За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 839
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Не разбирам цялото желание за екскурзия в Северна Корея.
Стой си един ден в къщи без интернет, телевизия, музика, шийт маски и други благини. Яж ориз и гледай портрета на Ким Чен Ун. Чувството ще е същото, но поне ще си свободен на следващия ден.
Важно е желаещите да отидат да не забравят за видео наблюдението в коридорите на хотела и никога ама никога да не крадат пропагандни плакати.

П.П
Имам японска шийт маска.До сега не съм ползвала техни, но опаковката е толкова красива, че все отлагам ползването.
Скрит текст:

# 226
  • София
Grinning О, аз мога да обясня моето желание - интересно ми е да го видя, защото е забранено и трудно достъпно. и си признавам, мислех, че като си с китайска агенция, ще е по-спокойно, но имат някакви дразги и те сега (не съм се задълбочавала за какво).

# 227
Всеки с желанията си 🤣
Не искам никаква екзотика. Искам в Швеция, Норвегия, Германия. Патагония броили се за екзотика, че в момента искам там.
Нямам никакви желания за места, които ме ограничават по подобен на СК начин.По време на Ковид ми беше достатъчно - срещането с хора беше забранено, а излизането трудно достъпно. Спомняте ли си тези мрачни времена на само до кварталния магазин/аптека? Колко розови сериали изгледах тогава. Поне еднорозите ми бяха щастливи и свободни.

# 228
Важно е желаещите да отидат да не забравят за видео наблюдението в коридорите на хотела и никога ама никога да не крадат пропагандни плакати.

Как пък разбра, че само в коридорите на хотела има камери? Според мен са абсолютно навсякъде- в това отношение двете Кореи си приличат...
Скрит текст:
За непросветените с плакатите- арестуват американски гражданин взел плакатв Пхенян, разменят го за свой шпионин, при прибирането му в САЩ умира).
В страстната седмица сме и ми е мъчно за тези хора, които "живеят" там. Малко да ви усмихна- нали сте чували как в Северна Корея има задължителни подстрижки за мъже и жени. Разбира се, че е още един инструмент властта да те прави зависим, но това и тук сме го живяли, макар и не чак в тази форма. Но са ме гонили от училище да отида да се подстрижа, че се опитвах да си пусна дълга коса...
Гледах видеа от Южна Корея за подстрижките на мъжете- косите им са толкова особени, че наистина трябва да следват определени канони, за да не изглеждат занемарени. Обърнете внимание особено около ушите- изглежда нямат бакенбарди и трябват специални грижи. Една подстрижка там е само 150 цатски долара.
Слънчев ден ви желая! И за Tuon малко Патагония

# 229
Специално говоря за камерите в хотела. След случая на Ото Уормбиер е ясно, че туристическия хотел е строго наблюдаван. Дали на други места има са само спекулации, но е много вероятно там да живеят в някакъв вид Океания на Оруел.

Вики,мерси 🤗 Много е красиво това място.

# 230
Честно казано, що се отнася до туристите си мисля, че Южна Корея би трябвало да е повече като СК - напоследък гледах някои неща, свързани със случая на Джони Сомали и съм отвратена и погнусена. Мисля, че един севернокорейски затвор е добро място за него.

За Гоблина - според мен, всички жени (във връзка) в техните сериали се държат или много лигаво, или вулгарно (като онези, които се напиват и трябва да ги носят на конче), такаче не ми е направило впечатление. Да, мисля, че тя е прекалено млада за него, но същото се отнася за Бела и Едуард (не съм им фенка) - щом при тях минава и още имат фенове, значи и тук е все едно.
Аз вярвам в прераждането (общо взето) и не мисля, че има нещо вредно в това.

# 231
Аз вярвам в прераждането (общо взето) и не мисля, че има нещо вредно в това.
Извинявай, но ще ти опонирам. Днес съм нещо войнствено настроена.
Скрит текст:
Едва ли има човек, който не си го е мислил. Иначе всичко това, през което преминаваме е необяснимо. Не случайно хилядолетия хората се вълнуват от темата. Но когато животът ти тук и сега не е чак толкова неблагоприятен, имаш дни и на щастие- някак си се мобилизираш и не бързаш да се прераждаш. Доколкото разбирам при тях психологията е съвсем различна, а вероятно и животът на певечето не е съвсем лек- от деца с безумното учене, с хилядите ограничения и правила, с 12-14 часов работен ден...За съжаление самоубийствата при тях са факт и от развития свят са водещи. Аз си задавам въпроса докога ще го карат "на мускули" и кога ще им причернее. Демографски срив, не искат да се женят. То едната храна им носи радост, амо да не са повече от 50кг и всички да са "красиви". Тези хора са в голям стрес. Искрено им желая да постигнат душевно равновесие.

# 232
  • пустинен пъпеш
Днес съм нещо войнствено настроена.
Е днес явно не си много войнствена ,помня как ме сдъвка при първото ми споменаване в темата на Гонг Ю,че според онлайн вестничето за клюки  the girl,той е ентинайсто поколение на Конфуций,а след това често споменаваше,че е негов наследник,но разбираемо човек е готов да брани за любимците си дори от несъществуваща заплаха.Така и не съм гледала Гоблин.
И докато оставих на пауза с.1 на  Joy of Life ,се забавлявам с шоуто ,,Rented in Finland"(2024) с Ча, Lee Je-hoon(тръпна останалите да опитат  първото му готвене - яйца),Kwak Dong-yeon(възхитена съм от умението му предварително да планира своето и на останалите с него ежедневие) и Lee Dong-hwi.

