Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 88

• 33 373
  • 778
  •   1
Отговори
# 465
orange_flower благодаря ти. Не се чака значи много за резултата. Съвсем скоро, че имам яснота какво ще правим.
Аз ще ходя с ММ, така че няма да мисля много пътя. А кога се гледат дали има заразени лимфни възли- на ехограф вижда ли се?

# 466
orange_flower благодаря ти. Не се чака значи много за резултата. Съвсем скоро, че имам яснота какво ще правим.
Аз ще ходя с ММ, така че няма да мисля много пътя. А кога се гледат дали има заразени лимфни възли- на ехограф вижда ли се?
Нещо не разбрах аз. Вие сега ше ходите за биопсията - т.е. диагноза нямате? А в предно мнение казвате че сте си отглеждала нещо друго. Кой постави диагнозата пе става въпрос за нещо лошо. Вие реално диагноза ще имате след биопсията като я видят патолозите. Ако е лошо ще направят допълнителни изследвания - дали е хормоно чуствителен, дали е HER + или -. Едва тогава второ мнение с блокчетата от биопсията, следва образна диагностика (да се види колко е голямо, има ли заразени лимфни възли), после ще ви кажат начина на лечение, и там може да търсите 2ро 3то 5то мнение ако искате при онколози.

# 467
...
Аз пак да измрънкам.... ноктите на ръцете са ми в брутално състояние. Половината пръсти до половината нокътна плочка са побеляли, явно се отлепят, болят ме, имам и някакви червени ивици. Слагам ръкавици при домакинстване. Мъжът ми го натоварих с някои неща, докато се позакрепят. Миналата седмица бях при онколога ми, следствие на доцетаксела каза,че е. Изписа ми Геритамин -вит А+Е да приемам, както и мастноразтворим вит А да мажа с четка локално. Голям отврат, просто нищо не мога да свърша с ръцете си.

не ти ли казаха да си винаги лакирана с тъмен цвят?
слагат ли ти ледени ръкавици и чорапки по време на вливането?

На мен това не само ми запази ноктите, но и бяха в много добро състояние, а иначе обикновено са супер зле

През цялото време на хт бях лакирана с тъмен лак. Тук по предните теми съм чела за това. Ледени ръкавици не са ми давали и не са ми казвали да ползвам. Не знаех. Реално проблемът се получи след последната хт. До тогава ноктите ми бяха доста добре.  И това ще мине, както се казва, но не е приятно.

# 468
Katy, нямам идея как стои въпроса със Золадекса за пациенти, които не са там на диспансер. Иначе на мен там ми го поставяха, но аз бях само 3 месеца на инжекцията и нямам много впечатления.
Ladymillion, на мен от отделението по лъчетерапия ми звъннаха една-две седмици след като занесох документи на регистратурата и минах предварителен преглед при лъчетерапевт. Часовете те ги спазват, но пациентите - невинаги. Бях свидетел как издирваха по телефона пациент, който не може да намери къде да паркира. Отделях си поне по два часа за всеки случай.

# 469
Привет от мен, мили хора, улисах се в ежедневието и в пътуване, сега на един дъх изчетох 10 страници. Съжалявам, че има нови момичета, стискам палци, всичко минава. На мен ми останаха 2 таргетни и пак се боря с ниските левкоцити и креатинин   - според онколога не се храня достатъчно, но аз се храня. Но от 1 м. ми е разстроен стомаха - много неприятно, през април имах ПЕТ чист, но това не ми пречи да се филмирам,  че ми има нещо на корема- започнаха едни мисли да правя ЯМР, както казва Marsian - лечението минава, но притесненията остават.          Лъчетерапия правих в Сити при док.Недев с контролирано дишане, доволна съм, но през цялото време се мажех с Lamiderm.                                  Преди месец хвърлих перуката, най- голямата ми радост, но сега друга " драма'. Принципно бях скрита брюнетка с годините станала блондинка, но безамонячната боя сега не хваща, сега съм сива, явно ще е трудно, но това е без  значение.

# 470
Vinci, от химия и лъче се разбутва стомаха.
Спри за седмица, две, три- плодове, салати всякакви, млечни. Вземи си пробиотик. Аз купувам обикновен. Ако до седмица- две- месец не се нормализираш, тогава се филмирай.

# 471
Благодаря, DZ Hug

# 472
  • Sofia
Calm, благодаря ти! Всъщност мога и да мина направо да попитам в болницата.

# 473
  • София
Момичета а ползвахте ли разни лосиони за растеж на косата и миглите ?Аз съм след 3 химия,косата ми падна след първата и съм с перука-нямам драма ,но за миглите си взех бонилаш серум,уж ако падат да подхранвам и да растат по-бързо...Веждите и те са ми оредяли,ама тях няма с какво да мажа,та се чуех дали има смисъл да мажа косата с нещо за растеж преди да съм свършила химията.Аз съм на карбоплатина само в момента,защото след първата комбинирана паклитаксел и карбоплатина развих ужасна реакция към паклитаксела.Та помагахте ли си с нещо за растежа на косатата?

# 474
Vinci, от химия и лъче се разбутва стомаха.
Спри за седмица, две, три- плодове, салати всякакви, млечни. Вземи си пробиотик. Аз купувам обикновен. Ако до седмица- две- месец не се нормализираш, тогава се филмирай.

Аз от години пия само този пробиотик, при нужда, даже и в момента го пия. Държа го в хладилника, иначе се разваля, защото е от живи пробиотици. В началото хвърлих 1 - 2 наполовина неизползвани малко по - дълго време опаковки. Споделих с една аптекарка и тя ми каза, че трябва да се държи в хладилник.

Попаднах на това много интересно интервю с д-р Мариела Василева. Много компетентна и в час с всички световни методи за превенция и лечение на рака е този млад лекар.

https://zdrave.to/pitay-spetsialista/d-r-mariela-vasileva-slavev … ne-samo-za-zenite

# 475
didona666, държа го до леглото ми и не съм имала такъв проблем. Обичам да ям плодове и зеленчуци, и редовно го пия😅
Ще наблюдавам!

# 476
Момичета (и момче), да се оплача и аз, че треска ме тресе от страх. Някак не ми се искаше да го пиша, аз така обичам да си заривам главата в пясъка и да се надявам че проблемите ще отминат от само себе си, ама не става така.
От няколко месеца ме наболява гърлото при преглъщане, започна след един грип, но не отмина заедно с болестта. След това почна и едно много странно и неприятно стягане на гърлото, особено като легна по гръб или се наведа. Не е болка, а точно стягане чак до ушите.
Четох диагнози, леле майко, всичките по-страшни и от рака. Спрях да чета.
Естествено, най-първата ми мисъл е, че имам или розсейки в гърлото/лимфните възли или съвсем отделеп рак на щитовидната жлеза или гърлото.
Утре се прибираме за няколко седмици и ще търся УНГ и ендокринолог. Освен това на 2 юни имам назначен диспансерен преглед и скенер в Надежда, ще говоря и с проф. Щерев.
И така, сън не ме хваща да мисля сценарии, кой от кой по-лош и страшен. Scream 
Айде, оплаках се и аз, мерси че ме изчетохте и изтърпяхте. HugHeart

# 477
  • Северозапада
Opossum, при мен, в следствие на имунотерапията, се появи проблем с щитовидната жлеза. ТСХ при норма до 5 беше 125 и имах симптоми, подобни на тези, които описваш - стягане в гърлото, усещане за нещо заседнало, понякога имах чувството, че така ме е стегнало, че не мога да дишам. Ендокринолог ми предписа хормони и с времето симптомите изчезнаха.
Аз си чакам ПЕТ скенера и ви чета. Не се включвам в последните дискусии, защото не мога да бъда полезна.
На новите момичета искам да пожелая леко преминаване през лечението и пълен отговор.

# 478
Опосумче, имах подобни симптоми. Оказа се възпаление на щитовидната. Е, намериха ми и  два възела. Правих биопсия- всичко е наред.
Но симптомите бяха от възпалението!

# 479
Danielad, по време на химиотерапията с доцетаксел и карбоплатина започна да ми расте коса, но тънка, бебешка. Месец след последната химия се подстригах 0-1 номер и за 6 месеца имам около 5-6 см.коса,  моята принципно не расте, но сега е много гъста - много повече от преди. Използвам какво ли не - хининова вода,  шампоани и маски/ слагам снимки/, мажа с рициново масло, правя маска от желтък, 1 л.мед, кокосово масло и каквото друго масло имам бадимово, геритамин и др., така стоях към 2-3  часа с шапка, правих и обливка с отвара от розмарин, толкова много ме дразнеше перуката, че вложих много старание, въпреки това не расте много. Веждите се възстановиха, но миглите още не - въпреки, че и тях мажа.            Opossumche, възможно е да е възпаление от грипа, надявам се всичко да е наред. От преди диагнозата имам 2 възела на щитовидната жлеза, които следя. Последно бях на ендокринолог преди химиотерапията, сега ще ходя, чудя се дали химията им е повлияла.

Общи условия

Активация на акаунт