За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 665
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
  • България
Почерпете се с поредните.

Joy

# 46
Честито на рожденничката Дани!   Жива, здрава и много щастлива!  Пожелавам ви да можете да отидете, където искате да отидете Birthday

Честито повишение на Дани и Елза!   С пожелание със здраве да си харчите парите

Да, личи си, че е артистичен.   За Wonderful world също 2в1 го препоръча, като най-добрия му, но и на мен ми се струва тежък.   
Младежът се води като идеален красавец, според корейските естетически критерии. Освен певец и актьор, той е и рекламно лице на доста от известните луксозни марки, наскоро имаше кампания на бижутата на Chaumet, заедно с IU.
Wonderful World[/url], за който има много добри отзиви, но сюжетът е по-тежък (и затова не съм го гледала).

Rududu, това толкова ли е страшно за гледане, колкото звучи.   
Ей, на мен този Ча ми изглежда някакъв образ, като зевзек такъв, мислех си, че може в нещо по-весело да се е снимал - а той, хоръри, ужаси, трилъри. 
Prinx,сериалът Island (2022) с хубавия Ча по отзиви е с добро негово актьорско присъствие,но не съм го гледала, определян е като трилър с мистика и ужаси и хубавецът е свещеник екзорсист,който се бори с призраци и демони.

# 47
Поздравления за повишенията на всички!
Току- що догледах "Мандарините". Накрая дори малко се просълзих. Трогателно са изградили сюжета. Актьорите се справят отлично. Но има известна тъга. Хубав ден ви желая!

# 48
  • София
Simple Smile Благодаря ви!

The Glory направо го поглъщам като топъл хляб- вече съм на 19-ти епизод. Змей Горянски, разбрах вече какво имаше предвид за бащата! Но факт, че от 10-11 серия натам пакетчето с кърпички си е постоянно до мен. Все още не ми е тежък сериал, но е много емоционален.

Следвам няколко страници за с-драми във фейса и без да искам си спойлнах някои последващи моменти, но пък вместо да ме откаже, ме заинтригува още повече как и защо се е стигнало до тях.

# 49
  • пак на Рив Гош
Elza, и от мен честито повишение! Да изпълниш заръката на шефа ти! Grinning

Вие със Змейчето като сущи инфлуенсърки ме инфлуенснахте Joy (то и моят ангел е слаб, де!) и се метнах на вагона на китайския The Glory, вече за епизод и половина. Добър напредък като за кафе и обедна почивка днес Grinning

# 50
Elza, и от мен честито повишение! Да изпълниш заръката на шефа ти! Grinning

Вие със Змейчето като сущи инфлуенсърки ме инфлуенснахте Joy (то и моят ангел е слаб, де!) и се метнах на вагона на китайския The Glory, вече за епизод и половина. Добър напредък като за кафе и обедна почивка днес Grinning

Роца, такива сме си ний, инфлуенсърки отвсякъде Joy
И като те знам с каква скорост гледаш, сигурно 20 епизода преднина ще ги стопиш за 2-3 дни Stuck Out Tongue Winking Eye

Но да знаеш, и ти ме инфлуенсна (тая хубава "българска" дума едвам я членувах) и зарад теб почнах Filter снощи. Вярно много смешен, мерси, че ми го препоръча! Heart

# 51
Разбирам притесненията на някои за Wonderful world и няма да лъжа, че сериала не е тежък, но всъщност той е повече за пътят на изцеление на двама души, чиято съдба е свързана заради трагичен инидент. И как те си помагат взаимно да преодолеят болката, вината, гнева и да продължат напред, докато разкриват истинския виновник за трагедията и последствията от нея.
Слагам в скрит текст, съвсем накратко и обобщено, за какво става на въпрос.
Скрит текст:
Дете загива след пътен инцидент. Виновникът е оправдан в съда и майката взема правосъдието в собствените си ръце. Влиза в затвора и след като излежава присъдата си съдбата я среща със сина на виновника. Първоначално тя не знае кой е той и, че неговите намерения са да ѝ отмъсти. Но, в течение на времето двамата започват да се опознават и се пораждат съмнения, че в основата за цялата трагедия може би е някой друг. Двамата се съюзяват и работят заедно, за да разкрият и накажат истинския виновник като междувременно всеки един от тях, малко по малко, започва да разбира и осъзнава гледната точка на другия. На финал лошите са наказани, а те двамата продължават напред.

А, Ча Ън У, има и по-комедийно-романтични роли. ID: Gangnam Beauty и True Beauty са идентични и, ако трябва да избирам кой да гледам ще е вторият. В първия е голямо дръвце, но пък хубаво Joy. И двата се въртят около извратената обсесия на корейците по външния вид и как това влияе на живота на хората. И въпреки лековатия сюжет вкарват някой и друг въпрос, върху който да се замислиш. Но, пък и изводите, които можеш да си направиш за обществото им не са особено ласкави. Не, че не си го знаем Wink.
A Good Day to Be a Dog е малко фентъзи с романтичен привкус и не е кой знае какво, но става да убиеш някой и друг час, ако няма какво друго да гледаш. Действието в по-голямата си част се развива в настоящето, но има част и в миналото и се засяга темата за съдбовните връзки. Готини главни, забавни второстепенни, някой и друг злодей. Сериал за разтоварка. И, докато в горните два Ън У е студент или ученик, тук е учител.
Rookie Historian Goo Hae-Ryung е костюмен и е нагледен пример, че мисленето на корейските мъже не се е променило от времето на Конфуций. Седят и си клатят тутурутките по цял ден, но жените били неспособни и недостойни да вършат смислена работа. За щастие, тук жените не се държат съвсем като безгласна буква, а се опитват да докажат, че и те имат мозък в главата си. Ча Ън У е принцът, който тайно пише "еротични" романи Joy.

# 52
  • София
Инфлуенсваме ние и още как. На мен ми остават 11 епизода и днес мисля да го довърша. И после всъщност съм си заредила и аз Filter.

Tuon, вчера ми излязоха кадри от постановката на MDZS в Япония.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 16:55 от ElzaFB

# 53
The Glory (2025) приключен. Момичето победи нарцистичният си баща. Положителен финал. На мен тази драма много ми хареса.

# 54
  • София
The Glory (2025) приключен. Момичето победи нарцистичният си баща. Положителен финал. На мен тази драма много ми хареса.

Ти си най-бърза от гледащите тук. В Weibo имаше теория, че:

Скрит текст:
понеже в последните сцени като се появили мъртвите, Той е показан до тях, а не до живите и в действителност и той бил умрял от отровата. Не съм стигнала още до изясняването на отровата, само предусещам от една сцена в първите епизоди, в която Той излезе бос на снега. Но изобщо не искам да я взимам под внимание тази теория, явно китайците толкова НЕ са свикнали на хубав край, че си търсят и под вола теле.

# 55
Няма да издавам подробности, за да не ви разваля удоволствието. Само ще кажа, че лошите си получиха заслуженото.

# 56
  • София
Кой ли има нужда от сън… Досега се броят на пръстите на едната ми ръка сериалите, заради които съм стояла до никое време, но The Glory си заслужаваше. На всеки следващ епизод си казвах, че ще лягам и в края просто трябваше да видя следващия.
Хубав сериал, интриги, но не безкрайно заплетени. Интересна история, мога да кажа, че нямаше слаб епизод (само 1-2 бяха по-скучни). Не съм превъртала изобщо, то просто нямаше какво (освен две сцени в затвора, ама там по други причини).
Краят като никога изобщо не е китайски! Че даже цяла тълпа от героите остана жива - това пък съвсем не помня откога не съм виждала.
Освен 1-2 героя, нямаше някой изцяло лош или изцяло добър персонаж, но всички бяха с много добре подбрани актьори и много добре написани характери и емоции.
Толкова ме завладя историята, че даже дребните несъответствия и нелогични нещица само ги отбелязвах докато гледам и ги забравях до следващия епизод.

Нямаше излишен пълнеж - радвам се, че са се спрели на 30 епизода, а не са разводнили до 40.

Определено според мен си заслужава и високите рейтинги, и като цяло добрите оценки и успеха, който постигна в Китай.

# 57
Елза, много хубаво ревю направи на The Glory, хем описа много добре сериала, хем успя нищо да не издадеш от сюжета! Hug
Подкрепям написаното с две ръце! Само дето аз снощи не успях да стигна до The Glory заради Filter - като се зазяпахме с щерката (на 12 г.) и айде още малко, айде още малко и стана 1 през нощта, ужас Grinning Само се успокоявах, че не съм чак толкова лоша майка, понеже утре са ваканция и няма да става рано Joy

# 58
Петък е.
Доглеждам си Островът на съкровищата. Междувременно ФБ ми пусна този клип
https://youtube.com/shorts/ipsW5nxb9nY?si=xWSUh2XfNKp1c1RR
Първо го изгледах заради ГЮ. После забелязах огромния сак, който носи годеницата на Гоблина, докато той е с играчка в ръка. Поне не и хлопна вратата в носа. И тогава разбрах, че вероятно корейците са ни далечни балкански роднини. Кой от вас не е виждал такава мила родна картинка.
А сега за петъчното ни меню, въпреки, че не ми прилича много на нашия водач в класацията:
https://www.facebook.com/reel/1301352224345405

# 59
  • пустинен пъпеш
Попаднах някак на дорамата Lovers(2006) и бавната романтика и сложните взаимоотношения ,породени от трудния избор между минала и настояща любов ,в която са оплетени четирима зрели 30-годишни жени и мъже успя да ме примами.Чудесни ,звучащи нежно меланхолично инструментали,вътрешна борба между чувства за задължение към старата любов и неустоимите пориви към спонтанно зародилата се нова такава.Без целувки тип опулена риба,без детинщини и плитки номерца,страдащи души ,търсещи себе си и устоите си в заобикалящия ги свят.И добре че не изобилстваше със сцени с гангстерски боричкания(единия гг е такъв),че никак не съм им фен.Прочетох,че не е с лош финал.Иначе има клишета с тайни на раждане,с учудващо многобройни случайни срещи в многомилионен Сеул(ще речеш,че е една къса улица),с подмолни родственици.Повечето актьори са без избелващи филтри и не са витринен тип красавци,сравнително често е присъствието и на  Kim Nam Gil .След сериала едната двойка има връзка и в живота.Мисля да гледам и Behind Every Star(2022)/има го и в Нетфликс/,единият гг пак е в главна роля,а едната гг-ня  е главна в My Dangerous Wife(2020).
 Откакто прописах в две от темите за азиатското кино станах много словоохотлива.

Общи условия

Активация на акаунт