Съфорумки с намален слух -2

• 4 222
  • 115
  •   1
Отговори
  • Карлово
Старата тема

Да продължим да си помагаме за деликатния проблем споделяйки опит и съвети.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 21:01 от ДамаТрефа

# 1
В офиса във Варна ходя при Геновева, имаме си приказка с нея и все пак явно няма как да ми издейства апарати за проба. Края на февруари бях при нея и каза, че ще ми звънне, още нямам обаждане..явно няма как да стане.
А пак казвам, за първи път ще слагам апарати и не мога да си купя без да пробвам. А да ходя до София всяка седмица в продължение на поне два месеца примерно, нямам възможност.

Аз тествам от месец и половина някъде и мислех, че се бавя, смятах че ще избера по-бързо и че ще усетя уау ефект веднага, но нищо не ми е съвсем ок.
С Фонак всички звуци са ми прекалено силни, а консултантката каза, че не може да ги намали повече.
С Отикон все имам някакво бръмчене..
Направо се отчайвам.. Имам чувството, че ще ме върнат в някои от офисите, ако отида втори път да пробвам апарати, така ме гледат все едно трябва да съм избрала за толкова време..

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 14:25 от La Sonrisa

# 2
  • Карлово
С Фонак всички звуци са ми прекалено силни, а консултантката каза, че не може да ги намали повече.
Всъщност кое ти е силно паразитните звуци ли, шум или говора?

# 3
Говорът ми е силен, особено на по-нечуващото ухо е много неприятно.

# 4
  • Добрич
Дори, когато се намали звука на ниска степен, така ли?

# 5
  • Карлово
Говорът ми е силен, особено на по-нечуващото ухо е много неприятно.
Според мене е така, понеже то, по-нечуващото ухо, е свикнало с тишина. Спомням си при моята операция от отосклероза, други жени след операцията се оплакваха от силните звуци, дори стъпките в коридора на отделението им пречеха, но постепенно нещата се нареждат. За това смятам, че трябва на всяка цена да пробваш, разносищ, апаратчетата, на които си се спряла.
Да попитам, ако човек носи едно апаратче, може ли да си го сменя, на което ухо си иска?

# 6
  • Sofia
Да попитам, ако човек носи едно апаратче, може ли да си го сменя, на което ухо си иска?

Не може. Поне RIC апаратите, но предполагам, че и тези вътре в ухото също са ляв/десен. Накрайникът е с извивката за съответана посока, а насторйката на апарата - за съответното ухо. Аз веднъж пробвах да разменя кабелчетата с рисийвърите, за да проверя дали един проблем беше от апарата или рисийвъра. Нищо не стана, само счупих една миниатюрна пантичка, което после ми костваша цяла нова "кутия" (външата обвивка) на апарата.

Благодаря за темата! Да я изпълним с положителни и полезни публикации!

# 7
  • Добрич
Апаратът се настройва със специализиран софтуер по аудиограмата за съответното ухо. Това се прави в офиса  на фирмата.

Едва ли двете уши имат идентична слухозагуба за отделните честоти, че апаратът  да може да се ползва и от двете уши

# 8
Да, при намален звук пак е неприятно силно (при модел Phonak Audéo Sphere, исках да пробвам нещо уж много хубаво, но не останах впечатлена).
Само на Фонак Крос системата ми беше ок май- един сл.апарат и един усилвател на слабо чуващото ухо.
Но казват, че два сл.апарата е "по-здравословно" щом ушите все пак чуват.
Тези два на Фонак съм пробвала.

Съгласна съм, че трябва време на адаптация и е нещо ново и странно за ухото.
Просто за 5-7 дни няма как да ги тествам във всяка среда едва ли не, примерно семейно събиране, ресторант, кола, с приятели с разл.гласове, транспорт, магазини, аптеки с маски и т.н.

Вие как си избрахте апаратите, тествахте ли ги в различна среда, комуникирахте ли умишлено с много хора да видите как се чувствате?
Защото моето ежедневие в момента е предимно вкъщи (майчински съм), разговори с мъжа ми и семейството. Но тепърва предстои все пак да работя и т.н.

Апаратът се носи само на ухото, за което е настроен, доколкото аз знам.

# 9
La Sonrisa,
точно за да избера възможно най-подходящото което ще ми върши работа, съм в проба вече 1 година, мисля, че го написах предходната тема.
Задължително избирах период, в който имам поне 2 събития, за които ми е важно да чувам. Работна среща с повечко хора, театър, ресторант/гости (ако сме повече от 6 човека иначе съм си ок), в кола, като  на задната седалка има човек, който ми говори. Общо взето е това.
Само вкъщи не знам дали ще успееш реално да прецениш, кое ще ти е от полза.
Ето идват празници, ако се събирате с повече хора или пък ходите на театър/кино. Най добрия тест е точно театър и кино с български филм - аз нищо не разбирам какво приказват във филмите. На театър ако съм 2ри 3ти ред все ще разбера. Също вкъщи телевизор.

# 10
Gigi, съгласна съм с всичко, стараех се максимално да ги тествам навсякъде, не ги носих само в нас.
Например само едни успях да тествам на театър.
Не ми хрумна да взимам за проба, когато имам повече събития в една седмица, защото едни след други ги дават моделите в офисите, все едно трябва да има пауза между пробването, а не знам дават ли. Ще го имам предвид, мерси.
Филмите и бг предавания са ми също норма, без апарати/субтитри е немислимо. Но с нито едни апарати не чувам добре ТВ, вероятно покупка на отделен приемник ще е там..
Колкото време ни е нужно, толкова, важното е да има смисъл накрая!

# 11
За ТВ не се притеснявай и аз не съм много ОК там, с който и да е апарат. Но пак е по-добре от преди.
Да, приемника е добро решение, но аз не виждам как ще го изтипосам насред залата когато имам среща.

# 12
Момичета за Гр.Варна от кой УНГ сте доволни, който наистина да разбира от загуба на слух.

# 13
Момичета за Гр.Варна от кой УНГ сте доволни, който наистина да разбира от загуба на слух.
Вижте отзиви за проф.Сапунджиев

# 14
  • София
Здравейте, дами!
Първо се извинявам, че така нахлувам в темата директно с въпрос.
Майка ми, на 79 г, след влошен синузит тази зима получи драстично намаление на слуха. И преди не чуваше идеално, но не беше толкова зле и все отлагаше преглед. Посети лекар, направиха се замервания. На едното ухо има загуба 70%, на на другото - 50%.
Сложи апарат чета на Ototon преди две седмици, като вчера е ходила за настройка. Обявили са й цена от 3600 лв за вид без батерии, със зарядно.
Ясно ми е, че са по-съвременни и удобни. Въпросът ми е тези с батериите толкова ли са по-лоши, както са ги представили във фирмата? Или целта е да се продава новото и скъпото?
Към коя друга марка бихте ме насочили?
Сърдечно благодаря! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт