавам къде се топя и какво ям. Лятото на морето мисля да си топя краката леко на супер дивите плажове, но няма да се засилвам да ходя. Не е кой знае какво лишение за една година да пропусна СПА и плажове.

Иначе АГ-то ми каза, че тя лично от 20 години не е влизала в басейн. Адско свърталище на супер заразни вируси и бактерии е. Така и с градските плажове.

# 259
И аз съм в 8 г.с. и при мен симптомите са на приливи и отливи. Един ден не мога нищо да погледна за ядене, на следващия съм гладна от сутринта. Моето АГ каза, че ще имам всевъзможни симптоми, ще идват, ще си заминават, да не се вглеждам много в това.

Единственото постоянно засега е един метален вкус в устата, гърдите ми са адски болезнени, не мога да гледам месо.
Дали ми е нужен протеин? Как мислите?

# 260
И аз съм в 8 г.с. и при мен симптомите са на приливи и отливи. Един ден не мога нищо да погледна за ядене, на следващия съм гладна от сутринта. Моето АГ каза, че ще имам всевъзможни симптоми, ще идват, ще си заминават, да не се вглеждам много в това.

Единственото постоянно засега е един метален вкус в устата, гърдите ми са адски болезнени, не мога да гледам месо.
Дали ми е нужен протеин? Как мислите?

И аз съм с този метален вкус и не мога да вкуся месо и нищо животинско. За съжаление най-рано мога да питам моето АГ за протеин на 08.05, но и аз си го мислех.

# 261
  • Благоевград
Момичета, ако не можете да се храните с месо, опитайте с яйца, кисело мляко, сирене, скир, зеленчуци богати на протеин. Знам, че е трудно. Аз обичам много месо, а с първата ми бременност хапнах чак в 4 месец. Изпаднах в сериозни дефицити. Протеин на прах е добра опция. В момента и аз съм в търсене на такъв без лактоза.

# 262
Аз също обожавам месо, не сядам на масата без месо. Сега при мисълта само ми става зле. Млечни ще пробвам да вкарам повече, засега със сиренето имам успех. А на следващия преглед ще попитам и за протеин.

# 263
Протеин на прах е супер вариант на този етап. Аз до скоро имах същия проблем с месото и яйцата. На кръвните изследвания препоръчвам да пуснете и общ белтък, за да видите реално дали има нужда от добавка, но по принцип няма да навреди, защото така или иначе масово не приемаме достатъчно белтъчини.

# 264
Момичета, и аз съм така с месото, само като го видя ми става лошо, особено от миризмата на скара и пържено... майка ми беше направила страхотни крехки пържоли на фурна снощи като се прибрахме в бг и хапнах половинка и не ми стана лошо, та може би и това ще отмине, аз съм вече в началото на 12г.с и някои симптоми също отминават, но онзи ден бяхме на първия скан и бебо си беше добре:) За басейни и морета и други подобни и аз зная, че не трябва да се влиза, какво ли няма там...

# 265
Момичета и аз с бърз въпрос, в 6 гс  внезапно замайване, горещи вълни, обилно изпотяване - отминава за десетина минути, но се случва почти всеки ден и по няколко пъти. Някоя с подобни симптоми?

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 08:19 от MagniМ

# 266
Горещите вълни ми бяха първият симптом на мен, умирах от жега, а съм зиморничава иначе. Сега си кърмя бебчето. За зацапването е хубаво лекар да я види, но обикновено всичко е наред

# 267
Здравейте, щастлива бъдеща бабо Simple Smile) И аз бях по същия начин точно в тези седмици - много леко зацапване, но замайването на мен ми е почти всеки ден, заради много ниското ми кръвно - 90/60, последния път на прегледа ми го премериха 80/60. Според мен няма място за притеснение, много са различни симптомите при всеки:)

# 268
Ако зацапването е спряло и всичко е било наред при преглед, то едва ли има общо. Горещите вълни мисля, че са си нормални, аз бях с горещи вълни до 4 месец, почти до нова година държахме на отворени прозорци вкъщи, за да става течение, защото имах чувството, че ще получа топлинен удар. Кръвното ми цяла бременност е 90/60, замайвания имах и преди да забременея, сега в почти 9месец са по-силни, но се оказа, че рязко ми е паднал хемоглобинът. Единствено евентуално и той да се провери. Иначе замайване, леко зацапване, което е отминало (тук щом е говорила с лекар за него), горещи вълни са си нормални симптоми за ранна бременност - има прилив на хормони и тялото трябва да свикне.

# 269
Момичета, премахвате ли пестицидите от плодове и зеленчуци? Киснете ли ги в сода, оцет, или ползвате специални препарати за измиване?

Общи условия

Активация на акаунт