# 233
Честно казано, що се отнася до туристите си мисля, че Южна Корея би трябвало да е повече като СК - напоследък гледах някои неща, свързани със случая на Джони Сомали и съм отвратена и погнусена. Мисля, че един севернокорейски затвор е добро място за него.
Този залепи снимката на Епщайн и на други като него на Стената на плача в Йерусалим. После се оплака, че е бил бит от араби и евреи, че са се опитали да го застрелят в бар и накрая повдигнаха обвинение срещу него за сексуално насилие срещу полицайка.Не съм сигурна дали в този ред е всичко.

Приключи тайландската нова година и фестивала на водата Сонгкран.
 Всички обикалят и се пръскат с вода.

# 234
  • България
Май пропускам да отбележа, че в rutracker има сериали с английски субтитри.
Гледам с руски и често не ми се занимава да тегля епизод по епизод с добавки за браузъри и затова си изтеглих наготово от горния торент Best Choice Ever (2024).
Най-непредпочитаните от мен китайски съвременни сериали.
Първите осем епизода ми харесаха, обаче от 9 май ще се започва с интригите, обратите и други протяжни историйки.
victoria vassileva, май си го гледала, струва ли си да се мъча.
Друг не ми излезе в гугъл да е писал за сериала.
Лошото е, че пак е качен във формат, който едва върви с моя плеър и не мога да увелича скоростта.
Или гледам, или зарязвам.
Сю Кай тук е много симпантичен, май ще е единственият китайски актьор, който ми харесва повече със съвременна прическа и облекло.
Yang Zi си изглежда все така глуповато, а и героинята ѝ уж е много умна и оправна, обаче си изкрещя паролата за компютъра пред всички в офиса.

За какво ли имат пароли работните станции, сигурно ей така за много важно. Joy

# 235
МоарейнД, аз съм го гледала, ама след първите няколко серии с огромно превъртане. Почти нищо не помня, освен, че отново имаше ужасно досадни родители (майка), Сю Кай разхождаше готино костюмите, едно сладко бабе и това, че ми беше безкрайно скучен. Писала съм му 6.5, при положение, че съм ужасно щедра с оценките.

Една Минка на снимките на The Confidence Man

И един леко понъпълнял Kim Ji Soo

# 236
Първо искам да се извиня на rududu , каквото и да съм написала някога - Господ знае в какво настроение съм била. И да използвам, че сме в страстната седмица да поискам прошка от всички ви, ако волно или неволно съм засегнала някого.
МоарейнД, отне ми време да си спомня  Best Choice Ever (2024), защото не си водя записки. После си спомних, че го намерих след "Арсеналът на военната академия" заради Сю Кай и много се зарадвах и на Ян Дзъ. Но не се получи и с нея втори "Go,go, squid". Беше някаква хотелска история за Пепеляшка, и имаше баба. Но нямаше химия между героите- някак си го играеха служебно. Не си водя записки за гледаните сериали, но се съмнявам да ти допадне.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 15:59 от victoria vassileva

# 237
  • Русе
Vanillа, успя да ме изненадаш със снимките приятно! Приятно, защото мислех да питам: под снимките с Джису имаше някакви поздравления към него. Да не се е сгодил?
А Минка много ми прилича на Розе-то. Rolling Eyes Нарочно ли търси прилика?
victoria vassileva, благодарна съм за споменаването на "Go,go, squid" - все му губя заглавието, а исках да го гледам. Simple Smile

# 238
  • България
И аз се учудих на себе си, че 8 епизода ми минаха съвсем добре, сериалът е за Роца.
В последно време попадам на ужасно тъпи фентъзи книги, преди години нямаше такъв ужас – секс с различни видове, който се брои за фентъзи.
 Фентъзито си беше меч и магия.
Може би заради започването и захвърлянето на такива книги изведнъж ми се появи търпимост към китайските съвременни сериали.
Поне знам какво да очаквам, а и в този специално декорите също са хубави.
Както отбелязах първите 8 епизода си бяха добре, ако изключим изключително досадната майка на героинята.

# 239
  • вятърничава
Почвам ви отзад напред: Kim Ji Soo - какво се случва с този принц, ще дочака ли реабилитация? Минка ми прилича на някоя от BLACKPINK, предвид сюжета на The Confidence Man, който ще е римейк на японския сериал, тя явно ще влиза в различни образи и ще сменя прически и дрехи.
Tuon, това видео от тайландската нова година и фестивала на водата ми за последния сезон на "Белият лотос",който беше сниман в Тайланд. Три американски туристки решиха да се разходят извън скъпарския хотелски комплекс. По улиците на града местни деца започнаха да ги пръскат с водни пушки и пистолети. В началото им се стори забавно, но децата не престанаха и дори ги чакаха пред магазина в който те успяха да се скрият.Накрая трите мокри кокошки се измъкнаха през задния вход.
Също така запомни - всичко на 100км от теб (мен,нас) е екзотика Joy

Наскоро гледах "13 живота" (2022) - филм,който разказва за същата историята на 12 момчета от детски футболен отбор и треньорът им, оказали в капан в пещера заради придошли води и цялата акция по спасяването. Аз в началото бях - да бе, Виго Мортенсен и Колин Фарел пак ще спасяват света по холивудски. Обаче не можах да спра, докато не го догледах. Много ми въздейства,и сега ме побиват тръпки,аз лесно не се вълнувам и не рева, още повече за книги и филми. Много трогваща история, всички се опитваха да помогнат с каквото могат,направиха невъзможното. По същия начин ли е разказана историята, има ли нещо различно? Аз не бих могла да издържа 6 епизода.
Аз докато напиша и ме изпревариха 2 отговора,едни са войнствени, други са бавни днес Joy

Общи условия

Активация на акаунт