За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 740
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • Русе
Dani, в двата ти анонса за предстоящи сериали намерих ( на пръв повърхностен поглед) 2 интересни заглавия: продължението на "Божура"( до септ.м.) и "Преродени"(до края на 2025). Хип-хип, ура! Heart Eyes

# 556
  • София
Момичета, май няма да видим скоро The Journey of Legend. Излязъл е запис с Eleanor Lee (Li Kaixin), в който оплюва китайците, че са тъпи и работи за тях само за парите. Сега се почва скандал - истински ли е, фалшив ли е. Агенцията ѝ отрича, но май-май има шанс да се наложи да я премахнат от сериал. Пише, че има много сцени и може би ще ги оставят, да видим.

Да не казвам, че замесват в скандала и Сяо Джан - коментарите и в Weibо, и в MDL пак се опитват да вкарат кой ли не в скандалите.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 21:27 от ElzaFB

# 557
  • Русе
Елза, сериалът има обявена дата 22.05...Спират го? Или засилват интереса?

# 558
  • България
Затова вече не планирам сериали.
Чакам да ги излъчат до финал, руснаците да преведат и тогава започвам да гледам.
Загубила съм дни да търся фентъзита с митологични герои и накрая нищо.

# 559
  • София
Елза, сериалът има обявена дата 22.05...Спират го? Или засилват интереса?

Win, това е станало днес, след като обявиха датата. Още не е ясно какво ще стане - ако агенцията ѝ докаже, че записът в фалшив, сигурно няма да се налага да преснимат сцени или да ползват АИ, за да сменят актрисата. Но не съм изобщо сигурна, че ще се разреши нещо до 22.05.

Не знам колко да засилят интереса - мисля, че имаше над 7 милиона резервации в стрийминга, а и запис на това как чужд актьор оплюва китайците надали ще породи добър интерес.

Скрит текст:
Затова са намесили и Сяо Джан из Weibo, защото The Journey of Legend имаше повече резервации за гледане от Legend Of Zang Hai и сега фенове на Cheng Yi смятат, че скандалът е предизвикан, за да не съвпадне излъчването на двата сериала. И фенове на Сяо Джан (че те май са от най-лудите в Китай) скочили пък на тия на Cheng Yi… Изобщо, кърваво е при тия азиатци. А сериалите са в съвсем различни стилове, не ги разбирам тия китайци как успяват да намерят под вола теле. Гледам уж да не следя нищо специално по китайските платформи, защото там е епитомът на токсичността, ама отвреме навреме хващам нещо.

Моарейн, много добре правиш.

Аз уж си бях казала, че няма да почвам сериали, които не са със сигурност излъчени докрай, но някои ги чакам с такова нетърпение, че не успявам.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 00:13 от ElzaFB

# 560
Какво казваха за китайските артисти?
Нещо от рода на, че нямат нужда от врагове, защото феновете им вършели  тази работа.

# 561
  направо ще ме уморите с тези клюки, а аз как само ги ненавиждам и всячески избягвам. Но днес фийда на ютюба ми направо прелива с тях.
Слагам ви ги ,който иска да гледа, аз хвърлих едно око на бързо и за пореден път се убеждавам колко смахнат е станал света Satisfied

# 562
  • София
Дани, и аз уж ги избягвам, защото на изток за мен феновете са дъното - Tuon много точно го е написала. В случая обаче и моят фийд преля - тикток, фейсбук, ИГ, Х. Затова накрая отворих и Уейбо и там стана още по-зле. Явно този път скандалът е по-голям заради това, че сериалът е не само готов и много очакван, но имаше и дата за пускането вече.

# 563
Tuon много точно го е написала.
Не, не , аз го четох някъде и дори не мога да се сетя за точния цитат 😕, но смисъла е същия.

И китайският фендом не е такъв само за техните артисти, но последно време и при тайландците всява шок и ужас за всякакви тъпотии .За всичко, което дори не би ви хрумнало. Последно беше Нани, който имаше неблагоразумието след среща в Тайван на благодари на феновете и да сложи тайванския флаг. Китайските фенове скочиха с неща от рода на - как не го е срам, това накърнява тяхната национална гордост, той е лъжец, ужасен човек, ционист ... и се стигна до трябва да се извини иначе никой няма да отиде на фен срещата в Китай. Тук обаче дойде обрата, защото продуцентската компания излезна със съобщение как могат да си получат парите обратно, защото всичко се отменя. Без извинение и поклон. Сега същите фенове пищят, че той не ги обича, те не са виновни , искат да го видят и блабла.
Това обаче ме учуди.Китай е голям пазар и Т-д разчита на него, следователно се стремяха да не дразнят феновете, което водеше до извинения, включително извинение, че първото извинение не е било искрено (не се шегувам). Сега обаче си защитиха артиста. Интересно ми е дали ще се случи отново с тази компания, дали и другите ще го направят или е било отделен случай.

# 564
Фандомът има своя динамика, но според мен тези групи от хора са много умело манипулирани от политическите власти и ги използват за свои цели. От всяка една от страните. Като се насложи на шовинизма, местния национализъм и засилващите се центробежни тенденции- тепърва ще се нагледаме на такива драми. Някой трябва да отвлича общественото мнение от действително болезнените теми. На никому не му пука за някакви айдъли- кандидати бол. При такова огромно население все ще се намерят 0.0001% хубавци и хубавици.

# 565
Привет, догледах Пентхауса със зор. Лошото при мен е, че каквато и тъпотия да захвана, трябва да и видя края. Пресилени неща, много крясъци и масов мор. За компенсация,  красива обстановка и тоалети. На втори епизод от Плейлиста съм, ГГ ме дразни с тази флегматичност, ама да видим...
Хубав ден на всички!

# 566
  • пустинен пъпеш
Явно доста умело кукловодите насочват настроенията на феновете.Още като почнаха опитите да замесят и Ча в скандала покрай Ким Су-хьон,си помислих,че така ще го подтикнат по-бързо да се ориентира към отбиване на войнишката служба,което явно се и случва.Оказва се,че тамошната преса често се рови в хонорарите на актьорите в текущите им сериали и прави класации, в момента Шики е с най-висок хонорар за Погребаните сърца и започват да се прокрадват опасения да не погнат и него.Насърчават се  ровенето едва ли не с лупа в социалните мрежи на актьорите,злобата,завистта,а един 25-годишен феновете освен в това кого следва ,го обвиняват и че е твърде красив,при двама родители и по-малък брат модели?!.
Нетфликс са пуснали филма The Match с Lee Byung Hun и Yoo Ah In за учител и ученик в игра го по действителен случай от края на 80-те г. мин.век.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 12:00 от rududu

# 567
Нетфликс са пуснали филма The Match с Lee Byung Hun и Yoo Ah In за учител и ученик в игра го по действителен случай от края на 80-те г. мин.век.
Тъкмо снощи го изгледах, страхотен и смислен филм. Препоръчвам.

# 568
И аз снощи изгледах The Match. Перфектни Ю А Ин и И Бьонг Хон. "Батко" много хвалеше по-младия си колега по време на промоциите на филма. Корейците ще трябва да преглътнат, че Ю А Ин може би ще се завърне в индустрията въпреки скандала.

По повод скандалите... "хляб и зрелища" се ползва от древни времена навсякъде по света. Ние сме повече индивидуалисти и "всяко чудо е за три дни". Кансъл културата не е много развита. Но в онзи край на света, където колективизмът е на почит нещата добиват колосални размери. Достатъчно е един-двама да подхванат и всичко тръгва лавинообразно, още повече сега в ерата на интернета. Никой не мисли, важното е да е с останалите, защото иначе ще го нарочат за аутсайдер.
Гледам филмите и сериалите им, слушам музиката им, с удоволствие бих отишла там на екскурзия, но да живея там... не, благодаря. Не ми хресват като общество и манталитет.

# 569
  • пак на Рив Гош
2в1, и аз съм като теб - с удоволствие гледам сериалите, влогове, пътувания, бих отишла на екскурзия, при това сигурно няколко пъти, но не се виждам да живея в тяхното общество (било то корейско или японско).

Resident Playbook - след камео-то в 10ти епизод установих, че Любимият Ю е имал несправедливо малко екранно време в неговото преди няколко серии Joy. Трябваше да му отпуснат повече. Пристрастна ли съм? Определено да!

Общи условия

Активация на акаунт