За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 798
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Честит Гергьовден!
Навсякъде се борим с дракони!

# 481
  • Русе
Елза, линк-а с обяснението ми излиза "блокиран". Едно резюме ще можеш ли да направиш?
Св.Георги уби Дракона, който май е в червено...Кого си представяте в неговата роля? Joy
Честит празник на всички празнуващи! Казват, че "името придавало тоналност на своя притежател". Нека то да Ви носи здраве и късмет!

# 482
  • София
Елза, линк-а с обяснението ми излиза "блокиран". Едно резюме ще можеш ли да направиш?

Редактирах го, че нещо май не съм го сложила като хората от телефона.

Обяснява, че понякога много се виждала разликата между младие актьори, които са избрани повече заради вида си и тези, които са учили актьорско майсторство (в Китай има много хора, които мрънкат за младите "идол" актьори). Нямало толкова емоционално предаване на репликите, имало проблем с интонацията и произношението (което - нали уж заради това не ползват винаги оригиналните им гласове в дублажа). Тук дава за пример Guardians Of The Dafeng.  
Понякога в сериалите граматиката била толкова лоша и пълна с грешки, че не ставали за гледане - тук дава Princess Royal.
И за съвременните, че понякога имало нереалистични неща, които дразнели хората. Дава пример с някакви сцени от Such A Good Love, където в реалния живот щяла да се появи полицията.

# 483
За Heavens Official's пиша последно и приключвам. Горките фенове. Ако Хуа Ченг верно е Линхъ, можеха да изберат актьор, който ще му пасва. А не това недоразумение от предната страница.  Както и да е де, аз няма да се ядосвам, понеже това няма на го гледам. Явно ще бъде поредната звездна роля в каталога на Линхъ

Честит почивен ден, момичета, и честит имен ден на именниците! Аз понеже нищо не празнувам днес и само мързелувам, съм в компанията на любимия AoRuipeng -човекът,който винаги ме кара да се усмихвам.

# 484
  • България
Китайците и тяхното лицемерие.
Уж много морални, уж гейщината забранена, а Heavens Official's е поредната гейска история, която ще пуснат на екран.
Докато гледах Perfect Match (2025) си казах, че и пет минути няма да оцелея в обществото им.
Преди това бях решила, че за около пет дни мога да остана жива.
Интриги, лицемерие, ужас, надявам се, че всичко е твърде пресилено.

# 485
  • София
Те няма и да го пуснат, но не, защото е по книгата. В сериалите няма нищо от БЛ от оригиналните истории, които, като се махне романтичната история, са си доста интересни фентъзита. А и е сниман отдавна вече - преди да забранят сериали правени по такива книги. Тогава май още не е бил толкова известен той.

Скрит текст:
А китайците са наистина лицемерни, ама всъщност е обратното - в обществото имат колкото искате лгбт, по улиците се виждат двойки, имат клубове, имат даже вратичка в закона, която да ползват еднополовите двойки, за да живеят официално на семейни начала и да имат права към другия, а в шоубознеса не дават да се споменава нищо и заради това страдат сериали, които имат интересни истории. И тук пак повтарям - не говоря за оригиналните истории с романтиката, а за самата история. Много интересни фентъзита са, с много добре изграден свят.

# 486
След малко почва Spring of Youth, но първо ще си изгледам страхотиите, преди да видя него.

На мястото където живея е лято и е адската жега, но днес видях водни лилии.

# 487
Малко в страни от нашата тема, но много се озадачих. Лиса, Джени и Роуз. Как се сриват институции като мет гала. Дали в един важен кабинет ще приемат Лиса в това официално костюмче? Мисля, че да. Наивно смятах, че тази мода на "пеещите гащи" е приключила...

# 488
  • София
victoria, май по-скоро се завъртя модният цикъл и се появи пак модата, Но и на МЕТ галата всеки се опитва да изглежда възмоно най-екстравагантно. Даже те направо си изглеждат нормално.

Какво открих (отново, защото са ми го казвали и преди, но съм го забравила) днес за китайците - бракът за тях е просто договор и грам не се замислят за неща като изневяра - за тях това не се приема като нещо неморално. Само че ми стана интересно и искам да се разровя дали само мъжете мислят така, или и жените искат/могат да имат връзки извън брака без проблем.

# 489
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/636489772080750
Пожелах си...и ето, Юнси с леко небрежна прическа, не виждам грим и е сърдечно усмихнат, без поза. Blush
Не знам колко може да е "модерно" да си по гащи, ако ще и да са с марка Вуитон. Луда работа!

# 490
  • София
https://www.facebook.com/reel/636489772080750
Пожелах си...и ето, Юнси с леко небрежна прическа, не виждам грим и е сърдечно усмихнат, без поза. Blush
Не знам колко може да е "модерно" да си по гащи, ако ще и да са с марка Вуитон. Луда работа!

Ох, ми хубав си е. Аз му гледах преди влоговете на студиото и бяха много забавни и там също беше без грим (или поне само с минимален) и беше толкова сладък.

# 491
Spring of Youth
Все още не осъзнавам напълно какво ме накара да пробвам този сериал. Аз не харесвам любовни триъгълници и ги избягвам. По вероятно е да гледам медицински сериал (което принципно никога не се случва) от колкото любовна геометрична фигура. Първият епизод не беше добър, но не беше и лош. Просто беше стандартно клише и вероятно на някой ще му хареса, но просто не е моето нещо.

Правих този тест в МЛД и ми се падна това и да, това е някак вярно за мен.
Скрит текст:
You tend to go with the flow. You'll go months watching the most simple dramas and then other months with dramas that have higher attention rates and bingewatching. You love the fast pace but you do just as well with the slow pace too.
Дааа, мога да се справя с бавното темпо, стига да не е бавно като костенурка вървяща по нанагорнище. 🐢

П.п.Премиерата на „Squid Game Season 3“ ще бъде на 27 юни  тази година.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 07:57 от Tuon

# 492
  • София
Щеше да е добре да знам повече от три сериала от теста, щото хич не ми позна. Smile

Точно се включвах да пиша и аз за датата на Squid Game.

Мисля, че по някое време обсъждахме конкубинките тук, но покрай една случка в реалния живот, седнах да потърся как работи китайското общество откъм връзки и извънбрачни такива и попаднах на една статия, която може да е интересна за някои: https://www.visapourlimage.com/en/festival/exhibitions/chine-le- … ur-des-concubines. Не знаех, че чак 49-та е забранена официално практиката.

А тук има много интересно проучване за изневярата и извънбрачните връзки в Китай: https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/2057150X221108574.

Хем знам, че сериалите от някои страни изобщо не показват реалността заради цензурата и изкривените представи на управляващите, хем още ми е трудно да го осъзная на моменти, защото в много от западните продукции на страни, с чиято култура и общество съм запозната, ми се е случвало да казвам "Това си е точно така" или пък "Точно като по филмите е". При китайците е отчайващо и да ви кажа, понякога съжалявам, че се запознавам с реалността там.

# 493
Мисля, че по някое време обсъждахме конкубинките тук, но покрай една случка в реалния живот, седнах да потърся как работи китайското общество откъм връзки и извънбрачни такива и попаднах на една статия, която може да е интересна за някои: https://www.visapourlimage.com/en/festival/exhibitions/chine-le- … ur-des-concubines. Не знаех, че чак 49-та е забранена официално практиката.

Тази тема съм я проучвала преди, защото ми е интересна и на мен като жена, доста неприятна. Доколкото помня, новата комунистическа власт приема нов семеен закон от 1949 година, в който се забранява всякакъв вид полигамия. С този закон се опитват да премахнат т.нар. сватовници и да насърчат хората сами да вземат решения за брака си, забраняват т.нар. деца-булки, криминализират проституцията. Естествено, процеса е много труден, защото тези практики са многовековни и за изкореняването им ПМ явно е положила доста усилия. Приемат още няколко поправки на семейния закон през годините, с които регулират развода и правото на жената сама да реши да прекрати брака. На мен ми е особено интересно, но никъде не успях да намеря информация как точно на практика са приложили тези нови закони. Например, в заварено положение един мъж, женен за една жена и отделно имащ десетина наложници - какво се е случило с тях, продължават ли да бъдат "семейство" или се е наложило да се раздели с наложниците? Какво се случва с наложниците обаче, при положение, че вече са били в подобен "брак" и могат ли те да се омъжат отново? По закон явно могат, но общественото мнение, предполагам, не би допуснало това. Изобщо...бъркотия си е било, сигурно доста тежко и трудно за много жени.

Накрая пускам малко униформи от републиканската ера. На кой му стои най-добре?

# 494
  • София
Vanilla, смотаното е, че това продължава, въпреки че е “незаконно”. Другото е, че явно за мъжете не е никакъв проблем да си искат извънбрачна връзка (стандартната, не като наложница), въпреки че са в брак. Дори не крият, че са женени. Директно си обясняват как бракът нямал нищо общо.

Скрит текст:
Случи ми се няколко пъти вече и все още съм потресена. Бих разбрала тези, които се опитват да се набутат в брак с мен, но тези за изневяра не мога да си ги обясня. Толкова ли смятат чужденките за “лесни” или си се държат така и с китайките. Като се успокоя, ще потърся някакво инфо

За униформите съм пристрастна, защото чакам да пуснат снимки от костюмите на новия сериал на Xiao Zhan. Тогава ще мога да давам мнение. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт