За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 697
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • пак на Рив Гош
Наваксах с имугито и видях розовите обувки. Определено не си заслужават цената, ама както гласи френската поговорка "Който обича, не брои", та и влюбеното имуги така Joy - от Дракон с торнадо стана едно пухкаво зайче.

Вече сме на 44та страница, може да започвате с номинациите за корейски и китайски актриси (за красота). До 3 номинации на човек във всяка категория, ако искате може да сложите и снимки (ако ли не, аз ще потърся). Тъкмо да изпишем темата до уикенда и ще мога да пусна новата.
А аз отивам да нагледам ханбока на И Дже Ук.
но да си призная и аз не не харесвам Jung Ga Ram. Рядко ми се случва физически да ми е неприятен толкова нормално изглеждащ актьор. Като актьорски изяви също не ми допада, но не съм го гледала много.
И при мен е така - има нещо в него, което ме дразни на органично ниво, още откакто го гледахме с щерката в Love Alarm. Оттогава му лепнахме и прозвището "Подстрижка на паница". Следващите му участия не ме вдъхновиха допълнително.

# 661
  • София
Legend of Zang Hai - след 6 епизода много стискам палци да не го окепазят по-натам, защото изглежда страхотен сериал. За момента ме държи под напрежение - дори не превъртам и нямам търпение да пуснат следващите епизоди - поглъщам всичко на един дъх.  Визуално не мога да кажа нищо - всичко е красиво и изпипано до малките детайли (само някои сцени са толкова тъмни, че не стават за гледане през деня).

Кастът е много добре подбран до момента. Лошите са отвратително противни, младите актьори се справят блестящо. Даже децата актьори бяха много добри.

Сяо Джан май този път си е нацелил ролята. Като изключа The Untamed, в другите му роли (които съм гледала - точно 3) все нещо ми липсваше и ми седеше изкуствено, тук не мога да се оплача до момента. Явно се потвърждава мнението ми, че му отиват роли, в които може да покаже и “лоша” страна - доста естествено му се получава. И бая е възмъжал - чертите на лицето му са се изострили, натрупал е мускули и изглежда наистина добре. Е, за 20 годишен надали минава, но ще им го простя.

След епизод 1 не са ми трябвали пак кърпички, но очаквам скоро да се промени.

# 662
Статия и красиви снимки на остров Чеджу. И още една от същото списание.
Споменават този сериал - When Life Gives You Tangerines. сигурно сте коментирали, но чак сега обръщам внимание как е точното заглавие на сериала. Почти като с лимоните и лимонадата, но аз предпочитам тази версия - Ако животът ти поднесе лимон, попитай за сол и текила.

Гледах The Match след всичките чудесни отзиви, които написахте.
Дори след като преди време гледах Hikaru no Go . Дори след четенето на Момичето, което играеше Го на Шан Са. Дори след този филм  Blush все още нищо не разбирам от Го. Хубавото е, че няма значение. Психологическото значение на конфликта между възрастния майстор и младия му ученик е фантастично.

# 663
  • пак на Рив Гош
Ще взема и аз да изгледам The Match, след всички похвали за него. Въпреки, че също нищо не разбирам от го (дори и след сериала Go Into Your Heart (2021) Joy)

Tuon, благодаря за статията и снимките от Чеджу! Hug
Тъкмо вчера в една друга тема писах за преводите на заглавията на сериалите, които бях гледала в едно видео в Ютуб. Доколкото бях чела, оригиналното заглавие на корейски е на диалект от остров Чеджу, и е израз от типа "СпрАви се добре!" (You have done well/You have worked hard). На английски е заигравка с израза за лимоните и лимонадата, но ми харесва, че са го направили с мандарини, за да се запази връзката с остров Чеджу (който е известен с продукцията на мандарини до степен, че в местния Старбъкс има меню с мандарини, което не не среща никъде другаде). На френски заглавието пък беше преведено като "Животът ще донесе своите плодове" Grinning.

# 664
  • София
Хайде, сериалът с Луо Юнси си има официално английско заглавие:

Сега чакаме дата. Sad

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 15:25 от ElzaFB

# 665
https://fb.watch/zI45CH1s2k/?
Еволюцията на Китай

# 666
  • София
Рефлексите на Дилън:https://www.tiktok.com/@meldha190/video/7504904337366273285

victoria, много интересно клипче, разбрах, че някои епохи съм ги забравила по години, а хем съм ги учила едно време.

От много отдавна не ми се беше случвало да искам да превъртя сериал не, защото ми е скучно, а защото нямам търпение (и нерви) да разбера какво ще стане. Дано задържат нивото наистина...направо ме е страх вече. Grinning

За класацията: Bai Lu, Cheng Xiao, Meng Ziyi

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 14:23 от ElzaFB

# 667
  • пак на Рив Гош
Понаместиха ми се някои китайски епохи Joy

На мен днес ми попадна това в обедната почивка, за намаляващото количество снимки на китайски сериали и филми от година насам (да се приема с много голяма щипка здравословен скептицизъм, понеже е американски канал, коментиращ съдържание от Китай!)
https://youtu.be/nC85GqMFQVY?si=1ycrVZIuB9e93MUN

# 668
  • София
Малко странна информация - да броят дните, в които актьор не снима. Специално за известните надали някъде по света има който и да е известен актьор със 100% дневна заетост.

1. Снимките на сериали и филми са трудни и актьорите имат нужда от почивка. Да работиш 4 месеца без нормирано работно време не става без почивка. И при главните актьори се забелязва повече, защото те имат по-големи роли и по-голямо натоварване, съответно е нормално да имат участия в по-малко сериали/филми от поддържащи или епизодични актьори.

2. Те са по-скъпи и трудно могат да си ги позволят всички.

3. Много от тях се занимават и с друго освен снимки на сериали.

Ей го - Ибо са го дали с 320 дена без снимки, а той през това време изкара две документални поредици.

Но, иначе са прави - от миналата година (може би и по-миналата) има криза в индустрията в Китай.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 15:53 от ElzaFB

# 669
  • Русе
Някой започна ли новия сериал със Сон Уейлон "Youthful glory"? Не ми стана ясно как така ГГ-ня хем е дъщеря на Мин, хем не са й родители...Освен ако...ще ви сложа в спойлер извадка за някои китайски характеристики.
Скрит текст:
Броят на съпругите и наложниците
Беше предимно за секса. Числото три, според китайската нумерология, означавало силен мъжки потенциал, числото девет го утроило, а 27 приближава човека до боговете. Въз основа на това в системата се подрежда колко жени трябва да има владетелката. На императора е предписана една първа съпруга, три първокласни жени, девет второкласни жени, 27 третокласни жени и 81 наложница. Първата съпруга правила любов със съпруга си само веднъж месечно, но имала право на неговата сперма, на неговия ян. Императорът най-често използвал наложници за утех. Съпруги от други ранове заемаха междинната позиция. За да контролират спазването на графика за посещения на жените, те наеха нови ши. При наемане на работа е трябвало да демонстрират отлични познания за лунния календар.
Периодична таблица на афродизиаците
По отношение на разработването на стимулиращи инструменти китайската култура е най-изобретателна. Има хиляди имена на еротични доставки, всяко от които има свое предназначение. Но могат да се подчертаят две ключови задачи: да направи мъжа поносим в леглото, а жената да изведе до върха на удоволствието. Най-популярните съставки за доставки са кафяво, канела, корен от женшен, кедрови ядки, водорасли, бор, въ Китайците също са използвали животински черен дроб, урина, бичи рога.
/част от украинска статия за Дорама/
....................
Бързам да се поправя: стигнах до момент, в който родният баща на ГГ-ня я пита: "А твоят, така наречен баща знае ли?" Което ме води към осиновяването й. Гледала съм, че това е практика за Китай.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 17:56 от winona

# 670
# 671
Готова съм с актрисите.
Говорим само за акрасота,нали?

Китай
Скрит текст:
Zhao Jin Mai

Zhang Miao Yi

Dilraba Dilmurat

Корея
Скрит текст:
Nana/Im Jin Ah

Kim Tae Ri

Jin Ki Joo

# 672
Моите актриси, но не съм сигурна, че съм обективна при жените да разгранича красотата от таланта.

За Китай
Луси, Бай ЛУ, Яндзъ
Скрит текст:

За Корея
Конг, Блек Пинк, Ким Ю Чонг (My demon)
Скрит текст:

# 673
  • България
Моите красавици.
Китай
Bai Lu, Baby Zhang, Meng Zi Yi

Корея