Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 34 743
  • 778
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
jjjenq, аз съм на Верзениос от февруари. Наложи се да се намали дозата от 150 на 100 заради разстройството, което не можах да го овладея и оттам освен килограми паднаха и кръвни показатели, основно креатинин и левкоцити.
Знам, че гледат  неутрофилите и те са им важни. Останалите показатели трябва да скочат драстично.
За нощното изпотяване го имам и аз, но не му отдавам голямо значение. Неприятно е, но след всичко през което минах, това ми е песен. Grinning Дори и не съм го споменавала на контролите.

# 286
Относно разстройството може да пробвате освен лопедиум да го комбинирате със спазмомен....той забавя перисталтиката като влияе само на дебелого черво за разлика от другите спазмолитици и да се постигне добър контрол

# 287
Тоя ТМ маркер ми е голям кошмар, само при мисълта че ще варира, и ще се качва... и отсега лошо ми става. Не съм го мерила от юни миналата година и хич и не искам да го меря.
Преди химиотерапията беше 14,9, след приключването се беше качил на 39, 9, бях откачила,след две седмици падна на 19. Въобще не искам да го меря.
Тия които сте в Сити Клиник на диспансер, през колко време ви викат на преглед и колко често пускат образни изследвания?

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 15:52 от haidi

# 288
  • Sofia
Относно разстройството може да пробвате освен лопедиум да го комбинирате със спазмомен....той забавя перисталтиката като влияе само на дебелого черво за разлика от другите спазмолитици и да се постигне добър контрол

Марсиан, преди да се стигне до корекция на дозата се пробваха различни варианти. При мен е това, че корема ми е слабото място от малка. При първата опаковка нещата горе-долу се понасяха. При втората стана още по-зле. Имаше дни в които губих бройката колко пъти съм била в тоалетната, и това при положение, че бях на хранителен режим, който включваше ориз и картофи, моркови и толкоз. Никакво месо и плодове. Започнаха да ми излизат и червени петна, като лишеи, които категорично отхвърлиха да е от Верзениоса. Факт е, че като ми намалиха дозата и червените петна спряха да ми излизат. Имам подозрение, че кожата ми реагира когато на организма ми му идва в повече. Така се случи и след седмият курс химиотерапия. Получих алергична реакция и оттам отключих някакъв лек вариант на херпес зостер само с типичният обрив без другите екстри. Не съм човек със склонност към кожни реакции и алергии, като цяло. Лечението въздейства и съответно тялото показва когато не е добре.
 За сега съм на 100, като нещата се нормализираха още през първата седмица. Вероятно след време отново, ще пробваме да се качи дозата. Стига кръвните ми показатели да са стабилни.

# 289
Момичета, бях на 5 скенер в Токуда. Казаха резултат след 5 работни дни. Минаха, но резултат не е качен в платформата  Е здраве. Някой май беше минавал точно в Токуда и беше виждал резултата си там, в Е здраве. Трябва да изпратя куриер или един познат да го вземе, но дали е официално готов...дали ги качват в тази платформа, някой да знае ..Иначе е разчетен, нещата са под контрол, но трябва да си взема и диска.

# 290
Еми...поуспокоихте ме и благодаря Simple Smile
Иначе за диарията - при мен на втория месец се появи лека и съм пила само едно хапче лопедиум, просто знам, че и той никак не е полезен , особено да се ползва дългосрочно и гледам храната да нагаждам. Обаче още от преди знам едни други хапчета, които винаги са действали безотказно, когато вкъщи е имало проблем - хидрасек. Има ги и като прахчета за деца и винаги са ми вършели супер работа.

# 291
Момичета, минах днес при др. Йорданов в Сити. Всичко ми е наред, отдъхнах си. Не мисля да ходя на 2 мнение. Ще се съсредоча над другите си здр. проблеми. Поздрави! 😘🤗

# 292
Julae, правя ПЕТ в Токуда от 2 години. Не са качвали до сега никъде резултатите ми точно от това изследване, за съжаление. Много удобно би било. Иначе разни кръвни и други - качват, обаче не и ПЕТ.

# 293
Момичета, бях на 5 скенер в Токуда. Казаха резултат след 5 работни дни. Минаха, но резултат не е качен в платформата  Е здраве. Някой май беше минавал точно в Токуда и беше виждал резултата си там, в Е здраве. Трябва да изпратя куриер или един познат да го вземе, но дали е официално готов...дали ги качват в тази платформа, някой да знае ..Иначе е разчетен, нещата са под контрол, но трябва да си взема и диска.
За ЯМР и обикновен скенер в Токуда ми излизаха резултатите тук https://results.acibademcityclinic.bg/Account/Login?ReturnUrl=%2f
Иначе по телефона можете да ги питате дали са готови на хартия.

# 294
Hristinal, Calm благодаря за включването! Някой в темата беше писал, че си вижда скенера в Е здраве, затова мислех. Щом в Токуда не е така, ще изпратя куриер, че не живея в София.

# 295
Резултатите от моя ямр в Токуда се появиха в е здраве, веднага щом излязоха и на тяхната страница. Беше платен, ако има някакво значение.
Но не знам дали е практика или зависи от добрата воля на който е на работа в момента

# 296
От Пълмед Пловдив резултата от скенера го виждам на същия ден (обикновенно до към 13:00-14:00) или най-късно сутринта на следващия ден.Но пък кръвните изследвания ги виждам след 3-4 дни!

# 297
haidi, в Сити съм на диспансер и през 3 месеца ми правят скенер, Пет скенер, ЯМР. Но това е за първата година. После мисля, че ще е на 6 месеца.

# 298
haidi, в Сити съм на диспансер и през 3 месеца ми правят скенер, Пет скенер, ЯМР. Но това е за първата година. После мисля, че ще е на 6 месеца.
Т. е. Правят ти някакво образно. Аз имам пет скенер април, казаха ми юли на преглед и ЯМР на гърди. Как ги редуват?  ПЕТ. яМР, КТ? Колко пъти правят ПЕТ годишно?
При ХЕР позитивен рак риска от рецидив е най голям първите две години след диагнозата, защото е агресивен и бързо се развива. Затова първите две години все си на преглед през три месеца.

# 299
Мисля, че веднъж годишно правят Пет. Струва ми се, че произволно ги редуват. Аз съм с отрицателен Хер, но G3 и Ki -то ми е 70 и без химия, та затова казват, че също съм много рискова и трябва много следене. За това и избрах Сити, да не ми се налага да се моля. Иначе проф. Щерев ми е много на сърце, но той е против честите облъчвания( може би е прав), а аз така съм по- спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт