За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 665
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Лиса, "Белия лотус", 2025, ако трябва да е една.
Но всъщност всичките ги харесвам.

# 676
# 677
Тя е тайландка.

# 678
  • вятърничава
Тя е тайландка.
JoyJoyJoy
Точно ти ли имаш против тайците?

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 15:07 от bb6

# 679
  • София
Искам официално да се оплача от Legend Of Zang Hai!
Първо, вчера реших, че най-лошият герой е тази риза, защото… кому беше нужно изобщо да я има в тая сцена!:

Второ, днес ме застрелват с тая петъчна поза, та чак ми потекоха лигите…:

…И точно ЕДНА минута след този кадър ревах в продължение на 10 минути.

Режисьор и сценарист нямат никаква милост! Нон-стоп съм на емоционални тръни.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 15:59 от ElzaFB

# 680
Ако толкова се плаче няма да го гледам.
Каквато съм ревла ще трябва да поръчам един тон салфетки.

# 681
  • София
Ако толкова се плаче няма да го гледам.
Каквато съм ревла ще трябва да поръчам един тон салфетки.

От 9 епизода, съм си поревала някои сцени от 3 досега. Ама те повечето са...не знам...като изключим първия, на другите може и да не реве човек. Въпреки че на мен ми действа, а хем по принцип трудно пускам сълзи. И то не е да кажеш само да са тъжни сцените, повечето са едни такива - хем ти е тъжно, хем ти е с надежда. Бе, "гаден" сценарий - играят точно по правилните струни.

# 682
Тя е тайландка.
И Дилраба е уйгур. Много ще си затрудним задачата така. А и ми прилича на дребно заяждане Дадох си предложението- ако искате го отчетете…
За да не е само троснат пост- в скрития текст ще видите малко инфо , което е доста тъжно.
Скрит текст:
Южна Корея играе значителна роля във Виетнамската война, като е една от най-големите съюзнически сили, подкрепящи Съединените щати след самите тях.
Основни факти:

Период на участие: 1964–1973 г.

Брой войници: Около 312 000 южнокорейски войници са изпратени във Виетнам през този период. Заплащали са им по 30 цатски долара на месец при положение, че в самата Южна Корея е била такава бедност, че са получавали по 1-1.5 долара.

Политически контекст: Южна Корея се включва във войната по искане на САЩ. Участието ѝ е свързано със стратегическо партньорство със САЩ, включително икономическа и военна помощ в замяна.

Основни части: Най-значимите формирования включват:

„Бяла конница“ (White Horse Division)

„Тигър“ дивизия (Tiger Division)

Морската пехота (Blue Dragon Unit)

Роля и дейности:

Южнокорейските сили участват главно в антипартизански операции, защита на територии и прочистване на райони от Виетконг.

Те са известни с висока дисциплина и брутална ефективност, но също така са обвинявани в извършване на военни престъпления, включително масови убийства на цивилни (напр. инцидентите в селата Фу Кат и Хамги).

Последствия:

Участието на Южна Корея в конфликта води до засилване на икономическото ѝ развитие, благодарение на американската помощ.

Войната има дълбоки социални и морални последици в Южна Корея, особено сред ветераните.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 16:18 от victoria vassileva

# 683
препоръчайте трилър, криминален, психологически?
изгледах Doubt (2024), докато влача Love of the Divine Tree (2025) ... и двата са кофти за мен ...

# 684
Тя е тайландка.
И Дилраба е уйгур.
Ама уйгурите са етнически народ които населяват северозападен Китай, но по паспорт и държавна принадлежност са китайски граждани и са едно от 55-те признати от ПМ етноси в Китай, въпреки това, което се случва с тях в момента.
На мен ми е труд пост свързан с уйгурите 😕 и съм внимателна по темата.
В никакъв случай не е заяждане🤗, а уточнение, защото няма никакъв смисъл от подобно нещо.Събрали сме тук, за да се забавляваме и да научаваме нови неща.

ElzaFB,точно тези са най-ревливи.На мен ми е нужно много малко и започвам със сълзите. Ще изчакам да го изгледаш, за да знам края.

s0-00snow, пробвай Todome no Kiss

# 685
  • Русе
Поемам си дъх между напрегнатите моменти...
https://www.facebook.com/reel/1048301373839977

# 686
  • София

ElzaFB,точно тези са най-ревливи.На мен ми е нужно много малко и започвам със сълзите. Ще изчакам да го изгледаш, за да знам края.

Изчакай, защото в последния пуснат епизод вече започнаха да мислят как ще живеят спокойно като приключи всичко, което в който и да е китайски сериал НЕ води до нищо добро. А и както не е по новела и никой не знае какво са измислили... Въпреки че аз не очаквам да е добър край.  Прекалено е сериозен до момента, за да е с хубав край.
Само не знам какво е направил Xiao Zhan със себе си и играта си, но след The Untamed това е единствената му роля, която ме докарва до рев толкова бързо едва ли не при всяка мимика. (Изключвам, че чак на 3-то гледане на Legend Of Condor Heroes спрях да рева на сцената с погребението на майката - там който и да актьор щеше да ме докара до сълзи).

В нета го сравняват с Nirvana In Fire, но не съм го гледала.
Сериалът е нещо като prequel на The Lost Tomb и Time Riders, но от тях не може да се измъкне нищо за Zang Hai.

# 687
Ама уйгурите са етнически народ които населяват северозападен Китай, но по паспорт и държавна принадлежност са китайски граждани и са едно от 55-те признати от ПМ етноси в Китай, въпреки това, което се случва с тях в момента.
Скрит текст:
Уйгурите са "Национално малцинство". Което обаче не ги прави задължително "граждани на Китай с паспорт". Само ок.15% от китайците изобщо имат паспорт. Има над 20 млн. души без право на регистрация като граждани изобщо по различни причини, в т.ч. геноцид. Тяхната система на регистър и гражданство силно се различава от познатата нам. Това не означава, че Дилраба няма гражданство на Китай, а вероятно си има и паспорт, защото пътува в чужбина.
И да - Лиса е запазила тайландското си гражданство и се гордее с него. Но отново смятам, че подобни забележки, като тази, че Лиса е от Тайланд са дребно заяждане. Идеята за актрисите с красота  не са подобни спорове и забележки. Моля да не отчитате моите предложения в анкетата.

# 688
# 689
Вики,наистина не съм целяла да се заяждам. Приеми, че българският ми е кофти (така е) и не умея да се изразявам правилно (това е така), дори понякога половинката ми превежда какво точно означават някои изрази. Все още се потрисам като каже “искам още много малко от нещоситам”.??? Много или малко иска? Та…всичко е от моето не знание.Тук сме, за да се забавляваме, а не да се караме.

Ето Гоблин. Става ли? За да не си лягаме сърдити за глупости.

Общи условия

Активация на акаунт