За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 15

• 18 722
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Ето това е истинска радост. Молко момиче получава неочакван подарък - плюшена мечка
https://www.youtube.com/shorts/HcmjK8zF5Ng
и още едно
https://www.youtube.com/shorts/SFW9Qu2Dt-w

Гледах и трейлара на The Prisoner of Beauty, но не мисля да гледам целия сериал. Започва днес.

# 571
  • пустинен пъпеш
От вчера по Нетфликс Tastefully Yours с участието на Канг Ха-нъл , Го Мин-си , Ким Шин-рок и Ю Су-бин .Ю Йон-сок(гостуваща роля) ,Пак Джи-хун  и Бае На-ра.

# 572
  • пак на Рив Гош
От вчера по Нетфликс Tastefully Yours с участието на Канг Ха-нъл , Го Мин-си , Ким Шин-рок и Ю Су-бин .Ю Йон-сок(гостуваща роля) ,Пак Джи-хун  и Бае На-ра.
Тъкмо му изгледах първия епизод и съм озадачена и раздвоена. Озадачена, защото предвид каста и синопсиса очаквах може би нещо по-грабващо в първия епизод. Раздвоена, защото се чудя дали да продължавам да го гледам, очкавайки камеото на любимия ми Ю.
Първият епизод е на ниво "тоалетен хумор" (в преносен, за щастие, смисъл), което не ме радва особено. Ще изгледам още 1-2 епизода, може да ми хареса повече... или да се окаже, че негативните ми впечатления са защото сутринта се събудих в 4ч и днес ще съм кисела лелка.
Но поне покрай сериала знам какво ще готвя уикенда Joy

# 573
Тъкмо му изгледах първия епизод и съм озадачена и раздвоена. Озадачена, защото предвид каста и синопсиса очаквах може би нещо по-грабващо в първия епизод. Раздвоена, защото се чудя дали да продължавам да го гледам, очкавайки камеото на любимия ми Ю.
Първият епизод е на ниво "тоалетен хумор" (в преносен, за щастие, смисъл), което не ме радва особено. Ще изгледам още 1-2 епизода, може да ми хареса повече... или да се окаже, че негативните ми впечатления са защото сутринта се събудих в 4ч и днес ще съм кисела лелка.
Но поне покрай сериала знам какво ще готвя уикенда Joy
Помислих си абсолютно същото и аз.  Да продължа да го гледам или да не продължавам, туй е въпросът SatisfiedThinking

# 574
  • пустинен пъпеш
Така и не изгледах 1-я еп. на ,,Твой вкус | Tastefully Yours",има го и в  10 doramatv даже и с озвучаване(предпочитам)въпреки интересната тема за храната.  Засега съм на друга вълна:Fates & Furies(2018) с гг Joo Sang-wook,повече слушам като фон,че много ми харесва музиката, а в същото време си преподреждам набелязаните за гледане сериали и филми.

# 575
  • пак на Рив Гош
Помислих си абсолютно същото и аз.  Да продължа да го гледам или да не продължавам, туй е въпросът SatisfiedThinking
Joy
Ако не друго, ако продължим, ще имаме рецепти за пробване Grinning. В хладилника ми стои един отворен пакет кимчи, трябва да му стъкмя "гарнитура" Joy. Тъкмо се просвещавах що е то neobiani и seop-sanjeok и разликата между двете.

# 576
Роце ,още ми е рано за Let the culinary competition begin SatisfiedSatisfied А и  къщи нещо сме го запостили по никое време Joy само зеленяш искат моите Joy

# 577
Да се оплача
Гледам японски сериал Gannibal и го мразя.Не го харесвам и дори го ненавиждам, но съм любопитна какво ще се случи.😕
Не, няма да видя сезон 2.
Това е по-скоро криминален сериала не хорър. Определено е мистерия и да, всички герои трябва да се обърнат към психолог.

# 578
  • София
Пуснаха нов трейлър на Legend of Zang Hai. Тръгва в неделя (18.05) по Youku и Disney +, но май ще пускат епизодите чак вечер, защото ще го дават и по ТВ при тях.

# 579
  • Русе
Днес никой не е писал...Значи всички гледат...
https://www.facebook.com/reel/9764395806948533

# 580
  • пак на Рив Гош
Или се занимават с разни дребни детайли на ежедневието... като работа Joy

В обедната почивка изгледах два интересни репортажа за Китай:
- за "невидимите деца" - деца, родени преди олекотяването на политиката за "единствено дете", които просто не съществуват, защото нямат право да бъдат вписани в семейния регистър. Това значи, че не могат да ходят на училище, на лекар, в университет, да започнат работа, да сключат брак... Счита се, че са около 13 млн. в Китай (репортажът беше от 2019та). Някои могат да бъдат "легализирани", но това води до други усложнения.
- за децата-манекени - също беше интересен.

Tastefully Yours - вторият епизод ми хареса маааалко повече от първия, но все още не съм сигурна, че искам да продължавам да го гледам. Ще му дам последен епизод шанс да ме убеди в събота, ако не успее, ще дебна само камеото на Любимия Ю. А, и се избъзикаха с Lovely Runner по средата.

Second Shot At Love - снощи минах първите 2 епизода. Той ми допада малко повече. Отначало ми даде едно усещане от типа на Brewing Love или The Potato Lab - една китна и зелена корейска провинция през лятото, макар и сюжетът да нямаше много общо. В крайна сметка, май повече бих го оприличила на смес между Welcome to Samdal-Ri и Motel California (само дето Той не е ветеринарен, а хуманен лекар и вместо крави и магаре имаме една дружина халмони-та Grinning). Усещам много драма преди еднорозите. И не е лошо, че се опитват да позасегнат и темата за алкохолизма (макар и свенливо), защото си е проблем в Корея.

Гледам и едно аниме в Нетфликс, Apothecary Diaries, което е много симпатично, макар и да ми дава едно леко раздвоение - стилистиката и светът са китайски (откъм облекла, къщи, имена...), но озвучаването е японско Grinning

# 581

Гледам и едно аниме в Нетфликс, Apothecary Diaries, което е много симпатично, макар и да ми дава едно леко раздвоение - стилистиката и светът са китайски (откъм облекла, къщи, имена...), но озвучаването е японско Grinning

Роца, стана ми интересно, тези деца след като не могат да учат и не могат да започнат работа, кой ги издържа?

Много е забавно The Apothecaries Diaries, и аз го гледам. Авторите на новелата са японци, затова е на японски Simple Smile На мен като звучене японският език, както и имената им, ми харесват повече от китайските. Прочетох, че не се знае засега кога ще има следващ сезон, понеже новелата е недовършена и вече са стигнали до там, докъдето е написана.

# 582
Ще взема да го погледна и аз това аниме, ей така да разнообразя леко, че имам чувството, че напоследък гледам един и същи сериал с различни заглавия Trollface

Сега съм подхванала The Undateables (2018)
https://mydramalist.com/27950-handsome-guy-and-jung-eum
Изгледала съм една трета и продължавам да упорствам основно заради Namkoong Min.

Lee Do-hyun е приключил военната си служба.

# 583
  • Русе
Имам въпрос към англо - гледащите:  за 13.т.м. беше обявен "A love never  lost" с Ли Сиян, но не го намирам в Дорамите. Как е на вашите платформи?

# 584
В скрит текст слагам изображение, КОЕТО МЕЖЕ ДА ВИ ШОКИРА.
Да не се отваря от поклонички на южнокорейска красота.
Скрит текст:

Извинявайте, че не коментирам нещо по същество, но трябва да си отреагирам на този удар на съдбата.

Общи условия

Активация на акаунт