За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 676
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Smile Аз за петък пак съм подготвила Xiao Zhan, ама тази реклама във фитнеса върви с продължение - тренировка без допълнителна музика отгоре. Почти съм сигурна, че идеята е била на жена! Не може ли да си поръчам отнякъде такъв фитнес инструктор, та да започне да ми харесва да вися в зала.

Цък тук

Змейче, поне му е било интересно на детето, така или иначе на тази възраст не заспиват в 10. Grinning Аз днес почвам Filter, ако не заспя веднага след работа, защото The Glory го гледах до 4.

# 61
  • пак на Рив Гош
Дай боже повече такива жени Joy
Аз пък снощи по нощите си доревавах "Мандарините".
Минавам само да оставя нещо петъчно, след работа ще пиша повече:
https://www.facebook.com/share/p/1AMsPAc1EN/
Seo Kang Jun с фотосесия за Калвин Клайн:
https://www.instagram.com/p/DH0b75TzhCm/?igsh=MnEycnQzbjNjNGs1

Как китайските актьори изглеждат високи:
https://www.instagram.com/reel/DGR6QE9RZuz/?igsh=MjJ3a2VnbzZhenpi

# 62
  • вятърничава
Има само едно решение, за да не заспите в офиса или довечера преди края на епизода на поредния китайски/корейски сериал - kopiko Stuck Out Tongue Winking Eye Това не е реклама, това е шега!
Май е по-добре да погледнете пак Seo Kang Jun за Калвин Клайн или тренировката на Xiao Zhan и няма да заспите скоро 🫣

# 63
Здравейте, приемате ли нови попълнения в темата Flowers Hibiscus От доста години гледам японски анимета, но след като си изгледах любимите по няколко пъти даже, в последно време с по един-два епизода от по 20 минути на вечер ми стана много скучно, и реших да се прехвърля към китайските сериали. Естествено, сега съм в другата крайност, чудя се кога да се спи Laughing

Много държа на хепи ендинга, "и заживели дълго и щастливо, и народили 5 деца" и т.н. Не знам защо съм такава лигла, но кофти край ме държи с дни, все едно не е на филм, а ми се е случило реално на мен. И затова за разлика от повечето хора, които не обичат да четат спойлери, аз много държа. Никога не започвам да гледам нещо, без да знам предварително какъв ще е краят. Така че ще трябва много да внимавам като пиша в темата да не пускам спойлери неволно.

Дотук съм изгледала The story of Kunning Palace, Love between fairy and devil, A female student arrives at the imperial colleague, Wrong carriage, right groom, In a class of her own, a в момента гледам Maiden Holmes. Насочих се уж към комедии, но вече ми е ясно, че за китайците такова нещо като лежерна комедия явно няма. Забавните моменти са смесени с брутални интриги и напрежение, лошите герои са не просто неприятни, а наистина лоши - престъпници, убийци. И все пак ако можете да препоръчате някоя романтична комедия (историческа, не съвременна), ще съм ви много благодарна.

И да питам - къде мога да гледам без абонамент Love's rebellion с английски субтитри? Никъде не го намирам.

Последно, за The Glory - радвам се, че на пишещите в темата им е харесъл финалът. Аз се опитах да се убедя, че това е щастлив край, но не мога, знам, че ако го гледам, ще се спукам от рев.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 11:50 от Unicorn88

# 64
  • София
bb6, лошото е, че и да не заспя - работа така няма да свърша. Но пък е петък от друга страна.

Роца, нали Luo YunXi ми е първата китайска слабост - за него знаех това, което показват в клипчето. Имало обаче и други много брутално накачени на кокили. Сега в Китай нали се нагледах на високи ( с по една глава над мене, което ги прави поне 1.90), обаче понякога поглеждах и към обувките да видя дали не са на някакви скрити платформи.
И покрай първия ти линк пак да кажа - за друго не страдам така както за това, че китайският СЕМ явно не дава много-много да се разнасят по без риза в сериалите. И че не рекламират бельо. Grinning Огромни загуби търпим!

Unicorn88, добре дошла! Аз едно време (90те) гледах анимета, по MТV тогава пускаха много добри. Отдавна не съм хващала този жанр обаче.

Не съм сигурна, че си уцелила с китайските сериали ако искаш щастлив край - това ни е най-голяма болка на всички гледащи. За комедия - един от първите ми китайски сериали беше My Girlfriend Is an Alien - сладко сериалче, забавно, имаше драма, ест, но поне има два сезона, та успяха да го докарат до щастлив край. Oath of Love също е с хубав край и има забавни моменти (но по китайски), въпреки че и там има ред сълзи, ред сополи по време на сериала. Но аз съм и пристрастна покрай Xiao Zhan. Love Is Sweet може би е най-захаросаното и бездрамово нещо, което съм гледала при китайците. И коргито е уникално сладко също! Grinning Това от модерните.

От другите - Ashes Of Love също е с хубав край, въпреки че аз бях отбор Luo YunXi и не ми хареса краят Grinning Legend Of Shen Li също. The Glory - абе, хубав е сериалът, и краят е хубав, пуснах една-две сълзи, но бяха от тип "щастливи". Да си пробутам и пак The Untamed - определено е с хубав край. Mysterious Lotus Casebook е интересен.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 12:07 от ElzaFB

# 65
Unicorn88 на прима виста се сещам за Wrong Carriage, Right Groom за забавен китайски с хубав край.
И петъчно

един разбойник Sunglasses

# 66
Danifin1, мерси, допълних си мнението, защото него го гледах. Знаех си като изброявах, че нещо ми липсва, но и аз снощи си легнах много "навреме" в 2 Laughing Не беше лош като цяло, но имаше и слаби моменти, бих му дала оценка около 7. Обаче Ao Ruipeng е уникален в комедийни роли, и в A female student направи много добра роля също, иде ми да му мачкам ушаците Stuck Out Tongue Closed Eyes

Мерси за топлия прием, сега трябва да изляза в обедна да свърша нещо, после ще допълвам.

# 67
Много държа на хепи ендинга, "и заживели дълго и щастливо, и народили 5 деца" и т.н. Не знам защо съм такава лигла, но кофти край ме държи с дни, все едно не е на филм, а ми се е случило реално на мен. И затова за разлика от повечето хора, които не обичат да четат спойлери, аз много държа. Никога не започвам да гледам нещо, без да знам предварително какъв ще е краят. Така че ще трябва много да внимавам като пиша в темата да не пускам спойлери неволно.

Дотук съм изгледала The story of Kunning Palace, Love between fairy and devil, A female student arrives at the imperial colleague, In a class of her own, a в момента гледам Maiden Holmes. Насочих се уж към комедии, но вече ми е ясно, че за китайците такова нещо като лежерна комедия явно няма. Забавните моменти са смесени с брутални интриги и напрежение, лошите герои са не просто неприятни, а наистина лоши - престъпници, убийци. И все пак ако можете да препоръчате някоя романтична комедия (историческа, не съвременна), ще съм ви много благодарна.

И да питам - къде мога да гледам без абонамент Love's rebellion с английски субтитри? Никъде не го намирам.

Здравей, Unicorn88! За романтична историческа комедия не се сещам, то май и няма такава в най-чистия ѝ вид, но от това, което си споделила съм почти сигурна, че ще ти харесат Are You the One, Perfect match, The Double, Blossoms in Adversity, Love of the Divine Tree, Melody of Golden Age, The Legend of Shen Li, Wonderland of Love, The Rise of Ning. Всички са с хубав финал, силно романтични, а комедията я има тук-там Simple Smile

Love's rebellion може да гледаш тук - https://kisskh.co/Drama/Reborn-for-Love---Love-s-Rebellion?id=8671&q=true

Елза, и мен инфлуенсна с The Glory. Текущо докато го излъчваха следях коментарите и отзивите и бях решила да не го започвам, защото не мога да понасям интриги, особено в исторически китайски и корейски сериали, ужасно неприятни са ми - едни мазни, отвратителни участници и прогнил лицемерен конфуциански морал, който ме отвращава. Но щом казваш, че си струва, ще го опитам Heart А Xin Yun Lai в Шен ли толкова поразително приличаше на Deng Lun, че това е още един стимул да го видя Simple Smile

Сладката Jackie Li отслабнала с 20 килограма, според мен дори са повече Simple Smile

И едно ЛинХе в униформа, най-вероятно ще снима драма за републиканската ера. За партньорка се спряга Wang Chu Ran, която много харесвам и мисля, че ще са перфектната двойка.

# 68
  • София
Vanilla, има си ги пак тези конфуциански морални лицемерия, но много хубаво ги мачкат, сериалът клони даже към феминизъм и това, че жените също имат силата да се справят. Понеже явно от миналата година темата за отмъщение е основната в историческите, се нагледах на няколко такива сериали с кроежи, интриги и лицемери, но само този успя да ми задържи вниманието до края, да  се дразня и да чакам да видя как ще се измъкнат, а не да ми писне и да го зарежа.

# 69
  • България
Скрит текст:
Здравейте, приемате ли нови попълнения в темата Flowers Hibiscus От доста години гледам японски анимета, но след като си изгледах любимите по няколко пъти даже, в последно време с по един-два епизода от по 20 минути на вечер ми стана много скучно, и реших да се прехвърля към китайските сериали. Естествено, сега съм в другата крайност, чудя се кога да се спи Laughing

Дотук съм изгледала The story of Kunning Palace, Love between fairy and devil, A female student arrives at the imperial colleague, Wrong carriage, right groom, In a class of her own, a в момента гледам Maiden Holmes. Насочих се уж към комедии, но вече ми е ясно, че за китайците такова нещо като лежерна комедия явно няма. Забавните моменти са смесени с брутални интриги и напрежение, лошите герои са не просто неприятни, а наистина лоши - престъпници, убийци. И все пак ако можете да препоръчате някоя романтична комедия (историческа, не съвременна), ще съм ви много благодарна.

Последно, за The Glory - радвам се, че на пишещите в темата им е харесъл финалът. Аз се опитах да се убедя, че това е щастлив край, но не мога, знам, че ако го гледам, ще се спукам от рев.
Като ти чета предпочитанията и изгледаните сериали, погледни в моя списък като прескочиш номер 2.
https://mydramalist.com/list/73DnXQg1
Не се сещам за комедия, която е само комедия.
Имаше с една дебеланка и любим актьор, но актрисата ми е неприятна в лице, май е тази от горните постове, която е отслабнала.
Но лицето ѝ си е все така неприятно за мен и затова не гледах сериала. Сега ще го потърся, не знам дали и там няма някакви интриги и други драми.
The Legendary Life of Queen Lau (2022)

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 12:20 от МоарейнД (от книгата)

# 70
Леле, момичета, благодаря ви Heart Някои от препоръчаните вече ги имах в списъка, други добавих, в резултат на което въпросният нарастна до 31 заглавия Joy Определено нямам нужда от повече препоръки засега.

Хвърлихте ме в дилема след Maiden Holmes (който между другото от всичко изгледано досега е най-зле) дали да продължавам с Melody of Golden Age, както беше по план, или с Love's rebellion.

# 71
  • вятърничава
Леле, момичета, благодаря ви Heart
Хич не им благодари! Сън няма да видиш скоро, ще си ходиш с подпухнали очи и работата няма да ти спори.
Аз китайски сериали не гледам, но от дружките в темата знам,че хепи ендинга по китайски е да Тя и Той да умрат заедно и бързо Stuck Out Tongue Winking Eye

# 72
  • София
Леле, момичета, благодаря ви Heart
Хич не им благодари! Сън няма да видиш скоро, ще си ходиш с подпухнали очи и работата няма да ти спори.
Аз китайски сериали не гледам, но от дружките в темата знам,че хепи ендинга по китайски е да Тя и Той да умрат заедно и бързо Stuck Out Tongue Winking Eye

Joy Не ни издавай сега. Аз още се забавлявам как бях приела края на Kill Me Love Me за щастлив, защото поне малко живяха заедно. Grinning

За работата нямам какво да кажа - спала съм 2.5 часа, сега чета един документ, а на другия екран ми стои живо излъчване в Weibo в канала на CCTV на изпълнения и клипове с песни на Xiao Zhan, защото явно днес китайците решиха да ме довършат и се опитвам да е само слушане. И вече обмислям дали просто да не го пусна на екипната ми среща след малко и да се приключва.

# 73
  • вятърничава
ElzaFB, веднага си представих как с колегите започвате да танцувате и правите някакъв готин пърформанс.
Danifin, точно така, да не забравяме,че 40+ също са били петъчни и млади.Има още хляб в тях и затова гласувайте за разбойник № 23. Май скоро не се е появявал в нещо ново или бъркам?
Днес почти само спамя, но понеже сериалът с Дони не струва, освен тоалетите на Lee Da Hee, нищо не ми се вижда интересно в момента и това е добра възможност да пробвам по-стари сериали от списъка с чакащи. Снощи започнах Start-Up (2020). Харесвам актьорите (бабата е любимата майка на Ю от Hospital Playlist) и дано е добър или поне приличен сериал. Ще кажете ли добра дума за него?

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 22:49 от bb6

# 74
Разсмяхте ме Joy Аз не обичам да се гримираме силно, но от 2 месеца насам благославям човекът, изобретил коректора, защото в лице вече наистина съм китайска панда.

А иначе в сравнение с японците китайците по един показател печелят абсолютно убедително - правят буквално вълшебна музика. В момента събирам песни да си правя плейлист, който да слушам, докато работя. Като се съберат повече, ще ви го споделя.

Общи условия

Активация на акаунт