Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 34 611
  • 778
  •   1
Отговори
# 435
Eyeswideopen, моята беше изкуствена, висок клас, дишаща. Не се отпусна - месеци наред ме болеше главата и нямах търпение да я махна. Свиква се в един момент, но съветвам тюрбани да си вземеш - много по-удобно и приятно е. Верно гледат те по улиците като дамгосана, но и с това се свиква. Аз ползвах перуката извън квартала, но вкъщи и около нас си ходех с тюрбан и изобщо не обръщах внимание на изцъклените погледи. 😁 Лятото спарването от перуката ми беше гадно, въпреки че беше със специална основа. Виж, зимата е добре, защото служи и вместо шапка за по-зиморничавите като мен. Утеха да ти е, че косата ще порасне чудесна, жизнена и много здрава после.

# 436
Никога не ме е боляла главата от перуката🙄
Изобщо не го намирам за нормално това.

# 437
  • София
Нямах перука, но и аз не намирам за нормално да стяга до болка.
Кърпите и тюрбаните на Амоена са много красиви и цветни - бях си купила няколко и ги съчетавах с дрехите, никой не ме е гледал странно, мисля. На морето дори ги свалях, когато влизах във водата, хората изобщо не реагираха на голата ми глава. Свикнали са, има много случаи на хора без коса, никой не си впечатлява вече и не реагира толкова, всичко е в нашите глави.

# 438
  • Русе
Eyeswideopen, аз ползвам ето този тип мрежа под перуката

# 439
Аз имам много добро впечатление от д-р Славимир Лавчев. Млад, но много ерудиран и внимателен – отдели ми време, направи обстоен преглед и ми обясни всичко спокойно и разбираемо. Предложи ми органосъхраняваща операция и сентинелна биопсия, което беше точно каквото търсех. В крайна сметка избрах д-р Вълкан Иванов за моята операция, но честно казано, д-р Лавчев беше вторият ми сериозен избор и бих го препоръчала без колебание. И като цяло – много добри условия в Токуда!
quote author=didona666 link=topic=1761322.msg49699948#msg49699948 date=1746801983]
Момичета, има ли някой мнение за София -  Д-р Славимир Лавчев - хирург на гърда в Аджибадем Токуда?
[/quote]

# 440
  • Sofia
Еyeswideopen, моята перука беше нисък клас и ме стягаше. Нарочно бях взела такава, защото не бях сигурна, дали ще се възприема без коса, а ако се възприемах перуката отпадаше. Т.е. я бях взела за всеки случай. Отделно, може би защото скалпа е по-чувствителен след падането на косата, ме хващаха лудите, като си сложех перуката. С една дума въобще не ми беше удобно, затова перука не съм носила. Лятото изкарах с шалове, които имах отпреди и си ги връзвах, като тип чалма; а когато застудя носих шапки. Според мен не е нормално да те стяга перука, като твоята. Тези с естествен косъм или висок клас изкуствен би трябвало да са така изработени, че да са удобни. Аз не съм имала моменти на хорски погледи, защото имах вежди и мигли и шаловете ги връзвах по начин, който все едно косата ми беше вързана на кокче на тила и реално на пръв поглед не изглеждах, като да съм с онкологично заболяване.

# 441
Аз имам много добро впечатление от д-р Славимир Лавчев. Млад, но много ерудиран и внимателен – отдели ми време, направи обстоен преглед и ми обясни всичко спокойно и разбираемо. Предложи ми органосъхраняваща операция и сентинелна биопсия, което беше точно каквото търсех. В крайна сметка избрах д-р Вълкан Иванов за моята операция, но честно казано, д-р Лавчев беше вторият ми сериозен избор и бих го препоръчала без колебание. И като цяло – много добри условия в Токуда!
quote author=didona666 link=topic=1761322.msg49699948#msg49699948 date=1746801983]
Момичета, има ли някой мнение за София -  Д-р Славимир Лавчев - хирург на гърда в Аджибадем Токуда?
[/quote]
Благодаря! В сайта им пише, че сентинелната биопсия се прави само в Аджибадем Сити Младост, но явно е стара информация.
А дали сте чували дали е добър в операциите?

# 442
Да. Дами, с които се запознах, докато избирах хирург за себе си, потвърдиха, че всичко е било по план при техните операции. Защо не си направите консултация с него? Аз, когато избирах, все ми казваха, че ще ‘усетя кой е моят хирург’. Така и стана Simple Smile

quote author=didona666 link=topic=1761322.msg49707645#msg49707645 date=1746978018]
Момичета, има ли някой мнение за София -  Д-р Славимир Лавчев - хирург на гърда в Аджибадем Токуда?
[/quote]
Благодаря! В сайта им пише, че сентинелната биопсия се прави само в Аджибадем Сити Младост, но явно е стара информация.
[/quote]

# 443
Не намирам никакви мнения тук от оперирани жени от него. Във вторник имам час при него, но ми липсват мнения от жени, които е оперирал. А в нета почти няма мнения от оперирани от него.

Да. Дами, с които се запознах, докато избирах хирург за себе си, потвърдиха, че всичко е било по план при техните операции. Защо не си направите консултация с него? Аз, когато избирах, все ми казваха, че ще ‘усетя кой е моят хирург’. Така и стана Simple Smile

quote author=didona666 link=topic=1761322.msg49707645#msg49707645 date=1746978018]
Момичета, има ли някой мнение за София -  Д-р Славимир Лавчев - хирург на гърда в Аджибадем Токуда?
[/quote]
[/quote]

# 444
При мен присъства на операцията д-р Лавчев, като помощник хирург. Много човечно отношение. Докато съм била под упойка, сондата за сентителна биопсия, за която бях заплатила, отказва. Той тръгва към Токуда, за да вземе и да се завърши операцията. Въпреки че по мое настояване, аз имам 15 броя лимфни възли извадени, но исках да разбера дали сентинелният ми е чист. Но това е дълга тема защо така ми се наклониха везните.
Общо взето лошо не мога да кажа за д-р Лавчев.

# 445
Това, че няма мнения от други жени нищо не означава. Аз когато избрах Валентин Иванов, също нямаше много мнения за него. Просто за младите хирурзи е така, още не са натрупали "почитателки".
Гледайте отношението към вас, да не е груб, дали говори и обяснява т.е. да ви възприема като човек, а не поредната бройка на конвейра и дали предлага каквото търсите.
Понякога човек трябва и да рискува, не винаги всичко ще бъде ясно и лесно по време на лечението. Доверете се и на интуицията си.

# 446
  • Варна
didona666, това,че няма мнения за него,не значи,че не е добър.Аз преди години така попаднах при никому неизвестен ортопед във Варна.Направи ми артроскопия на рамо,която тук я прави само той и още един двама във ВМА София.Гледайте какво са специализирали и отношението към вас да е човешко.Успех ви пожелавам в избора и пълно излекуване.

# 447
При мен присъства на операцията д-р Лавчев, като помощник хирург. Много човечно отношение. Докато съм била под упойка, сондата за сентителна биопсия, за която бях заплатила, отказва. Той тръгва към Токуда, за да вземе и да се завърши операцията. Въпреки че по мое настояване, аз имам 15 броя лимфни възли извадени, но исках да разбера дали сентинелният ми е чист. Но това е дълга тема защо така ми се наклониха везните.
Общо взето лошо не мога да кажа за д-р Лавчев.
Той не я ли прави сентинелната биопсия в Токуда, понеже зная, че работи там.
Резултатът от операцията добър ли е?
Олее, 15 броя лимфни възли - имаха ли метастази и какво се оказа от хистологията на сентинелния възел?

# 448
Здравейте, момичета.
Аз приключих с ХТ - на 19ти ще правя ямр. Стискайте палци всичко да е наред. После ще се видя с д-р Митова да назначи операция.
Имате ли препоръки за лъчетерапевт? Засега съм се спряла на Недев в Сити клиник. И апаратурата им била добра. При мен лявата гърда е засегната, така че май са по-ограничени вариантите.
Чудя се и за проследяването после. В Иван Рилски ли да си остана...
За соковете - намерих готов сок от червено цвекло в ДМ. Пише, че е запазен чрез някаква ферментация. Има си вкус точно на червено цвекло. Иначе гледам направо на салата да ям моркови и т.н.
За перуката - при моята сякаш има кукичка, която може да се премести и да се разхлаби. Ще погледна утре.

# 449
didona666, да прави я в Токуда. Реално той беше трети хирург при мен, помощник на пластичната. Но сондата, с която трябваше да работи хирургът, който щеше да ми прави сентителната биопсия, просто е отказала. Не съм наясно защо и как. Дълга и сложна е история с нейното използване. Но д-р Лавчев е намерил начин да помогне адекватно по време на операцията с осигуряването на сонда.
Възлите излязоха чисти, носих ги при трима патолози. Но ми правиха маркирането в Токуда, ден преди операцията. И там професорката от образната диагностика, така ме насоли, че просто звъннах на хирурга и му казах, че искам да ми извади сентителния (при мен излезе само един) и да махне още в съседство, защото психиката ми не издържа. Твърде много мнения взех и едното становище, и другото ми се струваха адекватни и .... бях много зле тогава, ама много зле ... Сега пък изпадам в дупки, точно поради многото ми консултации, мнения, четене ... ,групи, истории ...Та понякога колкото по-малко се информираш, толкова по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт