За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 665
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Unicorn88, аз имам един списък с китайска музика - мога да споделя по-натам. Часове съм събрала (понеже я слушам на дългите полети до Китай и успявам да покрия половината полет). И в Китай сега като бях, екскурзоводът ми казва да си пусна каквато музика искам в колата и аз пускам китайска и той така се шокира. Joy Откъде ги знам, ама как така ги знам, ама разбирам ли какво пеят изобщо...

И за коректора мога да рилейтна, особено днес.

bb6, аз съм по-голямо дърво и от Сяо Джан в танците, но виж - трябва да хвана колегите на следобедна физ. зарядка.

# 76

bb6, аз съм по-голямо дърво и от Сяо Джан в танците, но виж - трябва да хвана колегите на следобедна физ. зарядка.

Май Бай Лу е достойна конкуренция на Сао Жан в танците Joy Много я харесвам, но не мога да не призная, че танцува много дървено и смешно - https://www.youtube.com/shorts/nUN5sZwNMTM

Не се сещам за комедия, която е само комедия.
Имаше с една дебеланка и любим актьор, но актрисата ми е неприятна в лице, май е тази от горните постове, която е отслабнала.
Но лицето ѝ си е все така неприятно за мен и затова не гледах сериала. Сега ще го потърся, не знам дали и там няма някакви интриги и други драми.
The Legendary Life of Queen Lau (2022)

Същата е, ама сериала е много скучен, в списъка ми със зарязани е.

Иначе и аз имам много списъци с музика от сериали и филми - корейски, китайски, за тренировка някакви смесени, за разходка с кучетата също смесени. И постоянно добавям. За мен музиката от сериалите и филмите е много специална, защото я свързвам с емоциите, които преживявам, докато гледам даден сериал или филм. Например, може определена музика да е много красива и да я оценя, но ако не съм гледала сериала, да не ми въздейства така емоционално и да не ми стане любима. Последно така преживях ОСТ-а на Moonlight mustique - толкова е красив и докосващ, но съм сигурна, че човек, който не е гледал сериала, няма да може да усети това.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 15:52 от Vanillа

# 77
И понеже съм флекси работещо момиче, мога да си позволя в петък ей такива неща WinkStuck Out Tongue Winking Eye

за мен може и всичките
И какво мислите за таз класация, аз нямам представа кой се цунка най-добре, но мога да се кандидатирам за "пробвач" Satisfied
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid028221zNv … id=61556592291993Sweat Smile

Песничка за петък вечер и открийте колко млад и сладък е Park Hyung Sik , чакам си и новите серии с него ,да видя накъде сега ще завъртят интригата Thinking

В това време съм в процес на търсене на поредната дорамка за гледане

с тази класация не съм много съгласна ,но мен никой не ме пита Stuck Out Tongue Winking Eye

# 78
  • България
Леле, момичета, благодаря ви Heart Някои от препоръчаните вече ги имах в списъка, други добавих, в резултат на което въпросният нарастна до 31 заглавия Joy Определено нямам нужда от повече препоръки засега.

Хвърлихте ме в дилема след Maiden Holmes (който между другото от всичко изгледано досега е най-зле) дали да продължавам с Melody of Golden Age, както беше по план, или с Love's rebellion.
Мнението ми за втория сериал.
https://bg-mam.ma/p/1681061/48503524.
Писала съм му 7 и нищо не помня от историята.

На първия съм му писала 8 и имам някакви спомени, но по-скоро за красивия актьор.
И пак май имаше някакви интриги опъващи нервите.
Да, намерих какво съм писала:
https://bg-mam.ma/p/1681061/48675313
https://bg-mam.ma/p/1681061/48675589

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 16:19 от МоарейнД (от книгата)

# 79
Попаднах някак на дорамата Lovers(2006) ..............................

Confession е един от евъргрийните в ЮК и често различни певци я изпълняват в разни предавания.

rududu, щом не ти пречи да гледаш по-стари сериали, с малко по-зрели актьори бих ти предложила няколко заглавия, пък ти дано си избереш нещо, което не си гледала все още. Между тях няма исторически и тотални мелодрами, в които на финал ще искаш да гръмнеш сценаристите Wink. Е, може би само малко да ги "повъзпиташ"... newsm66  bash   Mr. Green .

Bad Love/Cruel Love (2007)
The Last Scandal of My Life (2008 )
Shark (2013)
My Love Eun Dong (2015)
Nice Guy (2012)
Midas (2011)
Queen of Housewives (2009)
Woman Who Still Wants to Marry (2010)
That Winter, The Wind Blows (2013)
Worlds Within... (2008 )
Cain And Abel (2009)
Secret (2013)
Heard it as a Rumor/Heard It Through the Grapevine (2015)
Home Sweet Home/My Happy Home (2010)
La Dolce Vita/Bittersweet Life (2008 )
Bad Guy (2010)
Secret Love Affair (2014)
Mask (2015)
A Thousand Days' Promise (2011)

# 80
  • пустинен пъпеш
Благодаря,2в1.Задължително ще си избера  някой от тях.
И добре дошла на Unicorn88.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 20:28 от rududu

# 81
  • Русе
Unicorn88,  и от мен "Добре дошла"! Simple Smile
Докато се наканя да пиша, някои от момичетата са отговорили на въпросите ти. С английски превод има сериали и в Дорамите, ако имаш проблем пробвай и там. Чиста комедия едва ли ще намериш - и китайци, и корейци смесват жанровете. А относно стойността да даден сериал, аз лично се вслушвам в съветите, но мнението си е мое.
Дани, толкова съм ти благодарна за класацията ( дето ги искаш всичките)! Joy Най - после разбрах, че Deng и Ding са две различни момчета! Stuck Out Tongue Winking Eye Ужасна съм, да, ама много си приличат, бе?!
А за "Целувач 1" - това е Ю!!! Признат е от цялата гилдия на К-оливуд, а кои сме ние да му смъкваме короната? Wink
Vanilla, ама защо не ти харесва БайЛу? Малко е кратко клипчето, но май вината е в хореографията...

# 82
  • София
Grinning И аз съм я гледала Бай Лу и е доста скована, но пък е много забавна.

Дани, благодаря за клиповете с очакваните сериали! Запазих си ги, дано не ги забравя докато ги пуснат.

Имаше и за китайците класация за най-добри целувачи, Johnny Huang и Luo Yunxi бяха на първите места. Само това помня, но бих се цанила за ОТК. Само да не са наистина целувките като в сериалите, че там още малко ще се задавят от зор да си приберат устните навътре да не вземе да изглежда като целувка.

Във The Glory имаше точно две целувки! По-скоро две допирания на устните - едната когато Той падна върху нея и взеха, че долепиха лица и втората накрая - сигурно за три секунди, колкото да се види как стоят замръзнало.
Спомням си и в The Longest Promise си изчаках чакането да се целунат… тогава още си бях заблудена за китайските сериали. Та и там май бяха две - едната като Тя го спасяваше от удавяне и още една някъде накрая. Сигурно по толкова разрешава ПМ, а аз месеци наред си мислех, че актьорите с луди фенки не се целуват екранно, за да не разкъсат на парчета Главната.

# 83
  • пак на Рив Гош
От класацията за "професионалистите в целувката", бих пробвала поне трима, особено Единия Heart Eyes (плюс още трима... ама за тях не смея да си призная, защото са почти на годините на щерка ми... опс, признах си Joy)

Unicorn88, добре дошла! Hug
Щом търсиш сериали с край "и заживели щастливо", с оцелели всички герои Grinning, и решиш да излезеш извън историческите, може да хвърлиш око на Forever Love, Filter, Amidst a Snowstorm of Love и Love Me, Love My Voice. Особено последните два изобилстват от розови облаци, захарен памук и стада еднорози, но са романтика, не толкова комедия.
Видях, че си питала за Melody of Golden Age (2024), ето и моето мнение по въпроса - https://www.bg-mamma.com/?topic=1681061.msg48714356#msg48714356

Снощи започнах Start-Up (2020). Харесвам актьорите (бабата е любимата майка на Ю от Hospital Playlist) и дано добър или поне приличен сериал. Ще кажете ли добра дума за него?
Аз поне, не мога да кажа, защото го зарязах на втори - трети епизод, въпреки присъствието на Любимата Трапчинка Kim Seon Ho. Толкова ми бяха нужни, за да се убедя, че ще застрадам от четвъртия си second-lead syndrome, та реших да не се мъча.
И, като казах Kim Seon Ho, да знаеш, че се появава в "Мандарините", да не кажеш после, че не съм те предупредила Grinning

When Life Gives You Tangerines - амиииии... 10*
Сериал за "нещата от живота", любовта, семейството, подкрепата, на фона на корейската действителност от малко след края на войната до наши дни. Герои, с които можеш да се отъждествиш, да разбереш, да искаш да познаваш. Изиграни прекрасно. Имаше си и радост, и болка, и драма, точно както обичам.
Страхотен ОСТ, включително мелодии, съвременни за момента, в който се развива действието. Опитах се да мина някои през Шазам, но не винаги успях. Но поне идентифицирах 3 от тях, едната от които на H.O.T.:

И още една, която много ми хареса:

П.П. По подразбиране - ревах на (почти) всеки епизод. Grinning

# 84
Е така, момичета, трябва да се спортува!:clap: 
ама тази реклама във фитнеса върви с продължение - тренировка без допълнителна музика отгоре. Почти съм сигурна, че идеята е била на жена!  та да започне да ми харесва да вися в зала. Цък тук
Hands Clap

2в1, мерси много, изчетох ти с голям интерес 2-та поста - за Cha Eun-Woo и втория със списъка, дето препоръчваш на съфорумките.  Доста нови за мен неща, благодаря ти.Flowers Hibiscus
Да, има такъв тип филми, които не са леки, но пък ти дават голям положителен заряд - е, напр. филмите с Киану Рийвс - мноого добър (че си има и китайско в потеклото).  Може и Wornderful world да е нещо такова.

Unicorn88, добре дошла и от мен!   За нещо много романтично, със не знам точно какъв но да - китайски финал, The Princess of Lanling King -  Относно финала, сам си го избираш.   

Това със жанровете е точно както са ти го описали съфорумките - няма еквивалент на комедиите в европейското кино напр. 
Bb6 с награда за баш дефиниция на китайски happy end:Trophy
Хич не им благодари! Сън няма да видиш скоро, ще си ходиш с подпухнали очи и работата няма да ти спори.
Аз китайски сериали не гледам, но от дружките в темата знам,че хепи ендинга по китайски е да Тя и Той да умрат заедно и бързо Stuck Out Tongue Winking Eye
А, сериалът със Джаки Ли e бая смешен - много отслабнала обаче актрисата, дали не е от операции за отслабване? -   The Legendary Life of Queen Lau

# 85
  • пустинен пъпеш
Докато днес чакаме 14еп.на Сърцата(Острова)малко детайли от края на 12 еп.
Скрит текст:
Малко детайли от края на 12 еп.на Сърцата(Острова): камерата,проследявайки как Илдо тръгва да убие Сонджу,постепенно поставя в крупен план фамилната снимка на Илдо с жена му и сина му,когато двамата се срещат още преди да стреля в кадъра се изписва датата 16.11.(РД на Шики,използването й за мен е неприемливо),същода отбележа и чудесната игра на Шики , когато го нарича баща с мефистофеловска усмивка и изражение в очите.
И да споделя разочарованието си от 19 еп.и от началото на финалния 20 еп.на Lovers(2006),прекалено гангстерски и жесток стана,даже отложих доглеждането.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 09:24 от rududu

# 86
  • Русе
Започнах "Знатната госпожа" по ваша препоръка, ама то много жестокости още в началото?! Anguished Така ли продължава?
И аз като Рудуду да споделя нещо за Сърцето:
Скрит текст:
Илдо излезе от играта, но не разбрах защо , дори след като разбра, че Дончо му е син,  му каза, че не съжалява за това "че го е убивал". Аз ли нещо не разбрах или е от автоматичния превод?!

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 13:02 от winona

# 87
  • пак на Рив Гош
Уин, може ли това за "Сърцата" (Buried Hearts) да го сложиш в спойлър, да не развали кефа на тези, които още не са гледали епизода?
За The Glory (Знатната госпожа) - физическият тормоз е в началото, после се оправя (е, има още малко кръв тук-таме, но не толкова картинно), в смисъл, минават повече на интриги и контра-интриги (поне за първите 6 епизода, докъдето стигнах снощи).

За сълзотворния потенциал на When Life Gives You Tangerines - https://www.facebook.com/share/p/1YxrUCGdjm

Любимият Ю говори за първата си любов (бях чела за историята преди време, ама не с такива подробности) -
https://www.facebook.com/share/v/1XSo1zGmk8/

# 88
  • София
winona, не е толкова зле откъм брутализми. Има две-три сцени в затвора по-натам, които аз превъртях леко, защото те ми бяха в повече, но като цяло след първите епизоди са по-спокойни нещата.

Хайде, и вторият китайски филм за тази година е по кината. Ще ходя да го видя. (Да не кажете, че само Сяо Джан гледам Grinning).

# 89
Prinx спомена в предишният си пост за отслабнала актриса. Вчера започнах Filter и ми направи впечатление Tan Jian Ci колко слаб изглежда, направо е като недохранен. Не помня в Love me, love my voice да беше чак толкова. Но Gao е все така приятен за окото Blush

Дописвам, че сериала го има в youtube с доста добри субтитри на английски.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 12:55 от Alуa

Общи условия

Активация на акаунт