За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 747
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • вятърничава
Душичка мамина сладка Heart Eyes котето, не Джеф. Тази снимка е много четвъртъко-петъчна.
Мило начало на мрачния дъждовния ден.
Дани, тортата ти е прекрасна, както винаги. Честит празник на детето!
Роца, добре дошла у дома и от дома. От първия IG избрах 1,2,3,4,5 скромно нали Flushed На детските снимки с радост установих, че очите им са големи, почти не са се изменили и трапчинките, ах трапчинките.
На еп. 7 на Resident Playbook съм. С всеки следващ епизод се убеждавам, че Jung Joon-won е находка, много подходящ за ролята. Къде са го крили да сега. И са чудесен тандем с Go Youn-Jung, която също много добре влиза в нейната роля.
Забравих: 2в1, много ми хареса и твоя сценарий за Со ДжитУ. Надявам се с камео да се включат и др.аджушита татковци. И корейските продуценти и сценаристи да четат темата ни Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 11:21 от bb6

# 541
  • София
Dani, да е честита дъщеря ти! Много здраве, щастие и успехи да я следват!

И The Journey Of Legend го чаках. Очертава ми се тежко лято откъм сериали, дано не ме разочароват. Хубаво, че нямам отпуска лятото и няма да се разсейвам от гледането с море и пясък.

Един въпрос за гледалите First Frost. Из социалните се въртят клипчета как след като са го изгледали, са минали от oppa на gege. Еднорози ли има в този сериал или петъчни? Или петъчни еднорози?

# 542
  • пак на Рив Гош
Дани, да ти е честито пълнолетното момиче! Да бъде здрава, щастлива, обичана и успешна! Champagne

Elza, The First Frost прелива от еднорози, ама накрая. Пътят до тях е дълъг и трънлив. На мен много ми хареса. Ей тук писах за него (на края на поста) - https://www.bg-mamma.com/?topic=1761330.msg49646891#msg49646891

Tuon, и аз вече нямам скрупули да зарязвам сериали в началото или в средата. Времето ми е по-ценно.

С всеки следващ епизод се убеждавам, че Jung Joon-won е находка, много подходящ за ролята. Къде са го крили да сега.
А де? И аз това се чудя Grinning
Установих, че би трябвало да съм го гледала досега само във VIP, ама там изобщи не съм го отразила.
Аз съм фен и на айдълчето, голям сладур е! Него с изненада установих, че съм го гледала на много места, но не съм го познала (ама това не ме изненадва Joy).

П.П. Детските снимки и на мен много ми харесаха, някои не са мръднали от деца, особено трапчинките Heart Eyes

П.П.2. Prinx, при мен проблемът беше със субтитрите на кирилица изобщо (български или руски) - нещо не се разбрахме с кодирането, а пробвах няколко варианта. Карай, имам ги вече на английски и ще мога да гледам Томоя Накамура Grinning

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 12:32 от Роца

# 543
  • пустинен пъпеш
Честито пълнолетие на дъщеричката на Дани и нека да е здрава и съпътствана с много късмет и сполука!Интересно инфо за родословието на един от гг в Resident Playbook Kang You Seok Неговите корени на предците са в клана Джинджу Канг (진주 강씨).Kang I-sik ( на корейски :  강이식 ; ханджа : 姜以式) е командир на Когурьо през 590-те. Той се споменава в генеалогията на клана Jinju Kang и Joseon Sanggosa , написана от Shin Chae-ho ....влиза в битка срещу флот от Когурьо, наброяващ 50 000 души, воден от адмирал Канг И-сик, вероятно в днешното Бохайско море . Много интересно как успяват да проследяват родословието си толкова назад във времето ,след като гледах самото фамилно име се оказва  6-то по разпространение в Ю.Корея,среща се и в Китай.Оказва се ,че според Уикипедия в актьорско айдълските им среди има доста наследници на аристократи:Джуно,IU,Lee Seung-gi и жена му (скандалите с втория й баща продължават и не мога да намеря филма About Family  със Seung-gi  в ролята му на будистки монах),Park Hae-jin,Gong Yoo.

# 544
  • вятърничава
Kang You Seok от Resident Playbook е точно айдълчето. Много естествен и сладък. Влюбих се в ръцете му. Дано и тук да има такива стажанти.
Томоя Накамура в какво ще гледаш?

# 545
  • пак на Рив Гош
О, ще взема да му загледам ръцете на айдълчето!
Смъкнах си Gone Wednesday с Томоя.
Също намерих и Steel Rain: Summit с любимия Ю, за попълване на филмографията му.

# 546
  • пустинен пъпеш
Покрай споменаването на Ю си харесах филм с него като гг ,,Love, Lies"(2016), намерих го в 10doramatv.

# 547
  • Русе
Дани, честито за дъщеричката ти! За нея - здраве, късмет и еднорози! За мама - само рози! Simple Smile

Рудуду, голям си Шерлок Холмс! Simple Smile Но...наистина, как успяват толкова назад да проследяват клона си?!
2в1, дано да ни четат и да ти "откраднат" сценария! Hands Ok Hand "Бексан" не ти мърда!!! Joy
Толкова заглавия чакам, някои вече не ги пиша, че дати няма: The legend of ZangHaj, Hidden shadow, Immortal ascension...са малка част.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 16:52 от winona

# 548
Благодаря дами за пожеланията.
Ето ви още анонси за драми до септември Wink

# 549
  • пак на Рив Гош
Но...наистина, как успяват толкова назад да проследяват клона си?!
Понеже ми стана интересно (пустото любопитство на Роца!) и скучая във влака (с две бутилки соджу в чантата Joy), се поразрових и научих, че в Корея всяко семейство (клан) поддържа генеалогични записи, наречени jokbo, които се предават от поколение на , някои още от времето на династията Корьо. Та, затова, някои семейства разполагат с родовата ки история много поколения назад.

# 550
Но...наистина, как успяват толкова назад да проследяват клона си?!
Понеже ми стана интересно (пустото любопитство на Роца!) и скучая във влака (с две бутилки соджу в чантата Joy), се поразрових и научих, че в Корея всяко семейство (клан) поддържа генеалогични записи, наречени jokbo, които се предават от поколение на , някои още от времето на династията Корьо. Та, затова, някои семейства разполагат с родовата ки история много поколения назад.
Чела съм, че това е традиция, която се продължава и до днес- както и в Китай- трябва да се впишеш в семейния регистър. Беше четиво по повод смесените бракове- дали новодошлият в клана се вписва. Доколкото разбирам- не винаги. По тези регистри преценяват дали потенциална двойка е подходяща за брак и т.н. Не е толкова за имуществени отношения, а за семейно-родови.
Допускам обаче, че при някои айдъли е проработен ПР да впечатлят публиката. Веднага ми идва наум въпросът, ако си бил аристократ в Северна Корея- дали има още живи от тези родове на Чосон? При колониализма на Япония не са ли ги зачистили? Едни такива митове и легенди...
Хубава вечер!

# 551
  • пустинен пъпеш
Ооо и аз се поразрових и:В Тайван , Хонконг и райони, незасегнати от революцията, много китайци все още пазят своите генеалогични книги, някои от които са на хиляди години. Според Книгата на рекордите на Гинес , най-старата генеалогична книга е тази на семейство Конфуций.
И за Корея:Много от тези генеалогични книги датират от династията Корьо (918–1392), но малко семейства запазват пълни копия поради войните, въстанията и японската окупация, които са се случили в близкото минало.

А вписването в семейния регистър е показвано и в някои от псевдоисторическите дорами(често като нежелание за вписване или като заличаване).

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 19:01 от rududu

# 552
  • вятърничава
Роца, ти знаеш ли за новия сериал на Томоя? Ще хваща наркотрафиканти в Токио от юли.
DOPE Misc Gun
Толкова сладък детектив https://cdn.bg-mamma.com/hCml/wlEKA.jpg
Томоя първо ще ги арестува, после докато ги разпитва ще им свари баристко кафе (щото имаше такъв сериал), ще ги черпи със сладкиши (щото и такъв сериал имаше), накрая може да им направи един прихологичен сеанс и да ги успокои (нали в последния си сериал беше психиатър). Направо ми се прииска да ме арестува и закопчее. Може и пожари да гаси, щот и пожарникар е бил.

Гледахте ли епизод 7 на Resident Playbook? Идеше ми да ги прегъна всички от екипа, които израждаха бебето на рускинята. А в края Wear Umbrella И кво праим сега? Scream

# 553
  • пак на Рив Гош
Гледахте ли епизод 7 на Resident Playbook? Идеше ми да ги прегъна всички от екипа, които израждаха бебето на рускинята. А в края Wear Umbrella И кво праим сега? Scream
И на мен! Толкова бяха сладки!
Амиии, обикновено след Wear Umbrella идва Nature Sunny. И Heartbeat
Само тийзвам, така по тъча (докато се готвя да ти правя компания в ареста на Томоя, особено ако ни осигурява кафето и сладкишите Joy):
Скрит текст:

# 554
  • вятърничава
Амиии, обикновено след Wear Umbrella идва Nature Sunny. И Heartbeat
Не може така, не бях подготвена, защо ми го причиняват! И двамата ми харесват. Няма ли други жени в тая болница? Много се смях с бабата с декларацията с едрия шрифт.

Ох, леле Ю е неузнаваем в Steel Rain 2: Summit.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 21:19 от bb6

Общи условия

Активация на акаунт